26 Αυγ 2014

Η Ιερά Σύνοδος για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο



Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 26 Αυγούστου2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Κατά την σημερινή Συνεδρία της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνέχισε την συζήτηση επί του θέματος που έχει ανακύψει από την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή των Ελλήνων και από την προσωρινή αναβολή της συζητήσεώς του προς βελτίωση ωρισμένων διατάξεων.
Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων η ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση την φυλή, το χρώμα, την θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικα μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από την Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλή κανένα.
Η Εκκλησία της Ελλάδος επί χρόνια τώρα βοηθεί και περιθάλπει χιλιάδες νομίμων και παρανόμων μεταναστών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής, ακόμη και σήμερα εν μέσω της οικονομικής κρίσεως. Επιπλέον, διδάσκει όχι απλώς την ανοχή απέναντι στον «άλλον», όπως επιδιώκεται με το νομοσχέδιο, αλλά – πολύ περισσότερο – την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον.
Θα πρέπει επίσης να υπογραμμισθή, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Ιερά Σύνοδος ήδη από τον Μάρτιο του 2011 παρακολουθεί την πορεία διαμορφώσεως του νομοσχεδίου και έχει υποβάλει προς την Πολιτεία αναλυτική επιστολή με προτάσεις βελτιώσεως της αρχικής του μορφής, οι οποίες έχουν συνεκτιμηθή και γίνει δεκτές στο παρόν νομοσχέδιο, προς την κατεύθυνση της εκλογικεύσεώς του, ώστε να μην ποινικοποιηθή η ελευθερία δημόσιας εκφράσεως.
Στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου, θεσπίζεται, μεταξύ άλλων (άρθρο 2), ότι όποιος με πρόθεση, δημόσια αποδοκιμάζει, ευτελίζει η κακόβουλα αρνείται την σοβαρότητα εγκλημάτων, γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητος, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων ναζισμού, και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδος ανθρώπων κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία η μίσος η ενέχει απειλή η εξύβριση, υπόκειται σε ποινική δίωξη. Στο σημείο αυτό η Ιερά Σύνοδος εκφράζουσα το κοινόν αίσθημα του Ελληνικού Λαού και την απαίτηση των αρχών του δικαίου και του ίσου σεβασμού της ιστορικής μνήμης των θυμάτων γενοκτονιών, προτείνει όπως μετά την αναφορά του φρικτού Ολοκαυτώματος στο νομοσχέδιο, προστεθούν με σχετική ρητή και ειδική μνεία και οι τελεσθείσες γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση.
Το κριτήριο της ως άνω προτάσεως, που την καθιστά έγκυρη και δικαία, είναι ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο νομοθετεί στην Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες κατά τρόπο δίκαιο και δημοκρατικό χωρίς διακρίσεις. Η Εκκλησία προσφέρει την ειρηνική συμβολή της και εύχεται για την βελτίωση και ευόδωση του νομοθετήματος επ ὠφελείᾳ του κοινωνικού συνόλου.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα αρχισουν οι συλληψεις κληρικων και λαϊκων, διοτι ομολογησαν την αγιαν πιστι της Ορθοδοξιας, περα απο τα ακρα του Οικουμενισμου και των Παλαιοημερολογιτων, τοτε θα θυμηθουν προς ποιον λειτουργουν επι της αγιας Τραπεζης.

Η κοσμικη διπλωματια δεν συνιστα ευσεβεια...

Γερασιμος Θηκαρας

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το στόμα του Γεράσιμου Θηκαρά!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ...ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ' ΟΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασιά!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΕ...

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εσύ αγαπητέ αδελφέ Γεράσιμε συμφωνείς να συλαμβάνονται χάριν του υπερατσιστικού, μισέθνου και αντορθοδόξου σχεδίου νόμου οι ομόαιμοι και έχοντες κοινήν πίστιν αδελφοί ημών, συνέλληνες Παλαιοημερολογίτες;

Αργυρώ είπε...

Ντροπή στον Αρχιεπίσκοπο!!!Για την αμαρτία της ομοφυλοφιλίας δεν είπανε κουβέντα! Η Εκκλησία μας δυστυχώς έχει στις μέρες μας τους ασεβέστερους ιεράρχες, με εξαίρεση, φυσικά, ορισμένους άξιους Μητροπολίτες!

Ανώνυμος είπε...

Αχρωμο, άοσμο, ασπόνδυλο, αχαρακτήριστο Μένουμε εμβρόντητοι! Αν είναι δυνατόν! Αυτά έχουν να πουν οι άγιοι πατέρες για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Ειναι υποβολιμαίοι του οικουμενισμού για νά στραφουν καί νά φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας!
΄΄Ωραίος κάλλει΄΄

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Αντιοικουμενιστή,

η οντως ταπεινη γνωμη του αθλιου Γερασιμου, ειναι να δοξασουμε τον Θεον, οταν ο Πατριαρχης ενωσει τα διεστωτα, τοσο της αιρεσεως οσο και του σχισματος , εν ομολογια της αγιας πιστεως των θεοφορων Πατερων.

Αλλα που;

Προφανως και δεν συμφωνω με θρησκευτικες διωξεις.

Αλλα ειναι, ιδιαιτερο γνωρισμα των Ορθοδοξων, η διωξις αυτων.

Ο Δημητριαδος μας εφιλωδωρησεν τον τιτλο του ψυχασθενους.

Τωρα οσο για ΟΛΟΥΣ τους Παλαιοημερολογιτες, οταν αποφασισουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, ποια απο ολες τις παραταξεις των, ειναι η Ορθοδοξος Εκκλησιας, τοτε, θα σου απαντησω ευχαριστως.

Γερασιμος Θηκαρας.

Ανώνυμος είπε...

τωρα καιρος δια ομολογητας ΧΡΙΣΤΟΣ
ΚΑΙ ΨΥΧΗ μας χρειαζεται οπως ελεγεΟ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ απελπιστικη η αποφασις της Ι ΣΥΝ υπο τον χλιαρο ιερωνυμα ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΘΑ

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο, ντροπή ! " Η Εκκλησία δεν ενοχλεί κανέναν" = ψεύδος: η Εκκλησία "ενοχλεί" τους αιρετικούς και όσους διδάσκουν την πλάνη, μαστιγώνοντας με τη θεολογία Της την αίρεση και την ετεροδοξία. Βολικώς χρησιμοποιήθηκε η Γενοκτονία των Ποντίων για αντιπερισπασμό. Πώ, πω, τί προδότες μάς κυβερνούν !

Ανώνυμος είπε...

Τα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης
πραγματοποιούνται. Και πραγματοποιούνται,
γιατί δεν αντιστεκομαστε.
Απελπιστική η ανακοίνωση της Ιεράς
Συνόδου.

Ανώνυμος είπε...

Τό ψήφισμα της ιεράς συνόδου ισοδυναμεί μέ ΄΄ναί΄΄ Καταφάσκει στό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ! Να δούμε τί θά κάνουν οι μητροπολίτες που μεμονομένα έστειλαν διαμαρτυρίες Την εννοούν την διαμαρτυρία ή απλώς ήταν για τά μάτια ; Εάν την εννοούν άς ξεσηκώσουν μόνοι τους λαϊκές διαμαρτυρίες καί νά μήν παραδώσουν την εκκλησία στά χέρια του εχθρού αμαχητί καλυμμένοι πίσω από την απόφαση της συνόδου !

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμη φορά η ΔΙΣ απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων καιτων προσδοκιών του πιστού λαού. Αντί να εξαπολύσει κεραυνούς και μύδρους εναντίον του νεοταξίτικης κοπής και προέλευσης άνομου νομοσχεδίου που αναπαράγει το φασισμό και ρατσισμό σε βάρος του οποίου ολοφύρεται και αντί να στιγματίσει τους εμπνευστές, υποστηρικτές και απολογητές του, αυτή αρκέστηκε σε μια χλιαρή και άχρωμη τοποθέτηση, παντελώς ανώδυνη για τον αντίχριστο καίσαρα. Ούτε μια ντουφεκιά στο διάβολο και τα εν τω κόσμω όργανά του δεν είναι ικανοί να δώσουν οι συνοδικοί! Δυστυχώς στη διεστραμμένη ιδεολογικά εποχή μας η δειλία και ο συμβιβασμός "βαφτίζονται" σύνεση και προσαρμοστικότητα στο πνεύμα της εποχής! Πού καταντήσαμε! Λ.Ν.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δηλαδή αγαπητέ αδελφέ Γεράσιμε, εις την παρούσαν κατάστασιν εις την οποίαν ο πατριάρχης ημών δείχνει ότι προτιμά να ενωθή με τας αιρέσεις και οι ομόαιμοι, συνέλληνες αδελφοί ημών Παλαιοημερολογίται τελικώς παραμείνουν εις των διοικητικόν κατακερματισμόν των, εσύ παρότι είσαι γενικώς εναντίων των διώξεων, αλλά τελικώς ουκ αποφαίνεσαι αναμένοντας να απαντήσωσι αι παρατάξεις των αδελφών ημών Παλαιοημερολογιτών ποία εξ αυτών είναι η Ορθοδοξοτέρα, τελικώς είσαι υπέρ των διώξεών των, όπως μας κελεύει το αντορθόδοξον και μίσεθνον υπερατσιστικόν σχέδιον νόμου ή εναντίων;

Ανώνυμος είπε...

Απελπιστική η ανακοίνωση της Ιεράς
Συνόδου

Ανώνυμος είπε...

Και επί τη ευκαιρία: κάποιοι λαλίστατοι,επί ζητημάτων που σχετίζονται με την παρουσία στη χώρα μας των μεταναστών, επίσκοποι αλλά και κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ιερατικοί κάλαμοι που ανήγαγαν σε επείγον ποιμαντικό πρόβλημα τη "συνωμοσιολογία" και τον "αντισημητισμό" όπως χαρακτηριστικά διατείνονται, τι έχουν να πουν για το φασιστικής υφής και εμπνεύσεως νομοθετικό έκτρωμα,; Το αυτό ισχύει και για τις "θεολογικές" σχολές που κόπτονται για την πολυπολιτισμικότητα κατά τα άλλα... Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Προ 50 περίπου ετών στο θέατρο «Ακροπόλ» στην Αθήνα ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης κυρός Αυγουστίνος, τότε Αρχιμανδρίτης, είχε μιλήσει με οξύτατο ελεγκτικό λόγο για ηθικά θέματα που απασχολούσαν την Εκκλησία ...
Η χθεσινή ανακοίνωση της θλιβεράς Συνόδου τον επιβεβαιώνει σήμερα πανηγυρικά.
Μόνο έτσι δικαιολογούνται αυτές οι θέσεις. Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα έχει μείνει άναυδο!
Ερώτημα:
Η ανακοίνωση αυτή εκφράζει όλους τους Συνοδικούς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου;
Δεν υπήρξε διαφωνία;
Ας απαντήσουν.
Ο πιστός λαός θέλει να μάθει, τί ποιμένες έχει.
Κρίμα και αλοίμονο να είναι αντίθετοι με τα παραγγέλματα της Αγίας Γραφής!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο μητροπολίτης Μεσσηνίας καταφέρθηκε εναντίον των μητροπολιτών που τάχθηκαν κατά του επαίσχυντου νομοσχεδίου!

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για δηλώσεις επαίσχυντες και άκρως μειωτικές των συνεπισκόπων του που θεοφιλώς αντέδρασαν επικειμένης της ψηφίσεως του ανόμου νομοσχεδίου. Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com