27 Απρ 2023

Κένυα: Θα ξεπεράσουν τους 100 οι ακόλουθοι αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου!

Κένυα: Θα ξεπεράσουν τους 100 οι ακόλουθοι αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου!

Παιδιά, στην πλειοψηφία τους, τα θύματα του... εσχατολόγου «πάστορα» Πολ Μακένζι

Ασύλληπτες διαστάσεις αγγίζει η τραγωδία με τους πιστούς αίρεσης στην Κένυα, καθώς, μέχρι και σήμερα, Τετάρτη 26/4, έχουν εντοπιστεί 95 πτώματα ακολούθων του Πολ Μακένζι, του αυτοανακηρυχθέντα «πάστορα» που τούς προέτρεψε να νηστέψουν μέχρι θανάτου, για να… πάνε στον παράδεισο!

Χθες βράδυ οι εκταφές στο δάσος Σακαχόλα της ανατολικής Κένυας σταμάτησαν προσωρινά, ώστε να δοθεί χρόνος στους ιατροδικαστές να κάνουν νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς και να αποσυμφορηθεί το νεκροτομείο της πόλης Μαλίντι. Ωστόσο, σήμερα το πρωί που ξανάρχισαν οι έρευνες, εντοπίστηκαν ακόμη πέντε πτώματα, με την έπαρχο της περιοχής να επιβεβαιώνει ότι «συνολικά οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι 95».

Στο ίδιο δάσος, πάντως, βρέθηκαν ζωντανοί 39 «πιστοί», ενώ άλλοι 22 έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή. Οσον αφορά, εξάλλου, στον επικεφαλής της «Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης», κρατείται από τις 14 Απριλίου, όταν και ξεκίνησαν οι σχετικές έρευνες, καθώς παραδόθηκε στην αστυνομία.

Η αποκάλυψη της «σφαγής του δάσος Σακαχόλα», όπως την αποκαλούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε αποτροπιασμό στην Κένυα, όπου πολλοί είναι, πλέον, εκείνοι που ζητούν να ληφθούν μέτρα για να παταχθούν οι αιρέσεις στη χώρα, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί.

Πάνω από 300 εξαφανίσεις έχουν δηλώσει συγγενείς των μελών της αίρεσης

Συγγενείς μελών της αίρεσης συρρέουν καθημερινά στο νεκροτομείο της Μαλίντι, για να μάθουν την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Ο Χασάν Μούσα, εκ των υπεύθυνων του Ερυθρού Σταυρού της αφρικανικής αυτής χώρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν καταγγελθεί 311 «εξαφανίσεις» μελών της αίρεσης, 150 εκ των οποίων είναι ανήλικοι. «Πρόκειται για άτομα που κατάγονται, κατά κύριο λόγο, από την Κένυα, όμως υπάρχουν και κάποιοι από την Τανζανία και τη Νιγηρία. Ορισμένοι αγνοούνται εδώ και χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Καθημερινά, οι τοπικές αρχές συμπληρώνουν το «παζλ» αυτής της άνευ προηγουμένου «σφαγής», στην οποία οδήγησε ο Μακένζι τους «πιστούς» του. Σύμφωνα δε με τον Χουσέιν Χαλίντ, διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης Haki Africa, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία για τη δράση του «πάστορα», ο Μακένζι σκόπευε να οδηγήσει στον θάνατο πρώτα τα παιδιά, στη συνέχεια τις γυναίκες και τέλος τους άνδρες της αίρεσής του. Και όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πριν από «το τέλος του κόσμου», το οποίο είχε προβλέψει ότι θα έρθει τον Ιούνιο. Ο Χαλίντ είπε επίσης ότι το 50-60% των θυμάτων που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα είναι παιδιά.

«Δεν ξέρουμε πόσους μαζικούς τάφους, πόσα πτώματα, θα βρούμε ακόμη», σχολίασε με τη σειρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας, Κιτούρε Κιντίκι, τονίζοντας ότι τα εγκλήματα είναι τόσο σοβαρά, που δικαιολογούν την άσκηση δίωξης στον Πολ Μακένζι για το αδίκημα της τρομοκρατίας.

newsbreak.gr

Δείτε και -Κένυα: 21 πιστοί αίρεσης νήστεψαν μέχρι θανάτου - Ανάμεσά τους και τρία παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com