30 Ιαν 2021

Η Πολωνία κατάργησε και επισήμως την διάταξη που δικαιολογούσε το 98% των εκτρώσεων.

σ.σ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Κυβέρνηση της Πολωνίας που έκανε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ παρά τις πιέσεις που δέχεται από τα γνωστά Σορο…αφηνιασμένα στρατιωτάκια των ευγονιστών.

***

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας αποφάσισε τον Οκτώβριο ότι η διάταξη ενός νόμου του 1993 που επέτρεπε στις γυναίκες να προβούν σε εμβρυοκτονία λόγω σοβαρού και μη αναστρέψιμου ελαττώματος ή ανίατης ασθένειας του παιδιού, δεν συμφωνεί με το Σύνταγμα.

Η διάταξη είχε χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει περίπου το 98% των εκτρώσεων στην χώρα. Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης η διάταξη αυτή καταργήθηκε και επισήμως.

Οι Νιου Γιορκ Τάιμς αναφέρουν ότι η υλοποίηση της δικαστικής απόφασης καθυστέρησε λόγω έντονων αντιδράσεων. Την Τετάρτη ωστόσο η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ξαφνικά ότι η απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, θέτοντάς την σε ισχύ.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα, η διάταξη του 1993 «νομιμοποίησε ευγονικές πρακτικές στον χώρο του δικαιώματος στη ζωή ενός αγέννητου παιδιού, και κατέστησε την προστασία του δικαιώματος στη ζωή ενός αγέννητου παιδιού να εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του, κάτι το οποίο συνιστά άμεση διάκριση» και «νομιμοποίησε τον τερματισμό της εγκυμοσύνης χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, από την ανάγκη να προστατεύσει μία άλλη αξία, δικαίωμα ή συνταγματική ελευθερία και με την χρήση απροσδιόριστων κριτηρίων… παραβιάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις συνταγματικές εγγυήσεις για την ανθρώπινη ζωή.»

Χιλιάδες διαδηλωτές ξαναβγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη, φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Σκέφτομαι, αισθάνομαι, αποφασίζω!» και «Ελευθερία επιλογής αντί τρόμου!»

Με την ισχύουσα απόφαση η έκτρωση είναι νόμιμη μόνο σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας ή απειλής για την ζωή της γυναίκας. Σύμφωνα με τις Νιου Γιόρκ Τάιμς οι 1.074 από τις 1.100 εμβρυοκτονίες που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στην χώρα οφείλονται σε ανωμαλίες του εμβρύου, κάτι που δεν δικαιολογεί πλέον ο νόμος.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση τώρα θα επικεντρωθεί στην βοήθεια γονέων παιδιών με αναπηρία, αναφέρει το CNN.

«Το κράτος δεν μπορεί πλέον να αφαιρέσει μια ζωή μόνο επειδή κάποιος είναι άρρωστος, ανάπηρος, έχει κακή υγεία», δήλωσε ο βουλευτής Bartlomiej Wroblewski.

Orthodox Christianity   - Μετάφραση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δείτε σχετικά και -ΠΟΛΩΝΙΑ: Το Συνταγματικό Δικαστήριο απαγορεύει την έκτρωση για ευγονικούς λόγους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com