29 Νοε 2011

Η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ) ζητά να αλλάξει το απαράδεκτο βιβλίο Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου


Μ. Μηλιώτης: Δεν έπρεπε να δοθεί στα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου το βιβλίο των Θρησκευτικών
Αλλάζει ξανά το βιβλίο Θρησκευτικών Α΄Γυμνασίου
Την κατάργηση του νέου βιβλίου Θρησκευτικών της Α’ Γυμνασίου ζητά η ΟΕΛΜΕΚ, καθώς το θεωρεί ακατάλληλο για το μάθημα των Θρησκευτικών. Να σημειωθεί ότι το καινούριο βιβλίο είναι κυπριακής έκδοσης, σε αντίθεση με το περσινό, το οποίο ήταν ελληνικής προέλευσης.
Μιλώντας στη «Σ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη των εκπαιδευτικών για το νέο βιβλίο. «Δεν ενημερωθήκαμε για την έκδοσή του, παρά μόνο τον Σεπτέμβριο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εκτός αυτού, δεν έχει γίνει ούτε η απαιτούμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για το καινούριο βιβλίο», είπε ο Δημήτρης Ταλιαδώρος.

Περισσότερο πολιτιστικού χαρακτήρα
Επισήμανε, στη συνέχεια, ότι το φετινό βιβλίο είναι περισσότερο πολιτιστικού χαρακτήρα παρά θρησκευτικού, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι έχει εξαιρεθεί εντελώς η διδασκαλία της Παλιάς Διαθήκης. «Το βιβλίο ξεκινά με την άφιξη των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Κύπρο, χωρίς οι μαθητές να έχουν διδαχθεί την Παλαιά Διαθήκη, η οποία περιλαμβάνεται στο αντίστοιχο ελληνικό βιβλίο. Δεν καταλαβαίνω αυτήν την απαξίωση προς την Παλαιά Διαθήκη, η οποία αποτελεί τις ρίζες του Χριστιανισμού», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.
Στη συνέχεια έκανε λόγο για σκοπιμότητες πίσω από τους λόγους έκδοσης νέου βιβλίου Θρησκευτικών. «Καταδικάζουμε την απόφαση και βλέπουμε σκοπιμότητες για τη μη παραγγελία του βιβλίου από την Ελλάδα. Ζητούμε από το Υπουργείο να μας πει ποιος πήρε αυτήν την απόφαση».
Ανοικτό στον διάλογο το Υπουργείο Παιδείας
Τόσο ο Υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους όσο και η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Ολυμπία Στυλιανού παρουσιάστηκαν έτοιμοι για διάλογο, ώστε να λυθεί όποιο πρόβλημα προκύπτει από το βιβλίο των Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου. Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «αυτά τα προβλήματα λύνονται εύκολα», προσθέτοντας ότι θα καλέσει σε συνάντηση την ΟΕΛΜΕΚ και τον Σύνδεσμο Θεολόγων για να εισακούσει τις απόψεις τους. Η Ολυμπία Στυλιανού ανέφερε ότι θα ερευνήσει το θέμα, ώστε να γίνουν οι κινήσεις εκείνες που θα επιλύσουν τα οποιαδήποτε προβλήματα.

«Η Σημερινή» 29/11/2011 | ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑΕΞ

Δείτε σχετικά και:
-Κύπρος-Το βιβλίο των Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου προκαλεί τις αντιδράσεις του Αρχιεπισκόπου και της ΟΕΛΜΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com