28 Φεβ 2023

Οι σχισματικοί ψευδομακεδόνες σκοπιανοί επιμένουν στο κλεμμένο όνομα και στο ψευδοαυτοκέφαλο.

Στις 21 Φεβρουαρίου συνήλθε η «σύνοδος» των σχισματικών των Σκοπίων και ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η σχέση του μορφώματος με τις Τοπικές Εκκλησίες. Αποφάσισαν ότι έχουν κάθε πρόθεση να διατηρήσουν και να διαφυλάξουν το όνομά τους (αυτό που έκλεψαν από τους Έλληνες) και το (ψευδο) αυτοκέφαλο.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι οι σχισματικοί καλωσόρισαν τις αποφάσεις όσων αναγνώρισαν την Ψευτομακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, ως αυτοκέφαλη Ψευδοεκκλησία ή την δέχθηκαν σε ευχαριστιακή κοινωνία.

Οι περισσότερες Τοπικές Εκκλησίες έχουν επισήμως έλθει σε κοινωνία με το Ψευτομακεδονικό μόρφωμα αλλά δεν έχουν αναγνωρίσει όλες το (ψευδο) αυτοκέφαλο που τους παραχώρησε η Εκκλησία της Σερβίας τον προηγούμενο Ιούνιο.

Πιο πρόσφατα, η Εκκλησία της Ρουμανίας και η Εκκλησία της Τσεχίας και της Σλοβακίας αναγνώρισαν ξεκάθαρα το ψευδο-αυτοκέφαλο των ψευδομακεδόνων, ενώ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Γεωργίας αποφάσισε να έλθει απλά σε κοινωνία με τους σχισματικούς δίχως να αναγνωρίσει το ψευδο-αυτοκέφαλο.

Αυτό που ζούμε, δεν περιγράφεται!

Επιπλέον, το κλεμμένο όνομα των Σκοπιανών παραμένει ένα αμφισβητούμενο ζήτημα, αλλά η «σύνοδος» δηλώνει ξεκάθαρα -θα τρίβετε τα μάτια σας- ότι είναι ο θεματοφύλακας της νόμιμης τάξης και των κανόνων που αναφέρονται σε αυτήν με το όνομά της, «MOC-OA», και το αυτοκέφαλο καθεστώς της, και ότι καθοδηγείται από τους ιερούς κανόνες, τα δόγματα, την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση!

Βέβαια, αν είχανε διαβάσει την Αγία Γραφή και δεν είχαν συνηθίσει τόσο πολύ στα ψέματα θα βλέπανε ότι στην Μακεδονία κατοικούσαν ΈΛΛΗΝΕΣ που μιλούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Σε γενικές γραμμές, οι Ελληνόφωνες Εκκλησίες απορρίπτουν την χρήση του ονόματος «Μακεδονία» αφού αυτό είναι το όνομα της Μακεδονίας στην Ελλάδα αλλά δέχονται το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Η Εκκλησία της Βουλγαρίας αντιτίθεται στη χρήση του ονόματος «Αχρίδος», καθότι την κατανοεί ως ιστορική συνέχεια της αρχαίας Αρχιεπισκοπής Οχρίδος.

Εν τω μεταξύ, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ανακοίνωσε τον Μάιο ότι αποδέχεται το σχισματικό μόρφωμα τον ψευτομακεδόνων μόνο με το όνομα «Αχρίδος» – η λέξη «Μακεδονία» και τα παράγωγά της δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ομοίως και η Εκκλησία της Ελλάδος δέχτηκε σε κοινωνία τους σχισματικούς, απορρίπτοντας το αυτοκέφαλο και το όνομά τους.

Ο ΨευδοΑχρίδος σε μία συνέντευξη τον Ιούλιο (και ΕΔΩ) είπε ότι οι Ελληνόφωνες Εκκλησίες μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το Αχρίδος, αλλά αυτοί θα συνεχίσουν να αναφέρονται στους εαυτούς τους με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ «Μακεδόνες»!

Τι να πει κανείς. Μας κάνει την χάρη ο ψευδοΣτεφάν να κρατάμε το όνομά μας για τους εαυτούς μας. Μήπως να του πούμε και ευχαριστώ; Να σχολιαστεί πάντως ότι ο ΨευδοΑχρίδος Στεφάν, πίσω από την πρόφαση της «ευαισθησίας» γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι και κλέφτης και ψεύτης, γι’ αυτό έκανε αυτήν την επικοινωνιακή «υποχώρηση».

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας δέχτηκε ως κανονικό το σχισματικό μόρφωμα τον Ιούνιο, και προχώρησε στην αποδοχή του ψευδο-αυτοκεφάλου τον Δεκέμβριο, αν και ορίζει ότι ο πρώτος θα μνημονεύεται ως «Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Βορείου Μακεδονίας Στέφανος», μέχρι να επιτευχθεί Πανορθόδοξη συναίνεση για το όνομα.

Ομοίως, το Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει εισέλθει σε κοινωνία με το σχισματικό ψευτομακεδονικό μόρφωμα, αλλά και με την φιλοδοξία ότι θα επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό Πανορθόδοξη συναίνεση όσον αφορά το όνομα και το νομικό καθεστώς των σχισματικών.

Οι ανακοινώσεις των Εκκλησιών ΠολωνίαςΤσεχίας & Σλοβακίας, και Γεωργίας αναφέρονται μόνο στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας», αν και δεν διευκρινίζουν τον τρόπο με τον οποίον ο ψευδοΣτέφανος θα μνημονεύεται στις λειτουργίες.

Η Εκκλησία της Ρουμανίας δέχεται το ψευδοαυτοκέφαλο των σχισματικών με το όνομα «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και Βόρειας Μακεδονίας, με έδρα τα Σκόπια».

Η Εκκλησία της Ρωσσίας αναφέρεται ρητά στην «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία -Αρχιεπισκοπή Αχρίδος», ενώ η Ουκρανική Εκκλησία (Ονούφριος) αναφέρεται στην «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και ορίζει ότι ο πρώτος θα μνημονεύεται ως «Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μακεδονίας Στέφανος» Οι Ρώσσοι και οι Ουκρανοί κάνουν στα Σκόπια αυτό που τους κάνουν οι Αμερικανοί στην Ουκρανία.

Τέλος, και η Εκκλησία της Αλβανίας πίσω από την «γραμμή» του Φαναρίου αναγνώρισε τους σχισματικούς με το όνομα Αχρίδος στο «κράτος της Βόρειας Μακεδονίας» και αναμένει την ολοκλήρωση των «εκκλησιαστικών διαδικασιών».

Μύλος η κατάσταση. Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Πληροφορίες από Orthodox Christianity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com