26 Ιουλ 2021

Προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που δήλωσε «Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος»

Μακαριώτατε,

Ο θεσμός της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ιερός και ισχυρός συνάμα. Διαθέτει πνευματικό, όσο και κοινωνικό κύρος. Έχει ισχυρή επιρροή σε όλους, πιστούς και απίστους. Χαρακτηρίζεται διαχρονικά για την σοβαρότητά του. Ενώ στα καθήκοντα του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου, όπως γνωρίζετε, περιλαμβάνονται όχι μόνο η διεκπεραίωση διοικητικών / οικονομικών υποθέσεων, αλλά και η ποίμανση του λαού με λόγο χριστιανικό, ειλικρινή και παρηγορητικό, ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Ως καλοπροαίρετος πολίτης, λοιπόν, ρωτώ: Τι από τα παραπάνω εμπεριέχεται στην απαράδεκτη δήλωσή σας «Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος»;

Ας αφήσουμε στην άκρη την αντιεπιστημονικότητά της. Ας παραβλέψουμε το γεγονός πως ούτε θεολογική, ούτε καν ελάχιστα πνευματική αξία μπορεί να έχει ένα τέτοιο «σλόγκαν», σαν αυτό που ξεστομίσατε. Ας μείνουμε μόνο στην επίδραση που πιθανότατα θα έχει στις ψυχές πολλών συμπολιτών μας.

Θέλετε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο, Μακαριώτατε; Γιατί αυτό επιδιώκετε, προφανώς. Να θέσετε στον καθένα ένα φρικιαστικό (ψευτο)δίλημμα, όπως θέτουν και τα αργυρώνητα (επισήμως με 20 εκατομμύρια Ευρώ) ΜΜΕ, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και άλλοι που λειτουργούν ως πλασιέ εμβολίων.

Για μια ακόμα φορά, σπεύσατε να πάρετε θέση στο πλευρό (ή μήπως το υποπόδιο;) της κοσμικής εξουσίας. Βιαστήκατε να προσφέρετε εκδούλευση στον Καίσαρα. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν μας ξενίζει. Είχαν, άλλωστε, προηγηθεί:

- Η συμμετοχή σας στο Υπουργικό Συμβούλιο (!!!) επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

- Η αποδοχή σας, επί πρωθυπουργίας του ίδιου, να διορίζεται μόνον ένας (!!!) έμμισθος κληρικός το χρόνο σε κάθε Μητρόπολη, με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον παπά όχι μόνο απομακρυσμένα χωριά, αλλά και μεγάλες πόλεις. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση εφαρμόστηκε ΜΟΝΟ στην Εκκλησία, αφού τα συνήθη ρουσφέτια του νεοελληνικού κράτους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά τα μνημόνια και την χρεωκοπία.

- Η ενεργή ανάμειξή σας στην καμπάνια του «ΝΑΙ» την εποχή του δημοψηφίσματος του 2015. Πήρατε θέση σε ένα άκρως διχαστικό θέμα, με αποτέλεσμα ο λαός να κατατάξει την Εκκλησία...αναλόγως.

- Η αλήστου μνήμης δήλωσή σας «Δεν μου αρέσουν οι διαδηλώσεις», όταν εκατομμύρια λαού βροντοφώναξαν ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Σαμποτάρατε όπως μπορούσατε τις κινητοποιήσεις εκείνες, προς όφελος της εξουσίας. Στο τέλος, η Ιερά Σύνοδος συμμετείχε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, χωρίς εσείς φυσικά να δώσετε το παρόν σε καμία από αυτές.

- Η παρουσία σας ως «κομπάρσου» στο «σόου» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος λίγους μήνες πριν χάσει την εξουσία προσπάθησε με μια αντιεκκλησιαστική «φιέστα» να συσπειρώσει τους εκκλησιομάχους ψηφοφόρους του, ανακοινώνοντας χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, όμως η θλιβερή εικόνα της παρουσίας σας δίπλα σε έναν (ακόμα) λαοπλάνο πολιτικό που σας χρησιμοποίησε για μικροκομματικούς λόγους, έμεινε στη μνήμη όλων μας.

- Η αλλαγή της ώρας της Ανάστασης (!!!) που προαποφασίσατε σε συνάντησή σας με τον «καλό Χριστιανό» Μητσοτάκη, για να φέρετε μετά την Ιερά Σύνοδο προ τετελεσμένων γεγονότων. Κλασική, «αρβανίτικη» τακτική σας.

Και φτάσατε, μετά απ' όλα τα παραπάνω, στο σημείο να αποστείλετε Εγκύκλιο προπαγάνδας υπέρ του εμβολιασμού που διαβάστηκε στους Ιερούς Ναούς λίγο πριν την Θεία Κοινωνία (!!!) και να εκδώσετε φυλλάδιο «Προς τον Λαό» με αναπαραγωγή των ψεμάτων των «ειδικών λοιμοξιωλόγων» για τις δήθεν ευεργετικές δράσεις του εμβολίου.

Μακαριώτατε,

Με τις πράξεις και τις «ατάκες» σας, διχάζετε και τρομοκρατείτε τους πιστούς και όχι μόνο. Η όλη συμπεριφορά σας, από την ημέρα της εκλογής σας, υποννοεί άνθρωπο που ξεπληρώνει γραμμάτια, δεξιά κι αριστερά. Είναι αυτό προς το συμφέρον της Εκκλησίας, όμως;

Θερμά σας παρακαλώ: Νοιαστείτε για το Ποίμνιό σας και όχι για τους αλιβάνιστους εξουσιαστές του. Σταθείτε δίπλα στους εργαζόμενους που απειλούνται με απόλυση αν δεν εμβολιαστούν. Μιλήστε για την πραγματική αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολίου. Σταματήστε να διαστρεβλώνετε προκλητικά τα λόγια Αγίων, προκειμένου να προπαγανδίσετε τα προϊόντα εκτρώσεων που θέλετε να βάλουμε μέσα μας «για να σωθούμε».

Μιμηθείτε άξιους Αρχιεπισκόπους όπως ο Αθηνών Χρύσανθος που είπε ΟΧΙ στους Γερμανούς κατακτητές και ο Αθηνών Δαμασκηνός που διέσωσε πολλούς Εβραίους Έλληνες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί. Εσείς, ούτε ΟΧΙ λέτε στους «εισβολείς» της παγκόσμιας δικτατορίας που ετοιμάζεται για υγειονομικούς λόγους (!!!), ούτε σώζετε ανθρώπους από τα «Νταχάου» της εμβολιαστικής τυρρανίας.

Με απλά λόγια: Βάλτε, επιτέλους, το συμφέρον της Εκκλησίας και των πιστών, πάνω από αυτό της διεφθαρμένης κοσμικής εξουσίας. Αν το κάνετε, θα σας ευγνωμονούμε. Αν όχι, θα μείνετε στην Ιστορία σαν ένας νέος Θεόκλητος Φαρμακίδης που μηχανορραφούσε διαρκώς, υπηρετώντας πιστά το καθεστώς της Βαυαροκρατίας που ρήμαξε την Ελλάδα.

Την Ευχή Σας,

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Εκδότης - Συγγραφέας

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς εν τω μνήματι.

Η δουλειά του Αρχιεπισκόπου είναι να μας κηρύξει το παραπάνω κι όχι να μας τρομάξει με τον τάφο.

Εκεί γύρω στο Πάσχα βγήκε ένας τηλε-καθηγηταράς και μας είπε ότι το εμβόλιο είναι το... Άγιο Φως! Τότε ήταν που αποφάσισα ότι ΔΕΝ θα το κάνω.

Πιο πρόσφατα είδα ότι επιστρατεύτηκε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Δωδώνης Χρυσόστομος, που απ' ότι ακούω στη Ζάκυνθο τους παπάδες τους υποχρεώνει κανονικά. Τότε ήταν που επιβεβαιώθηκε η απόφασή μου. Εάν ο Δωδώνης συμβουλεύει και τραμπουκίζει προς μία κατεύθυνση, διαισθητικά οδηγούμαι προς την αντίθετη, είναι αλάνθαστο κριτήριο.

Βάσ. Γκαρ. είπε...

Δυστυχώς για να έχουμε τέτοιον "Α Ν Α Ξ Ι Ο" Αρχιεπίσκοπο κάτι δεν πάει καλά με εμάς. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η κατάσταση!

Ανώνυμος είπε...

ανάξιος είσαι εσύ εξυπνάκια. άντε τώρα το βρήκατε όλοι να κατηγορείτε συνεχως ολους

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να το τεκμηριώσει ο Μακαριώτατος; Αν ναι, να το κάνει.
Αν όχι λέει έπεα πτερόεντα.

Ανώνυμος είπε...

Ελεος πια τι γραφίδες ειναι αυτες που σχολιαζουν το καθε τι που λεγει η. Εκκλησια Δεν μπορεί ο. Αρχιεπισκοπος να πει μια κουβέντα κ ολοι οι σχισματικοι κ ακραίοι τον λοιδορουν;. Ας εγινοντο αυτοί κληρικοι κ ιεραρχες τι ξεπεσμος είναι αυτός αλητεία μεσαστην. Εκκλησια. Δεν μάθαμε να μιλάμε με τέτοιο τρόπο απο τους πατερες της. Εκκλησίας εχουν ορια αι συμπεριφοραι. Σε ποιο σπιτι λεγει κάτι ο πατερας κ του απαντουν τα παιδιά με τέτοιο τρόπο; που το ηθος κ το βιωμα της. Εκκλησίας ;. Ντροπη κ παλι ντροπή για την καταντια μας. Αλλα οπως έλεγε κ ενας αγιος. Γέροντας. Κατα τας καρδιας υμων κ οι αρχοντες υμων.

Ανώνυμος είπε...

Τσιράκι του Ιερώνυμου είσαι ανώνυμε 9:26 μμ;

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή δική σου 3:25 μμ για τον δικό σου ξεπεσμό να βρίζεις τους πιστούς που διαμαρτύρονται απλά, ως ακραίους και σχισματικούς!
Ντροπή σου άσχετε ανώνυμε!

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν τάφοι από τα εμβόλια;
ναι ή όχι;
Ας απαντήσει κάποιος αρμόδιος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com