30 Οκτ 2013

Απόδραση από τη πολυγαμία: Μια από τις συζύγους του αρχηγού της σέκτας περιγράφει τη φρικιαστική ζωή με τον Warren Jeffs και τον πατέρα του


wife

Ο WarrenJeffs εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για σεξουαλική κακοποίηση δύο από τις δεκάδες «συζύγους» του. Μια από αυτές μιλά δημόσια για τις φρικαλεότητες που βίωσε ως μέλος της πολυγαμικής του σέκτας και πώς δραπέτευσε και αγωνίστηκε εναντίον της ολοκληρωτικής και καταπιεστικής αυτής κοινότητας.
Η Rebecca Musserμεγάλωσε ζώντας συνεχώς με το φόβο, αποκρύπτοντας τον πολυγαμικό τρόπο ζωής της οικογένειάς της από τον «επικίνδυνο» έξω κόσμο.
Ντυμένη με μακριά συντηρητικά φορέματα, έλαβε αυστηρή εκπαίδευση σε ειδικό σχολείο της «Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (the Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints) την οποία διηύθυνε ο Warren Jeffs. Σε εφηβική ακόμα ηλικία έγινε η 19ησύζυγος του «προφήτη» τους: του 85 ετών Rulon Jeffs, πατέρα του Warren, ο οποίος απέκτησε συνολικά 65 συζύγους.

Όταν πέθανε ο Ρούλον το 2002, σε ηλικία 92 χρόνων, η Rebeccaεξαναγκάστηκε να γίνει σύζυγος του νέου αρχηγού της οργάνωσης, του γιου του, WarrenJeffs.
Τότε απέδρασε από την οργάνωση και ξεκίνησε να βοηθά τις αρχές στη δίωξη των μελών της «εκκλησίας».  Κατέθεσε 20 φορές και βοήθησε τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να πετύχουν 11 καταδίκες. «Η ζωή μου ήταν ένα συνεχές καθεστώς τρόμου...» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Δραπέτευσε ένα βράδυ, γλυστρώντας στα σκοτεινά ανάμεσα στους οπλισμένους φρουρούς, γνωρίζοντας ότι οι αρχηγοί της σέκτας θα την έσερναν πίσω στον περιφραγμένο οικισμό, αν την έπιαναν...
Όταν επρόκειτο να καταθέσει εναντίον του Warren Jeffs, εμφανίστηκε μ’ ένα εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα, σε ένδειξη περιφρόνησης προς το θρησκευτικό ηγέτη που απαγόρευε στους οπαδούς του να φορούν αυτό το χρώμα.
Από το 2007 η Rebecca είναι μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του νέου «προφήτη» της σέκτας, με σκοπό να προστατεύσει τις μικρές αδελφές της και άλλα κοριτσάκια από τον εξαναγκαστικό γάμο σε πολύ μικρή ηλικία.
Το 2008 όλος ο κόσμος παρακολούθησε με φρίκη την έφοδο στο σιδερόφραχτο οχυρό Yearning for Zion Ranch της σέκτας στο Τέξας και την απομάκρυνση από αυτό 416 κοριτσιών. 
Η κατάθεση της Rebecca έφερε στο φως φρικιαστικά μυστικά που συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του «ναού», στέλλοντας τους αρχηγούς της σέκτας στη φυλακή για αρκετά χρόνια και τονWarren Jeffs ισόβια. «Γνώριζα το μέγεθος της κακοποίησης που είχα υποστεί στο όνομα του Θεού και ήθελα να θέσω τέρμα σ’ αυτό που γινόταν, για τους υπόλοιπους», αναφέρει η Rebecca.
Λέει ότι τα βασανιστήρια που υπέστη, την είχαν καταστήσει μια σκλάβα στη σέκτα. «Δεν ξαναχρησιμοποίησα αυτή τη λέξη για μένα. Αλλά αυτό ακριβώς ήμουν, αυτό είμασταν όλοι, σκλάβοι». 
dailymail.co.uk
Σχόλιο
Μέσα από τα σίδερα της φυλακής, στο LouisC. PowledgeUnit, ο Jeffsέγραψε το βιβλίο «Το μήνυμα του Ιησού Χριστού προς όλα τα έθνη» (JesusChristMessagetoAllNations ) το οποίο εμφανίζεται να μεταφέρει δήθεν τις αποκαλύψεις του Ιησού Χριστού προς τον ίδιο.
Το βιβλίο περιλαμβάνει διάφορες οδηγίες που υποτίθεται ότι δόθηκαν από τον Ιησού Χριστό στον εκπρόσωπο του, Jeffs, για να τον ελευθερώσει.
Αυτό λοιπόν το βιβλίο στάλθηκε ταχυδρομικώς από την οργάνωση σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει σε πόσα και ποια σχολεία κατέληξε το εν λόγω βιβλίο, φροντίζοντας να το αποσύρει αμέσως πριν καταλήξει στα χέρια ανυποψίαστων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com