28 Φεβ 2023

Μέσο ενημέρωσης δέχεται πυρά για δημοσίευση φωτογραφιών «ιστών εγκυμοσύνης»… που δεν υπάρχουν έμβρυα!

Δημοσίευμα ομάδας υπέρ των αμβλώσεων στον «Guardian»

LiveAction

Από την Carole Novielli -  20 Οκτωβρίου 2022,

Ο Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο, για το οποίο υπέστη έντονη κριτική καθώς συνοδεύεται από φωτογραφίες προερχόμενες από οργάνωση ακτιβιστών υπέρ των αμβλώσεων και υποτίθεται πως απεικονίζουν αποβληθέντα εμβρυϊκό ιστό στα πρώτα στάδια της ζωής. Οι εικόνες, που υποτίθεται ότι δείχνουν «ιστό εγκυμοσύνης» ή «σάκο κύησης, χωρίς όμως ορατό έμβρυο», δημοσιεύτηκαν για αντιμετώπιση (…) της «παραπληροφόρησης» και προσφέρθηκαν στον Guardian από το δίκτυο MYA.

Όλοι όσοι υπερασπίζονται τη ζωή,  επεσήμαναν αμέσως την παραπλανητική φύση των φωτογραφιών, καθώς οι εικόνες όπως παρουσιάζονται έρχονται σε αντίθεση ακόμη με εκείνες που δημοσιεύονται από τις γνωστότερες ομάδες υπέρ των αμβλώσεων όπως η Planned Parenthood, η Εθνική Ομοσπονδία Αμβλώσεων, (the National Abortion Federation και το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (American College of Obstetrics and Gynecologists (ACOG)

media fire photos pregnancy tissue embryos 02
Οι παραπλανητικές εικόνες «εμβρυϊκού ιστού» που υποτίθεται πως αντιστοιχούν σε μωρό στις εννέα εβδομάδες εγκυμοσύνης, όπως απεικονίζονται στο άρθρο του Guardian (Εικόνα: Twitter)

Σε ένα βίντεο στο οποίο παραπέμπει ο The Guardian, από τον ιστότοπο του Δικτύου MYA, η συνιδρυτής του ΜΥΑ Joan Fleischman ισχυρίζεται  ότι «κατά τις πρώτες εννέα εβδομάδες της εγκυμοσύνης, δεν υπάρχει ορατό έμβρυο»… Η Fleischman συνεχίζει να δείχνει τις ίδιες φωτογραφίες εμβρυϊκού ιστού που παρείχαν και στον Guardian, στις οποίες τα μωρά μοιάζουν περισσότερο με μπάλες βαμβακιού παρά με πραγματικά έμβρυα, ενώ η ηλικία κύησης κυμαίνεται από τις 4 έως τις 9 εβδομάδες εγκυμοσύνης.(!!!)

Η εν λόγω  Dr. Joan Fleischman, μια αυτοαποκαλούμενη οικογενειακή γιατρός και όχι  Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, αναφέρεται από τον Guardian ως «ειδική». Υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες «ιστού» της εταιρίας της, MYA, δεν αναμένεται να δείξουν «ένα μικρό έμβρυο με χέρια – ούτε ένα αναπτυγμένο μωρό-μινιατούρα».

media fire photos pregnancy tissue embryos 02
Εικόνα: Η εμβρυική εξέλιξη από τις 5 έως τις 9 εβδομάδες (Φωτογραφία: MYA Network) Μπάλες βαμβακιού σε αυξανόμενο μέγεθος, χωρίς μωρά….

Η Dr. Christina Francis,  Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Μαιευτήρων και Γυναικολόγων υπέρ της αγέννητης ζωής, (American Association of Pro-life Obstetricians and Gynecologists),  περιέγραψε το άρθρο ως παραπλανητικό, δηλώνοντας στο Live Action News, «Οι εικόνες στο άρθρο του Guardian είναι σαφώς και σκόπιμα παραπλανητικές. Δηλώνουν ότι είναι φωτογραφίες σάκων κύησης, αγνοώντας το ενοχλητικό γεγονός ότι στην εγκυμοσύνη ο σάκος κύησης περιβάλλει ένα έμβρυο, τον άνθρωπο- έμβρυο, ο οποίος σαφώς έχει αφαιρεθεί πριν από τη λήψη αυτών των φωτογραφιών».

Η συγγραφέας του άρθρου του Guardian, Poppy Noor, ρώτησε τη  Fleischman: «Αν κοιτάζαμε πιο προσεκτικά, κάτω από ένα μικροσκόπιο, θα βλέπαμε σε αυτούς τους ιστούς περισσότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά;»

Η Fleischman απάντησε με μια λιγότερο επιστημονική απάντηση: «Αν κάνετε μεγέθυνση σε οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του σπερματοζωαρίου και ενός ωαρίου που γονιμοποιείται, είναι κάτι απίστευτο καθώς το παρατηρούμε. Αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετικό από τους καθημερινούς τρόπους που βλέπουμε τη ζωή. Αυτή η οπτική κατά κάποιο τρόπο απουσιάζει από τη συνείδησή μας».

Το Live Action News γνωρίζει πως το Δίκτυο MYA ιδρύθηκε το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ως μια «κοινοτική υπηρεσία υγείας», και η βασική του υπεύθυνη Joan Fleischman δημιούργησε την εγκατάσταση άμβλωσης Early Options στη Νέα Υόρκη. Η Fleischman είχε παραδεχθεί σε ένα διαδικτυακό βίντεο ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει την πανδημία του COVID-19 ως ευκαιρία να «εκμεταλλευτεί τη περίσταση και να κάνει το χάπι για την άμβλωση πιο προσιτό».

Το MYA Network ιδρύθηκε επίσης από την  Michele Gomez, MD, η οποία μεταξύ άλλων εκπαίδευε τους ειδικευόμενους να παρέχουν αμβλώσεις μέσω του προγράμματος TEACH του Bixby. Περιέγραψε η ίδια πώς συνταγογραφεί τα χάπια για την άμβλωση μέσω τηλεϊατρικής, δίνοντας μόλις 10 λεπτά σε κάθε γυναίκα. Στην πραγματικότητα, αρκετοί γιατροί του Δικτύου MYA δήλωσαν ότι ξόδευαν μόλις 5 έως 10 διαδικτυακά λεπτά με τις πελάτες για τα χάπια της άμβλωσης.

Διαδικτυακή δημόσια αντίδραση

Ενώ το MYA Network και το The Guardian —μέσα που διάκεινται ευνοϊκά στην άμβλωση—κατάφεραν (ίσως) να ξεγελάσουν ορισμένες γυναίκες, πολλές άλλες, οι περισσότερες, διαμαρτυρήθηκαν και επέκριναν έντονα τις παραπλανητικές φωτογραφίες.

  • «Με ένα χτύπημα… η Poppy Noor από τον anti-life Guardian καταφέρνει να προσβάλει κάθε γονέα που έχει χάσει ένα πολύ αγαπημένο και πολύτιμο μωρό του κάτω από τις 10 εβδομάδες κύησης. Πόσο χαζό…»,έγραψε στο Twitter ο @RockofLifeNI.
  • «Αυτό είναι απλώς ιστοί και ένας άδειος σάκος. Δεν θα λεγόταν εγκυμοσύνη αν δεν υπήρχε έμβρυο. Γιατί οι φωτογραφίες σας δεν περιλαμβάνουν το έμβρυο; Υποψιάζομαι ότι τις παρουσιάζεται έτσι ώστε να μοιάζουν με τη «μάζα κυττάρων» για την οποία μιλάτε αντί να πείτε για τον αναπτυσσόμενο άνθρωπο όπως είναι στην πραγματικότητα. Παραπλανητικές φωτογραφίες!» έγραψε στο Twitter η @jrjuara.
  • «Αυτό είναι το πιο γελοίο «άρθρο» που έχω δει ποτέ. Και ειλικρινά, είναι παραπληροφόρηση. Πού είναι το έμβρυο σε κάποια από αυτές τις φωτογραφίες; Αν πραγματικά υποστηρίζετε όλα όσα περιλαμβάνει η άμβλωση, τότε δεν έπρεπε να κρύψετε τίποτα και έπρεπε να αποδεχθείτε τα ΠΑΝΤΑ σχετικά με αυτήν», έγραψε ο @merryfull1.

Κάποιοι ανέφεραν το tweet ως «παραπληροφόρηση», ενώ άλλοι απάντησαν με πραγματικές εικόνες υπερήχων καθώς και εικόνες μωρών στο ίδιο στάδιο.

media fire photos pregnancy tissue embryos 02
Εικόνα: Η απάντηση στην παραπληροφόρηση του Guardian σχετικά με τις αμβλώσεις και τις εικόνες του εμβρύου (Εικόνες: Twitter)


Ακόμη και η βιομηχανία των αμβλώσεων εκθέτει τον Guardian

Ακόμη και ομάδες υπέρ των αμβλώσεων φαίνεται να αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Fleischman, σε πλήρη αντίθεση με τις φωτογραφίες εμβρυϊκού ιστού του Δικτύου MYA . Στις ιστοσελίδες της για την ανάπτυξη του εμβρύου, η Planned Parenthood γράφει ότι μεταξύ 5-6 εβδομάδων εγκυμοσύνης, «ένα τμήμα του εμβρύου αρχίζει να εμφανίζει καρδιακή δραστηριότητα. Ακούγεται σαν καρδιακός παλμός στο υπερηχογράφημα, αλλά δεν είναι μια πλήρως σχηματισμένη καρδιά – είναι το πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης της καρδιάς» ενώ «αναπτύσσονται οι καταβολές των χεριών και των ποδιών».

Μεταξύ των 7 έως 8 εβδομάδων, η Planned Parenthood γράφει ότι «η καρδιά έχει σχηματιστεί», «αναπτύσσονται τα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών», «τα χέρια λυγίζουν στους αγκώνες» και «αρχίζουν να σχηματίζονται το έξω μέρος του αυτιού, τα μάτια, βλέφαρα, συκώτι και το άνω χείλος». Και συνεχίζει ότι μεταξύ 9-10 εβδομάδων, «Τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών μεγαλώνουν... Ο λώρος μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στο έμβρυο και απομακρύνει τα άχρηστα συστατικά από το έμβρυο».

media fire photos pregnancy tissue embryos 02
Εικόνα: Ιστότοπος της Planned Parenthood, στάδια εμβρυϊκής ανάπτυξης, οι εβδομάδες 5 έως 10, πρόσβαση στις 19/10/2022

Αλλά και το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων που υποστηρίζει τις αμβλώσεις (ACOG) έρχεται σε αντίθεση με το The Guardian και το MYA Network. Περιγράφοντας την εμβρυϊκή ανάπτυξη στην 7η  έκδοση του “Your Pregnancy and Childbirth”, η ACOG δηλώνει ότι, «Οι πρώτες οκτώ εβδομάδες της εγκυμοσύνης είναι μια περίοδος ταχείας ανάπτυξης για το μωρό σας. Τα περισσότερα όργανα έχουν αρχίσει να σχηματίζονται κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων. Μέχρι το τέλος της όγδοης εβδομάδας, το μωρό – που σε αυτό το στάδιο ονομάζεται έμβρυο – έχει μήκος περίπου 2,5 εκατοστά».

Το βιβλίο της ACOG αναφέρει επίσης ότι την 6η εβδομάδα, «διαπλάθονται τμήματα του προσώπου και αυτά περιλαμβάνουν τα μάτια και τα ρουθούνια», ενώ «σε αυτή την εβδομάδα μπορεί μερικές φορές να διαπιστωθεί και η καρδιακή δραστηριότητα». Την 7η εβδομάδα, το ACOG γράφει, «Εμφανίζονται οι καταβολές των χεριών και των ποδιών», ενώ την 8η  εβδομάδα, η ACOG γράφει ότι «το εσωτερικό αυτί αρχίζει να αναπτύσσεται και επιπλέον αναπτύσσονται οι μύες των ματιών, της μύτης και του στόματος». Την 9η  εβδομάδα, σύμφωνα με την ACOG, «Σχηματίζονται οι χόνδροι για τα άκρα, τα χέρια και τα πόδια… Τα βλέφαρα σχηματίζονται αλλά παραμένουν κλειστά».

media fire photos pregnancy tissue embryos 02
Εικόνα: «ACOG: “Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός σας”, 7η έκδοση, Η εμβρυϊκή ανάπτυξη από την 1 έως τις 12 εβδομάδες»

Η Εθνική Ομοσπονδία Αμβλώσεων, the National Abortion Federation, NAF, δήλωσε ότι στις 8 εβδομάδες, μια γυναίκα που κάνει έκτρωση «μπορεί να δει τα εμβρυϊκά κομμάτια, ενώ τα δάκτυλα θα εξακολουθούν να είναι ενωμένα». Στις 9 εβδομάδες, η NAF δηλώνει: «Θα δείτε …θρυμματισμένα ή άθικτα εμβρυϊκά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων των αγκώνων και των γονάτων, τα δάκτυλα δεν είναι πλέον ενωμένα».

Ο ιστότοπος του Guardian δηλώνει ανοιχτά ότι θεωρούν την άμβλωση ως «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα» και περιγράφουν την ανατροπή της « Roe  v. Wade» από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ως «απειλητική της αναπαραγωγικής ελευθερίας και του δικαιώματος ελέγχου της ζωής του ατόμου».

Άμεσα σχετιζόμενο με τη συζήτηση γύρω από την άμβλωση και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το γεγονός ότι με την άμβλωση τερματίζεται η ζωή ενός υπαρκτού ανθρώπου. Όπως σημείωσε επίσης η Dr. Christina Francis από το AAPLOG, «Οι γυναίκες αξίζουν να έχουν ακριβείς και πλήρεις πληροφορίες όταν αντιμετωπίζουν μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη — ακόμα κι αν η αλήθεια είναι ενοχλητική για τον γιατρό και το λόμπι των αμβλώσεων».

https://www.liveaction.org/news/media-fire-photos-pregnancy-tissue-embryos

https://www.afistemenaziso.gr/texts/epikairotita/meso-enimerosis-dexetai-pyra-gia-dimosiefsi-fotografion-iston-egkymosynis-pou-den-yparxoun-emvrya

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com