4 Ιουν 2023

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: « Οι μετανάστες θα γίνουν πλειοψηφία σε λίγο»!!!

Τη σοβαρότητα του μεταναστευτικού προβλήματος στη Γερμανία φανερώνει το ότι ασχολήθηκε μ’ αυτό η Die Zeit, η εφημερίδα της γερμανικής αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: « Οι μετανάστες θα γίνουν πλειοψηφία σε λίγο»!!!

    Η Die Zeit αφαίρεσε τον σύνδεσμο προς το άρθρο, με θέμα τη μετανάστευση στη Γερμανία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού αρκετοί χρήστες εξέφρασαν την οργή τους για το ύφος, αν και πολλοί άλλοι επαίνεσαν την ανάρτηση.

    Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit προκάλεσε θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου στο οποίο υποστηρίζει ότι η Γερμανία σύντομα θα είναι «μια χώρα στην οποία οι μετανάστες δεν θα αποτελούν πλέον μειονότητα».

    Η Die Zeit υπογραμμίζει την ανεπανόρθωτη δημογραφική αλλαγή της Γερμανίας, με την εξής λεζάντα: «Η ένταξη έγινε χθες: η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα μετανάστευσης στον κόσμο και οι γηγενείς Γερμανοί είναι πιθανό να γίνουν μειοψηφία μεταξύ πολλών στο εγγύς μέλλον. Και τώρα;»

   Η συνοδευτική φωτογραφία έδειχνε μια ομάδα τεσσάρων νεαρών μεταναστών σε ένα κάμπριο, να χαμογελούν στην κάμερα, με τη λεζάντα: «Αυτοί θα είναι οι ισχυροί».

    Το άρθρο αφηγείται την εποχή που υπήρχε μια «οικεία πατρίδα» πριν από την άφιξη των «άλλων», εξηγώντας ότι η Γερμανία είχε κάποτε μόνο 500.000 ξένους υπηκόους που διέμεναν στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία και ότι η χώρα «ανήκε στους Γερμανούς».

    Γνωρίζαμε τους γείτονές μας. Καταλαβαίναμε τι έλεγαν, τι πίστευαν. Ειρήνη βασίλευε. Η οικονομία αναπτυσσόταν.

   Αν και το άρθρο απεικονίζει μια πιο ειρηνική περίοδο πριν από τη μαζική μετανάστευση, το άρθρο αυτό καθαυτό δεν είναι κατά της μετανάστευσης. Στη συνέχεια προσπαθεί να πείσει τον αναγνώστη ότι η Γερμανία ήταν σχεδόν πάντα χώρα μετανάστευσης, επικαλούμενος τους Πρώσους που εισήγαγαν ξένους εργάτες – αν και σχεδόν όλοι αυτοί οι εργάτες ήταν Ευρωπαίοι και Χριστιανοί.

Αν η Die Zweit, για να απαλύνει τις εντυπώσεις, έβαλε στη θέση του αρχικού tweet τη φωτογραφία δύο λευκών κοριτσιών, οι βιασμοί αυξάνονται εκρηκτικά στη Γερμανία και στους μισούς οι δράστες είναι μετανάστες.

    Το άρθρο υποστηρίζει επίσης ότι η Γερμανία είναι «πιο ασφαλής από ποτέ». Αν και οι στατιστικές δείχνουν ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί συνολικά την τελευταία δεκαετία, οι δολοφονίες και οι ομαδικοί βιασμοί αυξάνονται και ένα δυσανάλογο ποσοστό αυτών διαπράττονται από τον ξένο πληθυσμό της Γερμανίας. Στην πραγματικότητα, οι ομαδικοί βιασμοί έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών το 2022, με τους μισούς υπόπτους να είναι αλλοδαποί.

Ωστόσο, η ανάρτηση του άρθρου στο Διαδίκτυο προκάλεσε σάλο στο γερμανικό πολιτικό τοπίο, με ακτιβιστές και από τις δύο πλευρές της συζήτησης για τη μετανάστευση να σχολιάζουν το άρθρο.

"Συγνώμη;" , έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Erik Marquardt, απαντώντας στο άρθρο της Die Zeit.

Το αρχικό tweet της Die Zeit αργότερα διαγράφηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αντικαταστάθηκε με μια νέα φωτογραφία, με δύο λευκές γυναίκες, με την ακόλουθη λεζάντα: «Τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα μετανάστευσης στον κόσμο χωρίς να θέλει πραγματικά να το παραδεχτεί».

«Αυτή η πρόκληση είναι σχεδόν πιο χειρότερη από την παλιά», σχολίασε ο δημοσιογράφος του Der Spiegel, Marius Mestermann, ένα συναίσθημα που συμμερίζονται πολλοί άλλοι αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι.

Άλλοι, από την άλλη πλευρά, επαίνεσαν τη δημοσίευση, επειδή εφιστά την προσοχή στις δημογραφικές αλλαγές στη χώρα, γεγονός αναμφισβήτητο που αποδεικνύεται από επίπεδα ρεκόρ μαζικής μετανάστευσης κατά τα χρόνια φιλελεύθερης διακυβέρνησης.

Πηγή: https://archive.is/4LThX#selection-1235.0-1245.165

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com