31 Δεκ 2018

Δίκτυα τούρκων κατασκόπων υπέρ του Γκιουλέν σε... 38 χώρες!

Αποτέλεσμα εικόνας για Δίκτυα τούρκων κατασκόπων υπέρ του Γκιουλέν σε... 38 χώρες!
Υπάρχει η υποψία ότι Τούρκοι υποστηρίζουν τον ισλαμιστή κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει ως βάση του τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) της τουρκικής κυβέρνησης συγκέντρωσε πληροφορίες μέσω των ιμάμηδων και άλλων υπαλλήλων της σε 38 χώρες σχετικά με τις δραστηριότητες Τούρκων για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι υποστηρίζουν τον Τούρκο ισλαμιστή κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει ως βάση του τις ΗΠΑ.
Ο Peter Pilz, τότε μέλος του αυστριακού κοινοβουλίου, αποκάλυψε πέρυσι ότι έλαβε έγγραφα από τουρκική πηγή που αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός "παγκόσμιου δικτύου πληροφοριοδοτών" -που εκτείνεται σε τέσσερις ηπείρους- και αναφέρουν στην Diyanet τους υποτιθέμενους Γκιουλενιστές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί οι πληροφοριοδότες ήταν θρησκευτικοί ακόλουθοι σε πρεσβείες και προξενεία.
Η Ουζάι Μπουλούτ, δημοσιογράφος από την Τουρκία, που ζει στην Ουάσιγκτον, συγκέντρωσε στοιχεία για τις τουρκικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες, που δημοσίευσε στο Gatestone Institute, όπου είναι Distinguished Senior Fellow, με μετάφραση στα ελληνικά από το Infognomon.
Να θυμίσουμε κατ’ αρχάς, ότι κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στη Γερμανία, ο Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Κεντρικού Τζαμιού της Κολωνίας, που ιδρύθηκε από την Τουρκική-Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων (DİTİB). Η DiTiB, η μεγαλύτερη οργάνωση-ομπρέλα με τζαμιά στη Γερμανία, παρέχει τη χρηματοδότηση και τους ιμάμηδες για το Κεντρικό Τζαμί της Κολωνίας.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η DiTiB συνδέεται επίσης με την Diyanet της τουρκικής κυβέρνησης και βρίσκεται στο επίκεντρο πολλαπλών σκανδάλων, όπως οι εκκλήσεις για προσευχή για νίκη του τουρκικού στρατού ενάντια στους Κούρδους στη βόρειο Συρία, η διοργάνωση μιας στρατιωτικής αναπαράστασης με τουρκικές σημαίες και ψεύτικα όπλα που δόθηκαν σε παιδιά "μάρτυρες", και η παραδοχή πως μερικοί από τους ιμάμηδές της κατασκόπευαν για την τουρκική κυβέρνηση.
Η Γερμανία άρχισε να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις δραστηριότητες της DiTiB, θέτοντας υπό κράτηση αρκετούς ιμάμηδες. Σύμφωνα με την Deutsche Welle τον Φεβρουάριο του 2017, ο Βόλκερ Μπεκ του κόμματος των Πράσινων, υπέβαλε ποινική καταγγελία τον Δεκέμβριο, δηλώνοντας ότι οι αξιώσεις της αθωότητας της DITIB δεν συνάδουν.
«Η Diyanet, θρησκευτικοί ακόλουθοι σε προξενεία και τοπικές ενώσεις της DITIB είναι μια οντότητα που συνήθως εκτελεί τις πολιτικές οδηγίες της Άγκυρας όσον αφορά τη θρησκεία. Αλλά ταυτόχρονα είναι μια οντότητα που μπορεί να λειτουργήσει ως μυστική υπηρεσία», είπε στη DW.
Η Ουζάι Μπουλούτ, αναφέρεται στο 2016, όπου το κέντρο της Diyanet στην Αμερική (DCA) ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός συγκροτήματος με τζαμί κόστους 110 εκατομμυρίων δολαρίων στο Lanham, Μέρυλαντ. Σύμφωνα με τη σελίδα του DCA, «Το αποτέλεσμα είναι ένα μικρό χωριό που θα αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό κόμβο για όλους τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής της Ουάσιγκτον».
Και το εύλογο ερώτημα που απευθύνει, είναι «Εάν τα τζαμιά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ευρώπη, την Αφρική, την Αυστραλία και την Ασία χρησιμοποιούνται ως μέσο για την κατασκοπεία Τούρκων υπηκόων, που ενδεχομένως αντιτίθενται στην κυριαρχία του, δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι παρόμοια δραστηριότητα συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, στο σύμπλεγμα τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων του Diyanet Center of America κοντά στην Ουάσιγκτον»;
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Diyanet ζήτησε από τα παρακλάδια της στο εξωτερικό να υποβάλουν εγκαίρως τα ευρήματά τους για το 9ο Ισλαμικό Συμβούλιο Ευρασίας, το οποίο έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2016. Αυτά τα ευρήματα στη συνέχεια υποβλήθηκαν στην "Επιτροπή Πραξικοπήματος" του Τουρκικού Κοινοβουλίου (TBMM).
Τα ευρήματα περιελάμβαναν φωτογραφίες των ανθρώπων που παρακολουθούσαν οι υπάλληλοι των τζαμιών που είχαν προσληφθεί από τη Diyanet και λεπτομερείς πληροφορίες για τα σχολεία, τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις, τα ιδρύματα και τα μέσα ενημέρωσης που φέρεται ότι συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση αποκαλεί εκ τότε ως "Γκιουλενιστική -ή Φετχουλλαχιστική-τρομοκρατική οργάνωση" (FETO).
Είναι περίεργο πάντως, το γεγονός ότι σε δημοσίευμα της Χουριέτ, όπου παρατίθεται ο κατάλογος των 38 χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται ιδιαιτέρως η τουρκική κατασκοπεία, απουσιάζει η Ελλάδα. Προφανώς, δεν χρειάζεται εδώ ιδιαίτερο κλιμάκιο, αφού υπάρχουν εκατοντάδες τουρκόφρονες στην Θράκη, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο τουρκικό Προξενείο.
Όμως, υποθέτω ότι το ΥΠΕΞ της Ελλάδας θα έλαβε σοβαρά υπόψη μια εξέλιξη στις τουρκικές δραστηριότητες στην Θράκη, την οποία απεκάλυψε ο "Αντιφωνητής" Κομοτηνής: «Μαθαίνουμε πως πρόσφατα τοποθετήθηκε στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ένας κύριος ο οποίος είναι στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιος διορισμός, υπό την έννοια πως άλλο οι ΜΙΤατζήδες και άλλο ένας στρατιωτικός της υπηρεσίας Πληροφοριών».
Ο Μακεδών
Δείτε σχετικά και:
Περισσότερα για τον Φετουλάχ Χότζα Γκιουλέν δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com