27 Αυγ 2013

Αδιανόητη βαρβαρότητα ενάντια σε αγοράκι στην Κίνα. Απήγαγαν 6χρονο του έβγαλαν τα μάτια για να τα μεταμοσχεύσουνΣοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα η απίστευτη βαρβαρότητα που υπέστη αγοράκι έξι ετών, το οποίο απήγαγαν άγνωστοι, το νάρκωσαν και του έβγαλαν τα μάτια για να χρησιμοποιήσουν τους κερατοειδείς χιτώνες του σε παράνομες μεταμοσχεύσεις.
Η τηλεόραση της επαρχίας Σανσί πρόβαλε βίντεο στο οποίο εικονίζεται το παιδί, που πλέον είναι τυφλό, στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, με καλυμμένες τις κόχες των ματιών με επιδέσμους.
Η αποτροπιαστική ιστορία του 6χρονου έφερε για άλλη μια φορά στο φως το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων στην Κίνα, η έλλειψη των οποίων έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός παράνομου εμπορίου οργάνων για μεταμόσχευση στη χώρα.
Στο ρεπορτάζ της τηλεόρασης μίλησαν και οι γονείς του παιδιού, που κατάγονται από φτωχή, αγροτική περιοχή. Αφηγήθηκαν ότι αρχικά νόμιζαν ότι το παιδί τους έπεσε και χτύπησε — μέχρι που αντιλήφθηκαν ότι του είχαν αφαιρεθεί και τα δύο μάτια. 

«Είχε αίματα σε όλο το πρόσωπο, τα βλέφαρά του ήταν γυρισμένα και από κάτω έλειπαν τα μάτια του», είπε ο πατέρας.
Αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο οφθαλμούς από τους οποίους είχε αφαιρεθεί ο κερατοειδής χιτώνας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 100.000 γουάν (περίπου 12.200 ευρώ) σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό μιας γυναίκας που θεωρείται βασική ύποπτη στην υπόθεση.
Το παιδί έπασχε εκ γενετής από λαγωχειλία και ενδεχομένως αυτός να ήταν ο λόγος που το επέλεξαν οι απαγωγείς του.
Οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις στην Κίνα γίνονται με όργανα από θανατοποινίτες ή από κρατούμενους, τα οποία λαμβάνονται μετά το θάνατό τους και συχνά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών τους, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ωστόσο, οι Αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες και σπεύδουν να τονίσουν ότι θα σταματήσει η αφαίρεση οργάνων από τους θανατοποινίτες.
Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, οι νεκροί πρέπει να θάβονται χωρίς να ακρωτηριάζονται και για αυτό ελάχιστοι Κινέζοι δέχονται να δωρίσουν τα όργανα των συγγενικών τους προσώπων όταν πεθαίνουν.

tovima,27/08/2013

1 σχόλιο:

γιωργος είπε...

Σημειο των καιρων κι αυτο.Δυστυχως επαληθευεται στη πραξη ο νομος της ζουγκλας , ο θανατος σου η ζωη μου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com