27 Αυγ 2013

Ο Υφυπ. Παιδείας Κ. Γκιουλέκας για τη λειτουργία των σχολείων τη νέα χρονιά και τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών27-08-13
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων, πως «φροντίζουμε η νέα σχολική χρονιά να βρει όλα τα σχολεία πανέτοιμα ώστε να λειτουργήσουν κανονικά από την πρώτη ημέρα» ενώ ερωτηθείς για τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι «πριν γίνει διάλογος για όλα τα θέματα της Παιδείας, το να προαναγγέλλονται απεργιακές κινητοποιήσεις είναι σχήμα πρωθύστερο».

Αναφερόμενος στο θεσμό της κινητικότητας των εκπαιδευτικών, υπογράμμισε πως η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας είναι «να μη χάσει κανείς εκπαιδευτικός τη δουλειά του» καθώς «ουδείς εκπαιδευτικός περισσεύει» τονίζοντας πως «εμείς βλέπουμε όλους τους εκπαιδευτικούς ως συμβούλους, ως λειτουργούς, που προετοιμάζουν τη νέα γενιά, άρα τη νέα Ελλάδα. Γι αυτόν τον λόγο θέλουμε σε κάθε περίπτωση να κατοχυρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη θέση τους. Το μέλημά μας, είναι να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Δεν έχουμε τέτοιο περιθώριο στην πατρίδα μας».
Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Φροντίζουμε η νέα σχολική χρονιά να βρει τα σχολεία πανέτοιμα»
Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, είμαστε πλέον στην τελική ευθεία πριν τη νέα σχολική χρονιά.Τι θα συναντήσουν οι μαθητές;
Κ. Γκιουλέκας: Φροντίζουμε η νέα σχολική χρονιά να βρει όλα τα σχολεία πανέτοιμα, να λειτουργήσουν κανονικά από την πρώτη ημέρα. Γι αυτό καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ώστε όλα να λειτουργήσουν στην εντέλεια. Ήδη, τα βιβλία βρίσκονται εδώ και μήνες στα σχολεία. Αυτό που κάποτε ήταν το μόνιμο πρόβλημα των σχολείων, δεν υφίσταται πλέον ως πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε άλλο μικρότερο πρόβλημα, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την εθνική αυτή υπόθεση που λέγεται Παιδεία.
«Σχήμα πρωθύστερο η προαναγγελία απεργιών»
Δημοσιογράφος: Κύριε Γκιουλέκα, υπάρχουν ωστόσο έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς, που προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς…
Κ. Γκιουλέκας: Αυτές τις ημέρες κατατίθεται στη Βουλή και το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και πρόκειται να γίνει μια συζήτηση και για τα θέματα αυτά. Έχω τη γνώμη ότι πριν γίνει διάλογος για όλα τα θέματα της Παιδείας -και βεβαίως το θέμα για το νέο Λύκειο είναι μείζον για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα- το να προαναγγέλλονται απεργιακές κινητοποιήσεις είναι ένα σχήμα πρωθύστερο.Καταλαβαίνω ότι δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Πριν λίγες ημέρες έγινε μια συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας και τους δύο υφυπουργούς. Συζητήσαμε αυτά τα θέματα. Σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων γιατί αυτοί που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληρώσουν τα σπασμένα είναι τα ελληνόπουλα, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες, που σε λίγες ημέρες θα πάνε στα σχολεία τους.
«Ουδείς εκπαιδευτικός περισσεύει»
Δημοσιογράφος: Τι θα γίνει, όμως, με τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών;

Κ. Γκιουλέκας: Είναι ξεκάθαρο, όπως ανακοίνωσε και πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος, ότι καταβάλλεται μια προσπάθεια ώστε να μην χάσει κανείς εκπαιδευτικός τη δουλειά του. Ουδείς εκπαιδευτικός περισσεύει. Εμείς βλέπουμε όλους τους εκπαιδευτικούς ως συμβούλους, ως λειτουργούς που προετοιμάζουν τη νέα γενιά, άρα τη νέα Ελλάδα. Γι αυτόν τον λόγο θέλουμε σε κάθε περίπτωση να κατοχυρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη θέση τους. Όσον αφορά το θέμα της κινητικότητας, το κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε από τις 23 Ιουλίου και μάλιστα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενέκρινε την πρόταση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κι έτσι ουδείς από τους 150.000 εκπαιδευτικούς πρόκειται από εδώ και στο εξής να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αυτό είναι σαφέστατο. Το έχει πει σε όλους τους τόνους ο υπουργός Παιδείας και σας το βεβαιώνω και εγώ. Βεβαίως, από εκεί και πέρα η διαθεσιμότητα, οι μετατάξεις και οι μεταθέσεις ολοκληρώνουν μια ανακατανομή των εκπαιδευτικών και αμβλύνονται κάποιες παθογένειες που υπήρχαν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το μέλημά μας είναι να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Δεν έχουμε τέτοιο περιθώριο στην πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com