7 Ιαν 2024

Αχ Τίμιε Πρόδρομε, σήμερον τιμώμενε και μεγαλυνόμενε!

Αχ Τίμιε Πρόδρομε, σήμερον τιμώμενε και μεγαλυνόμενε!

Λυκούργος Νάνης , Ιατρός

Ο Τίμιος Πρόδρομος ήλεγχε με παρρησία και θάρρος και αψηφώντας οιοδήποτε κόστος τους άρχοντες της εποχής του, τόσο τους θρησκευτικούς όσο και τους πολιτικούς.

Πόσοι από τους σημερινούς κληρικούς όλων των βαθμίδων στοιχούνται άραγε στην ιερά αυτή παρακαταθήκη που κατέλειπε ο μέγας προφήτης;

Ειδικά στις κοσμογονικές και σεισμικές ημέρες που ζούμε;

Ας το ομολογήσουμε ευθαρσώς!

Πλην ολίγων η συντριπτική πλειοψηφία των ποιμένων έχουν επιλέξει ως κατευθυντήρια γραμμή δράσεως εν προκειμένω την αφωνία και την απραξία ενώπιον των ισχυρών της ημέρας και των σκοτεινών τους έργων και τις σχετικά λίγες φορές που ανοίγουν το στόμα τους και πιάνουν τη γραφίδα τους αρκούνται σε πλατωνικές και ανώδυνες για το αμαρτωλό κατεστημένο διαμαρτυρίες.

Αχ Τίμιε Πρόδρομε, σήμερον τιμώμενε και μεγαλυνόμενε!

Εσύ που ένεκεν της Αληθείας δεν δίστασες να απευθύνεις το "ουκ έξεστί σοι", αψηφώντας οιοδήποτε κόστος και πληρώνοντας με το μαρτυρικό σου θάνατο το θάρρος και την παρρησία σου, δες πώς κατάντησαν οι σύγχρονοι ποιμένες!

Όχι μόνο σιωπούν εκεί που δεν χωρεί η σιωπή και η αφωνία αλλά και τιμούν τους σκανδαλοποιούς άρχοντες, αυτούς που διαφθείρουν τα ήθη του λαού.

Και φωτογραφίζονται μαζί τους χαμογελαστοί και χαριεντίζονται μαζί τους και εν πληθούση Εκκλησία τους δίδουν και παράσημα, όπως προηγούμενη ΔΙΣ τον υπογράψαντα τρις-αίσχιστα νομοθετήματα, τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πόσο δικαιώνεται ο μακαριστός μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος που κραύγαζε στεντορεία τη φωνή από δεκαετιών, απευθυνόμενος στην τότε εκκλησιαστική ηγεσία " ΧΩΡΙΣΜΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ". Χωρισμόν, σεβασμιώτατοι! (Α΄)  και - Χωρισμόν, σεβασμιώτατοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com