26 Φεβ 2023

Αποχαιρετισμός της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό

 ÃƒÆ’ƒÆ’ƒÆ’ƒÅ½Ã¢â‚¬ËœÃƒÂÃ¢â€šÂ¬ÃƒÅ½Ã‚¿Ãâ€žÃŽÂ­ÃŽÂ»ÃŽÂµÃÆ’μα εικόνας για Πανελλήνια Ένωση ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΕΣ

Ο Αποχαιρετισμός των Θεολόγων στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό

  Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων μαζί με τους Θεολόγους του Παραρτήματος Θεολόγων Ηλείας αποχαιρετούμε τον αγαπητό μας, σεμνό, ταπεινό, ασκητικό και φιλόθεο Μακαριστό Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, ένα αληθινό κόσμημα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.          

   Ο Μακαριστός Ιεράρχης υπήρξε εξέχον και πολύτιμο μέλος της Ενώσεώς μας και θα παραμείνει στη μνήμη και στην ψυχή όλων μας, ένα πρότυπο  Φιλάνθρωπου Πνευματικού Πατέρα και ευεργέτη, αφιερωμένου, ολοκληρωτικά, με βαθιά πίστη και θυσιαστική αγάπη, στο λυτρωτικό έργο της Εκκλησίας του Χριστού.

Εμείς οι Θεολόγοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι όποτε χρειάστηκε, ο Μακαριστός στάθηκε πάντοτε, ως δραστήριο μέλος της Ενώσεώς μας, πρόθυμος βοηθός και άοκνος συμπαραστάτης στους αγώνες που διεξήγαγε η  Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, επί δέκα (10) συναπτά έτη, για τη διατήρηση της σχολικής διδασκαλίας στα πλαίσια της ορθόδοξης χριστιανικής παραδόσεως. Τα θεολογικά Συνέδρια, οι Ημερίδες και οι Ομιλίες – Διαλέξεις, που οργάνωνε στη Μητρόπολή του, δείχνουν την αγωνία του για τα Θεολογικά γράμματα και την κατηχητική μέριμνα των κληρικών, των Θεολόγων, των Εκπαιδευτικών και γενικά του ποιμνίου του.

Όποιος επισκεπτόταν την επαρχία του και ρωτούσε για τον Μητροπολίτη Γερμανό, σύσσωμο το ποίμνιό του μιλούσε για τον αγαπημένο του Πατέρα, τον σοφό, επιεική, ταπεινό και άοκνο διδάσκαλο του Λόγου του Θεού αλλά και για τον υπηρέτη του ποιμαντικού και αγαπητικού έργου της Εκκλησίας.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων και του Παραρτήματός μας στην Ηλεία, εκφράζουμε, ολοψύχως, τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας στον Μακαριστό Κληρικό, Ποιμένα και Διδάσκαλο, για τους αγώνες, τη μαρτυρία και την ομολογία που έδινε, αδιαλείπτως σε όλη του τη ζωή, για την Ορθόδοξη Εκκλησία, Θεολογία και Παιδεία.

Ως Θεολόγοι εκπαιδευτικοί θα κρατήσουμε στη μνήμη και στην καρδιά μας το εν Χριστώ πρότυπο του συνεπούς στην Αγία Πίστη της Εκκλησίας μας Ιεράρχη, έτσι όπως το βιώσαμε στο πρόσωπο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας, στον ιερό Κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεως Ηλείας, ιδιαίτερα δε στον άξιο συνεργάτη και Διάδοχό του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό να τον κατατάξει στον χορό των Αγίων Του

Σεβαστέ και Αγαπημένε μας Δέσποτα,

Αιωνία σου η μνήμη.

Από το ΔΣ της ΠΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com