27 Σεπ 2023

Απέσυραν τον Αρχιμανδρίτη Λογγίνο από Ηγούμενο της Μονής Μπαντσέν.

 

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (η αναγνωριζόμενη από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας και τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες) πήρε την απόφαση να αλλάξει τον Αρχιμανδρίτη Λογγίνο (Mihail Jar) από την θέση του Ηγούμενου της Μονής Μπαντσέν.

Ο Σεβασμιώτατος Λογγίνος άλλαξε από την θέση του Ηγούμενου της Μονής Μπαντσέν, ανακοίνωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο).

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της BO Ukrainene, ανακοινώνεται ότι «ο Ηγούμενος της Μονής Μπαντσέν Ανάληψη του Κυρίου της Επισκοπής Τσερνιβτσί – Βουκοβίνα αντικαταστάθηκε».

Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Η απόφαση ήλθε λίγες ημέρες μετά την αποπομπή του Αρχιμανδρίτη Λογγίνου της Επισκοπής Τσερνίβτσι και Μπουκοβίνα σε δίκη από τις ουκρανικές αρχές, κατηγορούμενος για «παραβίαση της ισότητας των πολιτών σύμφωνα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».

Πηγή SACCSIV – blog ortodox

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Σεβασμιώτατος Λογγίνος με το περίσσευμα της αγάπης του και την Χάρη του Κυρίου έχτισε ένα καταφύγιο χιλιάδων παιδικών ψυχών και τώρα του το παίρνουν. Mπροστά όμως στον Χριστό που τον βοήθησε να το φτιάξει δεν βάζει τίποτα. Είναι ένας πραγματικός ποιμένας που αντιστέκεται, δεν ξεπουλιέται, και με τον θερμό λόγο του στηρίζει τους Ορθόδοξους της Ουκρανίας. Οι δηλώσεις του έχουν απασχολήσει πολλάκις τα αργυρώνητα μέσα εξαπάτησης του καθεστώτος Ζελένσκι και ήταν αναμενόμενο ότι «η ώρα του πλησίαζε». Τι ακριβώς συνέβη τώρα ίσως να μην μάθουμε ποτέ. Οι ουκρανικές αρχές επίσης τον σέρνουν στα δικαστήρια επειδή δεν κάνει αυτό που κάνουν οι δικοί μας με περισσή ευκολία, να δεχτεί τους σχισματικούς στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ευχόμαστε ο Θεός να ακούει τις προσευχές του ποιμνίου του και να τον ενισχύει για ατέλειωτους αγώνες.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com