31 Δεκ 2011

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: «Ήθελαν να εξευτελίσουν την Ορθοδοξία»


Χθες επικοινώνησε τηλεφωνικώς αρκετές φορές μαζί του
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γέροντας δεν έπρεπε να βρίσκεται στον Κορυδαλλό, αλλά στο μοναστήρι.
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δήλωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα μεταβεί στην Αθήνα, για να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Ο Λεμεσού Αθανάσιος είπε χθες ότι επικοινώνησε τηλεφωνικώς αρκετές φορές με τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος «παραμένει στον χώρο της φυλακής γαλήνιος και προσευχόμενος, ενώ τον έχουν επισκεφθεί πολλοί μάρτυρες, αλλά πάνω απ' όλα ο ίδιος ο Χριστός».
«Ήθελαν να εξευτελίσουν την Ορθοδοξία»
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού υποστήριξε ότι κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από τη σύλληψη του ηγουμένου και χαρακτήρισε την απόφαση της προφυλάκισής του ως «μη δίκαιη». Επιπλέον, δήλωσε ότι «αυτοί που κρύβονται πίσω από τα γεγονότα μπορεί να ήθελαν να εξευτελίσουν στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ τους ιερείς, τους κληρικούς, την Εκκλησία και την Ορθοδοξία γενικότερα».
Ερωτηθείς για την υπόθεση Εφραίμ, είπε ότι πρόκειται για «μια θλιβερή ιστορία, η οποία αισθάνομαι αδίκως έχει εξελιχθεί».
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, γνωρίζοντας, όπως είπε, και τον ίδιο τον Γέροντα Εφραίμ αλλά και τα γεγονότα, δηλώνει «πεπεισμένος ότι δεν είναι δίκαια αυτή η απόφαση και ο Γέροντας δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί, αλλά στο μοναστήρι».
Ανησυχούν οι Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ
Στο μεταξύ, τη «βαθιά ανησυχία και αμηχανία» τους για τη σύλληψη του ηγουμένου Εφραίμ εκφράζουν οι ομογενειακές οργανώσεις των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με επικεφαλής τον συντονιστή της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, Ιβάν Σαββίδη. Την ανακοίνωση συνυπογράφουν και οι εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας Ουκρανίας, Γεωργίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβίας, Λευκορωσίας, Καζακστάν, Τασκένδης και Κιργιστάν.
Εξάλλου, με επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, καθ' ύλην αρμόδιο για θέματα των Αθωνικής Πολιτείας, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης εναντίον του ηγουμένου του Βατοπαιδίου.
Το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας χαρακτηρίζει ανάρμοστους τους χειρισμούς της Πολιτείας, όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com