26 Φεβ 2019

Μ. Μαργαρώνη: Ανιστόρητη ρεπόρτερ που... πανηγύριζε για τις Πρέσπες!

Μια Ελληνίδα, η Μαρία Μαργαρώνη, κρύβεται πίσω από το ανιστόρητο και προκλητικό δημοσίευμα του BBC περί «Σλαβομακεδόνων της Ελλάδας»

Η δημοσιογράφος με την ελληνική καταγωγή, που ζει και εργάζεται στη Βρετανία, μοιάζει να διακατέχεται από εθνομηδενιστικές τάσεις, καθώς σε αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στα Σκόπια με τον όρο «Μακεδονία», βάζοντας μάλιστα σε παρένθεση τη λέξη «Βόρεια». 
Για παράδειγμα, σε φωτογραφία που έχει αναρτήσει από τη Λίμνη των Πρεσπών στις 25 Ιανουαρίου αναφέρει: «Η όμορφη Λίμνη των Πρεσπών, όπου υπεγράφη η ιστορική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της (Βόρειας) Μακεδονίας. Επιτέλους, κατάφερε να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα». 
Στο τελευταίο της προκλητικό ρεπορτάζ ξεπέρασε τον εαυτό της, αφού δεν φτάνει που η «μαρτυρία» δεν έχει καμία ιστορική βάση, επέλεξε να «κρύψει» -με τον τρόπο της- την άλλη θέση, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει ούτε σε περιφερειακά έντυπα τρίτης διαλογής. Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος είχε «ποστάρει» φωτογραφίες από πορεία κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αραγε, είχε βρεθεί στη διαδήλωση μόνο για να την καλύψει δημοσιογραφικά ή τάσσεται και εκείνη κατά του Τραμπ; 
Σε κάθε περίπτωση, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της φιλοσυριζαίικης «Εφημερίδας των Συντακτών», η οποία έσπευσε να βγάλει λάδι τη δημοσιογράφο για το κατάπτυστο ρεπορτάζ της. Το άρθρο ανέφερε ότι δόθηκε «ρεσιτάλ αγραμματοσύνης» με αφορμή το -σύμφωνα με την εφημερίδα- «εμπεριστατωμένο και εξαιρετικά μετριοπαθές» ρεπορτάζ της Μαρίας Μαργαρώνη.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, «τα πραγματολογικά στοιχεία του επίμαχου ρεπορτάζ αποτελούν κοινό τόπο για το 99% της σημερινής ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας, των διαφωνούντων με τη Συμφωνία των Πρεσπών συμπεριλαμβανομένων».
dimokratianews26.02.2019
Δείτε και :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com