31 Δεκ 2021

Ο αμετανόητος Μόσιαλος οι σιωπηλοί φίλοι και “το ανώδυνο σατυρικό σκίτσο;….”

-Ονόμασαν το υβριστικό σκίτσο Μόσιαλου ανώδυνο σατυρικό

-Αντιδράσεις – φωνή βωόντος….

Έχουν περάσει μέρες τώρα που ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό το γνωστό σε όλους υβριστικό σχόλιο για το Μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.

Την έντονη διαμαρτυρία της προς τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο σχετικά με την ανάρτησή του εξέφρασαν η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιεράρχες , οργανώσεις θεολογικές ενώσεις και η Ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους.

Την βάναυση βλασφημία κατά του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον εκπρόσωπο της Ελλάδος στους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας κ. Ηλία Μόσιαλου, όμως δεν στιλίτευσε κανένα πολιτικό πρόσωπο δυστυχώς.

Ακόμη και ο κ Μάξιμος Χαρακόπουλος Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων μίλησε για μια απλή αστοχία.

Απλή αστοχία ;

Αν οι ύβρεις αυτές απευθυνόταν σε οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα, τότε θα είχε ξεσηκωθεί όλη η ελληνική βουλή και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο όνομα της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο κύριος Μόσιαλος δυστυχώς έχει δείξει από το παρελθόν ποια είναι η γνώμη του για τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας αφού στα τηλεοπτικά παράθυρα στα οποία βγαίνει κατακαιρούς για να μας πει  τι εμβόλια θα κάνουμε, πόσες φορές θα τα κάνουμε και τι φάρμακα θα πάρουμε, δε χάνει ευκαιρία να μας βομβαρδίσει και με τις θέσεις του και τις εμμονές του εναντίον της Ορθόδοξης Πίστης μας.
Κλείνει το 2021 με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους να σφυρίζουν αδιάφορα σε τέτοιες ύβρεις και να σιωπούν στις δημόσιες προσβολές εναντίον της Ορθοδοξίας.
Βέβαια ούτε ο Ηλίας Μόσιαλος πτοήθηκε αφού φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος δεν τιμά ούτε τον Ελληνικό λαό, ούτε την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά ούτε και την ελληνική κυβέρνηση για την οποία θεωρούμε ότι έχει λίγη τσίπα να κάνει μια δημόσια δήλωση δια του εκπροσώπου της .

Ερώτηση στην ευρωβουλή από τον Κούλογλου υπέρ Μόσιαλου -ονόμασε το σκίτσο ανώδυνο και σατιρικό

Δεν έλειψαν βέβαια και οι υποστηρικτές στην υβριστική στάση Μόσιαλου, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφραστούν υπέρ του όπως και όσοι διαφωνούμε εναντίον του γι αυτό και θα αναφέρουμε το δημοσίευμα της Αυγής για την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Συριζα, Στέλιου Κούλογλου ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν βάζοντας στο τραπέζι το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών.

Το δημοσίευμα λοιπόν της ΑΥΓΗΣ έχει ως εξής:

Η υπόθεση θύμισε την εκστρατεία φανατικών ισλαμιστών στα σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo τονίζει ο Στέλιος Κούλογλου Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η επίθεση που δέχθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος μετά τη σατιρική ανάρτησή του με θέμα τον εμβολιασμό και τα Χριστούγεννα. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν. Η ερώτηση αφορά ειδικότερα τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής.

Ο Στέλιος Κούλογου επισημαίνοντας ότι την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου καταδίκασε η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και η αρμόδια υπουργός Παιδείας, σχολιάζει πως «η υπόθεση πήρε διαστάσεις και θύμισε την εκστρατεία των φανατικών ισλαμιστών στα σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo. Ο ίδιος ο κ. Μόσιαλος υποχρεώθηκε να απολογηθεί δημοσίως. Η ελευθερία έκφρασης, σκέψης, συνείδησης και θρησκείας προστατεύεται ρητά από το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε».

Σημειώνεται, ότι για το θέμα ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε και την Διακομματική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ΜΜΕ, της οποίας είναι μέλος.
Δείτε την ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου ο οποίος ονομάζει το υβριστικό σχόλιο, ανώδυνο σατιρικό σκίτσο:

Νέο επεισόδιο περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης και παραβίασης της θρησκευτικής ελευθερίας σημειώθηκε στην Ελλάδα. Ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Ηλίας Μόσιαλος, ανάρτησε στο Facebook ανώδυνο σατυρικό σκίτσο για την γέννηση του Χριστού, με στόχο την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Το σκίτσο καταδίκασε η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και η αρμόδια υπουργός Παιδείας. (Σημειώνω ότι είχα επισημάνει με ερώτηση μου την απόφαση της για μάθημα θρησκευτικών αποκλειστικά για ορθόδοξους χριστιανούς, που αντίκειται στο ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και συνολικές αποκλίσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης από τη Σύσταση της 22ας Μαΐου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες).

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις και θύμισε την εκστρατεία φανατικών ισλαμιστών στα σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo. Ο ίδιος ο κ. Μόσιαλος υποχρεώθηκε να απολογηθεί δημοσίως. Η ελευθερία έκφρασης, σκέψης, συνείδησης και θρησκείας προστατεύεται ρητά από το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.
Ανησυχεί η Επιτροπή για την παραβίαση της αρχής της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα;

Τι σκοπεύει να κάνει για να προστατέψει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις κοινές αξίες από σκοταδιστικές επιθέσεις σε κράτος-μέλος που εκδηλώνονται μάλιστα και από κυβερνητικούς παράγοντες;

ΜΓ

orthodoxianewsagency

Δείτε σχετικά και

-Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για την βλασφημία του Μόσιαλου

-Εν ου παικτοίς

-Εστία Πατερικών Μελετών : Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες

-Χριστιανοφοβία : Ο φονταμενταλισμός των “προοδευτικών”

-Ψήφισμα από την Ι.Μητρόπολη Καλαβρύτων κατά Η.Μόσιαλου.

-Τομάρια και… παλιοτόμαρα

-Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς: O Αμετανόητος κ. Ηλίας Μόσιαλος

-Ψήφισμα από την Ι.Μητρόπολη Πειραιώς κατά Η.Μόσιαλου.

-Καθηγητής Ιατρικής Ιωάννης Κουντουράς: Η υποτροπιάζουσα παρεκκλίνουσα στην Επιστήμη της Ορθόδοξης Θεολογίας περσόνα Μόσιαλου με άσχετο επιστημονικό ντύμα επάγει την αυτοχειρία της …

-Προς προβληματισμό όσων αμφισβητούν-εμπαίζουν την ορθόδοξη Πίστη..!

-Οἱ ὑβριστές τῆς Παναγίας καί ἡ θλιβερή χλιαρότητα τῶν δικών μας ἀντιδράσεων

-O Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος για Μόσιαλο: «δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που έχουμε Χριστούγεννα ή Πάσχα ο κάθε κομπλεξικός να βγαίνει και να μιλάει με τόσο περιφρονητικά λόγια για την Παναγία και τον Χριστό…»

-ΠΕΘ: Η μη απομάκρυνση Μόσιαλου υποδηλώνει υιοθέτηση των αντιχριστιανικών του ύβρεων

-Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για την βλασφημία Μόσιαλου.

-Να αποπεμφθεί ο ασεβής Μόσιαλος

-Το πρόβλημα πια δεν είναι ο κ.Μόσιαλος, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που τον προστατεύει και δεν τον αποπέμπει….

-Η Εκκλησία της Κρήτης για την βλάσφημη ανάρτηση Μόσιαλου

-Η Ιερά Σύνοδος σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

-Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για τις ύβρεις Μόσιαλου

-Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ κατά Μόσιαλου. «μόνον άφρονες και μόνο δαιμονιοκατεχόμενοι μπορούν να ψελλίσουν τέτοιες ανοησίες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com