21 Απρ 2024

Με 30 τοις εκατό τα αλλάζουν όλα

Με 30 τοις εκατό τα αλλάζουν όλα 

 Φωτό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Όσοι πιστεύουν πως με τη θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ολοκληρώθηκε η «προοδευτική» ατζέντα της κυβέρνησης, γελιούνται.

Το σύνθημα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές. Αρκεί να καταφέρουν να πιάσουν το ψυχολογικό όριο του 30% σε αυτές τις ευρωεκλογές για να προχωρήσουν σε πιο προοδευτικές -κατά την κρίση τους- τομές.

Στην Εκκλησία τις περιμένουν τις αλλαγές αυτές. Αλλαγές που αγγίζουν τον πυρήνα του άρθρου 3 του Συντάγματος. Θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου, της πολιτικής κηδείας και της ονοματοδοσίας αντί για βάπτιση. Αυτά περιλαμβάνει η ατζέντα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρκεί να τους λυθούν τα χέρια και να πιάσουν το ψυχολογικό όριο του 30 τοις εκατό. Γιατί, πιστεύουν, πως θα έχουν τη νομιμοποίηση να προχωρήσουν πιο βαθιά στην μεταρρυθμιστική τους ατζέντα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπέρμαχος αυτής της ατζέντας είναι ο Άκης Σκέρτσος. Έχει βεβαίως και πιο ψηλά στήριξη. Τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη που θέλει να ρίξει τη μπάλα σε άλλο τερέν και να φύγει από τα όσα ουσιαστικά απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Στην ίδια γραμμή φυσικά, έχοντας δώσει το πράσινο φως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικ. Σακελλαροπούλου. Η ατζέντα τους, όπως και στην περίπτωση της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, παραμένει η ίδια.

Το αφήγημα περί «δικαιώματος επιλογής» επαναλαμβάνεται. Μόνο που όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη κοιτάζουν πως να επιστρέψουν στις ρίζες, η Ελλάδα κάνει «βήματα μπροστά». Αυτά τα βήματα που έκαναν και άλλοι και τώρα ψάχνουν να βρουν ταυτότητα.

Στον ύπνο

Η Ιεραρχία (και) σε αυτή τη φάση έχει πιαστεί στον ύπνο. Οι Αρχιερείς μοιάζουν υπνωτισμένοι να αντιδράσουν με όσα σχεδιάζονται. Άλλοι ασχολούνται με την… επόμενη μέρα, δελφινολογώντας. Άλλοι με το τι θα γίνει στη Μητρόπολη Μαντινείας.

Ουδείς δείχνει ούτε τη διάθεση, την ικανότητα μα και ούτε το θάρρος να «βγει μπροστά». Να σηκώσει το βάρος. Να αντιταχθεί σε όλα όσα σχεδιάζονται. Θεσμικές αλλαγές που θα αλλάξουν άρδην τον βαθύ πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας.

Για ακόμη μια φορά όσοι θέλουν να είναι μπροστάρηδες, αποδεικνύονται συμβιβασμένοι, άοσμοι και εσωστρεφείς. Γιατί δεν αρκεί να τα βάλεις με όλα τα λάθος που σχεδιάζει το …προοδευτικό επιτελείο του Πρωθυπουργού.

Για να μπορέσεις να σταθείς απέναντι πρέπει να έχεις τον κόσμο μαζί σου. Και για να συνταχθεί η κοινωνία πίσω σου πρέπει να την παρακινήσεις, να την εμπνεύσεις. Με τις ιδέες, τον φρέσκο λόγο και την παρρησία.

Τους συμβιβασμένους ο λαός στην αρχή τους αποδέχεται, μετά τους ανέχεται, αλλά στο τέλος τους απορρίπτει.

“Μελχισεδέκ”

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια”  orthodoxtimes.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι ΕΚΤΟΣ της Εκκλησίας (οι αδιάφοροι ή οι εχθροί προς την Εκκλησία), κάνουν ό,τι θέλουν (διότι οι ίδιοι αποφάσισαν συνειδητά, ότι ΔΕΝ υπακούνε στον αληθινό Θεό).

Το μεγάλο ΠΡΟΒΛΗΜΑ υπάρχει ΜΕΣΑ στους ποιμένες της Εκκλησίας, κυρίως στους επισκόπους της. Για παράδειγμα, αναφέρομαι στον ΣΑΤΑΝΙΚΟ Οικουμενισμό, και ειδικότερα στον σχεδιαζόμενο και Εκκλησιαστικά εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εορτασμό του Πάσχα μαζί με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ και σατανικά πλανεμένους σύγχρονους Ρωμαιοκαθολικούς.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com