26 Φεβ 2019

Το ΒΒC ως μεθεόρτια της Συμφωνίας....

Το ΒΒC ως μεθεόρτια της Συμφωνίας....

Θεοφάνης Μαλκίδης
Τι είπε το BBC : <<Ότι αφού  αναγνώρισε η Ελλάδα "μακεδονική" εθνότητα και ότι είναι καιρός τώρα να αναγνωρίσει και "μακεδονική μειονότητα" στο έδαφός της>>. Τι ψήφισαν  <<ως συμφέρον της Ελλάδας>> οι  κυβερνητικοί και  αντιπολιτευόμενοι, μαζί με τους διανοούμενους, τους δημοσιογράφους, τους καθηγητές:
Αυτό που γράφει το  άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων που δεν άλλαξε(!) με την τελευταία τροποποίηση:  
«Η Δημοκρατία εγγυάται ιδιαίτερα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και όλων των Μακεδονικών απελευθερωτικών πολέμων, σε ανάπηρους πολέμου, σε όσους έχουν απελαθεί και φυλακιστεί για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του Μακεδονικού Λαού και του Μακεδονικού κράτους…».
Είναι σαφές ότι οι αναφορές αυτές ενισχύουν τον αλυτρωτισμό καθώς με τον τρόπο αυτό ισχυροποιείται η αποκαλούμενη <<μακεδονική ταυτότητα>> ως ξεχωριστή για τον «μακεδονικό λαό» και το «μακεδονικό κράτος». Η παραπάνω αναφορά αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο για μελλοντικές διεκδικήσεις και ουσιαστικά χαϊδεύει τα αυτιά όσων θέλουν να ονειρεύονται μια μεγάλη «Μακεδονία του Αιγαίου» στην οποία θα περιλαμβάνονται και ελληνικά εδάφη.
Ταυτόχρονα μείζον θέμα προκύπτει σχετικά με τις «μακεδονικές μειονότητες» καθώς η τροπολογία αναφέρει ότι:
«Η Δημοκρατία προστατεύει και εγγυάται την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μακεδονικού Λαού. Η Δημοκρατία φροντίζει τα μέλη του Μακεδονικού λαού που ζει στο εξωτερικό…».
Δεν χρησιμοποιείται ο όρος «διασπορά» αλλά δείχνει μέσω του Συντάγματος να ισχυροποιείται η πρόβλεψη για «μακεδονικό λαό» που ζει στο εξωτερικό κάτι που παραπέμπει σε «μειονότητες».
Η μόνη αλλαγή είναι ότι στο υπό αναθεώρηση άρθρο αντί για «μέλη του Μακεδονικού λαού σε γειτονικές χώρες», αναφέρεται σε «μέλη του Μακεδονικού Λαού στο εξωτερικό», όρος που φυσικά συμπεριλαμβάνει και τις γειτονικές χώρες, δηλαδή και την Ελλάδα.
Το ακόμη πιο «περίεργο» είναι ότι οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν πως αυτές οι αλλαγές έχουν γίνει με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών κι εν γνώσει την ελληνικής κυβέρνησης. Και προκαλεί βεβαίως αίσθηση το γεγονός ότι η Αθήνα, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση,  με την εξαίρεση της «Βόρειας Μακεδονίας» από το άρθρο 36 και με τις προβλέψεις εκείνες που είναι ιδιαίτερα «προβληματικές» καθώς γίνεται ρητή αναφορά σε βασικά στοιχεία της «μακεδονικής ταυτότητας», την «μακεδονική γλώσσα», στον πολιτισμό και την ιστορία του «Μακεδονικού Λαού».
Από το Ίλιντεν, τους κατσαπλιάδες , τους κομιτατζήδες, τον Γκέμπελς, τον Τίτο, έως το Ζάεφ, τους πρόθυμους κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους, τους διανοούμενους, τους δημοσιογράφους, τους καθηγητές και τη Συμφωνία μία προπαγάνδα δρόμος.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com