31 Δεκ 2011

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολλαπλά μηνύματα από τις δηλώσεις Γιλμάζ


Πολλαπλά μηνύματα από τις δηλώσεις Γιλμάζ
Κωνσταντίνος Χολέβας,  Πολιτικός Επιστήμων
Η αποκάλυψη της χρονιάς ήλθε στο τέλος αυτής της χρονιάς. Ο Μεσούτ Γιλμάζ, έστω κι αν προσπαθεί να τα «μαζέψει» εκ των υστέρων, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Ότι Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιές στην Ελλάδα με χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια της Πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ κατά την περίοδο 1993-96. Μας έδωσε και μια άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία. Ότι από τα ίδια κονδύλια χρηματοδοτήθηκε και ένα πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν. Προσωπικά διαβάζω πολλά και χρήσιμα μηνύματα μέσα από αυτές τις αποκαλύψεις και συγκεκριμένα τα εξής:

Ας μείνουμε πρώτα στο πραξικόπημα. Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε χρήμα και πράκτορες για να ανατρέπει κυβερνήσεις σε γειτονικές της χώρες όπου πίστευε ότι έχει ζωτικά συμφέροντα. Άρα όντως επιχειρούσε να δημιουργήσει μία ζώνη επιρροής με μουσουλμανικούς ή τουρκόφωνους λαούς. Δεν είναι, λοιπόν, ψευδαίσθηση ή υπερβολική ανησυχία ορισμένων Ελλήνων το τουρκικό (μουσουλμανικό) τόξο. Το βλέπουμε να υλοποιείται και σήμερα στην πράξη με την στρατιωτική συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων, με την παρέμβαση της Τουρκίας που ακύρωσε τη συμφωνία Ελλάδος- Αλβανίας για την ΑΟΖ, με τις δηλώσεις Νταβούτογλου ότι το Σαράγεβο της Βοσνίας είναι τμήμα του Οθωμανικού κόσμου και με άλλες παρεμφερείς δηλώσεις και ενέργειες. Η Τουρκία είτε ως κεμαλική-στρατοκρατική είτε ως μετριοπαθής ισλαμική έχει σταθερούς στόχους στην εξωτερική της πολιτική. Κάτι που δεν έχουμε εμείς. Όσοι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι ειρωνεύθηκαν την άποψη περί τουρκο-ισλαμικού τόξου ας ξαναδιαβάσουν τη δήλωση Γιλμάζ για το πραξικόπημα, την οποία άλλωστε δεν προσπάθησε να ανασκευάσει.
Και ερχόμαστε στις φωτιές. Τα ξέραμε, τα έγραφαν κάποιες ελληνικές εφημερίδες, τα ομολογούσαν κατά καιρούς ορισμένοι Τούρκοι που συνελαμβάνοντο. Όμως η πολιτική ορθότητα και το σύμπλεγμα «μη χαλάσουμε την ελληνοτουρκική φιλία» δεν άφηνε την εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Σημίτη να δει καθαρά. Με αυτή την Τουρκία, που μας έβαζε τις φωτιές σε βουνά και νησιά, οι εκσυγχρονιστές σοσιαλιστές της περιόδου 1996-2004 χόρευαν ζεϊμπέκικα και διαπραγματεύονταν το γκριζάρισμα των Ιμίων. Σ’ αυτή την Τουρκία των πραξικοπημάτων και των δολιοφθορών παρέδιδαν τον Οτσαλάν και ανεγνώριζαν νόμιμα ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο (Μαδρίτη 1997). Για αυτή την Τουρκία που παρεβίαζε κάθε στοιχειώδη αρχή καλής γειτονίας οι οπαδοί της υποχωρητικής πολιτικής έκανα τα πάντα για να την εντάξουν στην Ε.Ε. και άλλαζαν τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Με τους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους, τους φυσικούς αυτουργούς των πυρκαγιών και της δολοφονίας του Ισαάκ και του Σολομού χόρευαν ζεϊμπέκικα οι διεθνιστές φιλειρηνιστές πολιτικοί μας, οι οποίοι κατηγορούσαν τους διαφωνούντες ως «εθνικιστές». Θυμίζω ότι, όταν ο Γ. Παπανδρέου έκανε μαθήματα χορού με τον αείμνηστο Ισμαήλ Τζεμ, στην κυβέρνηση εκείνη μετείχε και το ακραίο εθνικιστικό κόμμα του κ. Μπαχτσελί, δηλαδή η πολιτική έκφραση των Γκρίζων Λύκων.
Οι Τούρκοι έβαζαν τις φωτιές, αλλά η αφέλεια, η υποχωρητικότητα και η ιδεοληψία ορισμένων Ελλήνων τις έκανε να φουντώνουν. Αποθρασύναμε την Τουρκία με την οσφυοκαμψία μας και με τις συνεχείς υποχωρήσεις των κυβερνώντων εκσυγχρονιστών. Αυτών που δεν ενοχλήθηκαν ποτέ από τον τουρκικό επεκτατισμό, αλλά ενοχλήθηκαν σφόδρα από την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τόσο λανθασμένες προτεραιότητες είχαν θέσει οι χειριστές των εθνικών θεμάτων της περιόδου 1996-2004. Μάλιστα την κ. Τσιλέρ που οργάνωνε τα πραξικοπήματα και τις φωτιές, οι Έλληνες «εκσυγχρονιστές» την θαύμαζαν και μας καλούσαν να την στηρίξουμε για αν μην έλθουν οι ... κακοί Ισλαμιστές του Ερντογάν! Ελπίζω η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί την άνοιξη να μας βοηθήσει να αφυπνισθούμε εθνικώς. Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com