24 Μαΐ 2021

Ιταλίας Πολύκαρπος: Η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο πήγε πολύ καλά. Ήταν μια πολύ εγκάρδια συνάντηση, ενός υιού με τον αγαπημένο του πατέρα…..

Ο μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος,  μετά την συνάντηση με τον αιρετικό Πάπα δήλωσε:

Η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο πήγε πολύ καλά.  Ήταν μια πολύ εγκάρδια συνάντηση, ενός υιού με τον αγαπημένο του πατέρα, μια συνάντηση ενός επισκόπου με τον προκαθήμενο και  πατριάρχη του. 

(youtube.com)

………………………………………………………..

Ο Μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος θεωρεί προκαθήμενό του τον.. αιρεσιάρχη Πάπα !!

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης οι οικουμενιστές ζεσταίνουν τις μηχανές για την πολυπόθητη ένωσή τους με τον αιρεσιάρχη πάπα. Σήμερα ακούστηκαν απίστευτα πράγματα, ανείπωτες βλασφημίες από το στόμα του νέου Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπου μετά την συνάντηση που είχε στο Βατικανό με τον πάπα.
Ιδού τι δήλωσε σύμφωνα με το vaticanews.

«Η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο πήγε πολύ καλά. Ήταν μια πολύ εγκάρδια συνάντηση ενός υιού με τον αγαπημένο του πατέρα, μια συνάντηση ενός επισκόπου με τον προκαθήμενο και πατριάρχη του. Ο Άγιος Πατέρας έχει μεγάλη, γνήσια καρδιά. Τον ευχαρίστησα για το ενθαρρυντικό μήνυμα που μου έστειλε για την ενθρόνισή μου. Ζήτησα πάλι, και αυτήν την φορά στην Ιταλία ως επίσκοπος, την παπική ευλογία του για το έργο μου, και τον διαβεβαίωσα για τις θερμές μου προσευχές να του δώσει ο Θεός πολλά χρόνια σωματικής και πνευματικής υγείας για το καλό της παγκόσμιας (universal) Εκκλησίας και επίσης για το καλό του κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως, για τον οποίο ο Άγιος Πατέρας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία

Σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η εγγύτητα, οι χειρονομίες, οι πρωτοβουλίες του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι γνήσιες και μακριά από οποιαδήποτε κοσμική άποψη ή απόπειρα εντυπωσιασμού. Είναι δύο άνθρωποι που έχουν τις ίδιες σκέψεις και ευαισθησίες, που γνωρίζουν ότι πρέπει να ενεργούν μαζί για το καλό της ταραγμένης ανθρωπότητας, και πρόσφατα ακόμη πιο ταραγμένης από την υγειονομική κρίση και την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Το ταξίδι των Καθολικών και των Ορθόδοξων προς την πλήρη ενότητα βρίσκεται στο σωστό δρόμο υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και κινείται προς την γραμμή του τερματισμού. Πιστεύω ότι ο στόχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί στο επίπεδο των πιστών, και αυτό είναι πιο σημαντικό από ό, τι σε θεσμικό επίπεδο

Και για κερασάκι στην τούρτα δείτε αδέλφια τι είπε στο τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για το τι θα μπορούσε σήμερα να απειλήσει την πορεία προς την ενότητα.

«Ο σχετικισμός, η αδιαφορία, η αδράνεια, η απαισιοδοξία, η ιδέα μιας επιφανειακής ενότητας, μιας διοικητικής-θεσμικής ενότητας, ο σεκουλαρισμός, πιθανά γεωπολιτικά παίγνια: όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ενότητα. Η Εκκλησία δεν είναι θεσμός αυτού του κόσμου, αλλά είναι το θεανθρώπινο μυστικό σώμα του Χριστού

Ε ρε γλέντια που θα ‘χουμε σε λίγο. Ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Είθε να μας ελεήσει ο Τριαδικός Θεός ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

…………………………………………………….

Ο δρόμος προς την ένωση μεταξύ Παπικών και Ορθόδοξων δεν αμφισβητείται!

vaticannews.va  &Ορθόδοξος Τύπος

Η κοινή πορεία Ορθοδόξων και Παπικών είναι πραγματικότητα και ο δρόμος προς την ένωση μεταξύ  δεν αμφισβητείται για τον Μητροπολίτη Ιταλίας κ, Πολύκαρπο ο οποίος μάλιστα θεωρεί τον Πάπα Φραγκίσκο και προκαθήμενο και Πατριάρχη του! Αραγε οι δογματικές διαφορές μας με τη Παπική Εκκλησία εξαλείφθηκαν;  

O νέος Μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος μετά την συνάντηση που είχε στο Βατικανό με τον Πάπα δήλωσε τα κάτωθι σύμφωνα με το vaticanews.

” Ο δρόμος προς την ενότητα μεταξύ Καθολικών και Ορθόδοξων δεν αμφισβητείται. Είναι ένα ταξίδι που συνεχίζει προς τον στόχο του, ενθαρρύνεται από τις χειρονομίες και την εγγύτητα του Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.“

“Η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο πήγε πολύ καλά. Ήταν μια πολύ εγκάρδια συνάντηση, ενός γιου με τον αγαπημένο του πατέρα, μιας συνάντησης επισκόπου με τον προκαθήμενο και τον πατριάρχη του. Ο Άγιος Πατέρας έχει μια μεγάλη καρδιά, μια γνήσια καρδιά, τον ευχαρίστησα για το ενθαρρυντικό μήνυμα που μου έστειλε για την ενθάρρυνσή μου, ζήτησα την παπική ευλογία του για την υπηρεσία μου, πάλι, στην Ιταλία και αυτή τη φορά ως επίσκοπος, και τον διαβεβαίωσα ότι για τις προσευχές ώστε να του δώσει ο Θεός πολλά χρόνια σωματικής και πνευματικής υγείας, για το καλό της καθολικής Εκκλησίας και επίσης για το καλό κάθε ανθρώπου καλής θέλησης, για τον οποίο ο Άγιος Πατέρας έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία.

Η εγγύτητα του Πάπα Φραγκίσκου και του Βαρθολομαίου, οι χειρονομίες τους, πηγαίνουν όλο και περισσότερο προς την κατεύθυνση της πλήρους ενότητας, ξεκινώντας από κοινές ευαισθησίες: προώθηση της ειρήνης, διαθρησκευτικός διάλογος, προστασία της δημιουργίας και όσων έχουν ανάγκη, όπως πρόσφυγες., Όλοι θυμηθείτε το ταξίδι στη Λέσβο το 2016. Χωρίς να ξεχνάτε τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που υπαγορεύονται από την πανδημία.

Πού είναι λοιπόν το ταξίδι των Καθολικών και των Ορθόδοξων προς την πλήρη ενότητα;
R. – Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η εγγύτητα, οι χειρονομίες, οι πρωτοβουλίες του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι γνήσιες και μακριά από οποιαδήποτε κοσμική ή θεαματική πτυχή. Είναι δύο άνθρωποι που έχουν τις ίδιες σκέψεις και ευαισθησίες, γνωρίζουν ότι πρέπει να ενεργούν μαζί για το καλό της ταραγμένης ανθρωπότητας μας, πρόσφατα ακόμη περισσότερο ενοχλημένοι από την υγεία και τις οικονομικές κρίσεις που προκαλούνται από την πανδημία του κοροναϊού. Το ταξίδι των Καθολικών και των Ορθόδοξων προς την πλήρη ενότητα βρίσκεται σε καλό δρόμο, υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, και κινείται προς τη γραμμή του τερματισμού. Πιστεύω ότι, στο επίπεδο των πιστών, αυτός ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί και αυτό είναι πιο σημαντικό από ό, τι σε θεσμικό επίπεδο.

Έτσι, συγκεκριμένα, πώς μπορούμε να περπατήσουμε μαζί τώρα;

Ρ. – Αλλά ήδη περπατάμε μαζί, αυτό δεν αμφισβητείται, δεν είναι θέμα «θέλουμε ή δεν θέλουμε», πρέπει να περπατήσουμε μαζί σε έναν κόσμο που γίνεται χωριό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περπατάμε μαζί και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κοινό μας μονοπάτι είναι σταθερό και θυμάται το μονοπάτι προς Εμμαούς, είναι βέβαιο ότι σε αυτό το κοινό μονοπάτι, όπως και στους Εμμαούς, συνοδεύονται από τον κοινό μας Θεό, Κύριε, Σωτήρα, ο Αναστημένος Χριστός. Αρκεί να βασιστούμε στην καθοδήγηση του Χριστού, αρκεί να αναγνωρίσουμε ότι ο Χριστός μας συνοδεύει, και ακόμα κι αν οι αμαρτίες μας μας εμποδίζουν να δούμε ότι μας συνοδεύει, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βάζει ο κακός ανάμεσα στα πόδια μας, και αν πέσουμε πρέπει να σηκωθούμε, να συνεχίσουμε και να μην επιστρέψουμε.

Λοιπόν, τι θα μπορούσε να απειλήσει την πορεία προς την ενότητα σήμερα;

Ρ. – Σχετικισμός, αδιαφορία, αδιαφορία, απαισιοδοξία, ιδέα της επιφανειακής ενότητας, διοικητικής-θεσμικής ενότητας, κοσμικότητας, πιθανών γεωπολιτικών παιχνιδιών: όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη μονάδα. Η Εκκλησία δεν είναι θεσμός αυτού του κόσμου, αλλά είναι το θείο και ανθρώπινο μυστικιστικό σώμα του Χριστού.


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος!
Συνόδος υπάρχει για να τον καθαιρέσει;

Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Ζάρρας Γεώργιος είπε...

Ουνίτες δυστυχώς.....

Ανώνυμος είπε...

Τι τα θέλει τα ράσα ας τα βγάλει και να πάει για καρδινάλιος του πάει καλύτερα και μη περιμένετε τίποτα από τη σύνοδο του οικουμενικου πατριαρχειου αυτοί τον έβαλαν για αυτόν τον ρόλο θλιβομαι και εγώ ο αμαρτωλός δε μου αρέσει να κρίνω αλλά σε θέμα πίστεως πρέπει

Ανώνυμος είπε...

Τι να πείς, Χάλια.

Ανώνυμος είπε...

Ποια σύνοδος να τον καθαιρέσει;
η τελευταια συνοδος ηταν τύπου Κολυμπαρίου.

Άλλο ενα ερώτημα:
Υπάρχει παπάς που επαψε να τον μνημονευει;


Ανώνυμος είπε...

επ΄ αυτοφορω καθαιρεση

Ανώνυμος είπε...

Η διακοπή της μνημόνευσης είναι προαιρετική 3:18 μμ

Ανώνυμος είπε...

Προεραιτικη ΟΧΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ.
Τα ξεχωριζουμε ετσι;

Γι αυτό ρώτησα αν υπαρχει παπάς που επαψε να τον μνημονευει. Διαφορετικα ΔΕΝ θα ρωτουσα καν.
Οκ φιλαρακο; μη λεμε τα ιδια και τα ιδια...


Ανώνυμος είπε...

Υιέ Πολύκαρπε, του πατρός σου πάπα, τώρα που πήρες την παπική ευχή να είσαι σίγουρος ότι θα τα πας περίφημα στην κοσμική σου ζωή. Για την πνευματική σου πορεία καλόν είναι να μελετήσεις το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο (9, 42-50), που μιλά για εκείνους που σκανδαλίζουν τους πιστούς, μην ξεχνάς και τα λόγια του Αγίου Κοσμά περί πάπα, τα αναθέματα των πατέρων της εκκλησίας, τον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό.

Ανώνυμος είπε...

Η συγκεκριμένη, ανήκουστη προδοτική δήλωση του δυνάμει καθαιρετέου επισκόπου Πολυκάρπου θα έπρεπε να προκαλέσει καταιγισμό αντιδράσεων από την πλευρά ποιμένων και ποιμαινομένων.
Και να στιγματισθεί με δριμύτητα και να καταγγελθεί ο ένοχος μητροπολίτης και να ζητηθεί η άμεση κίνηση της διαδικασίας που προβλέπουν οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες.
Να δούμε εάν βρεθεί κανείς μητροπολίτης της Ελλαδικής Εκκλησίας να προβάλλει το συγκεκριμένο ζήτημα ως πρώτης προτεραιότητας ή θα το προσπεράσουμε και αυτό προκαλώντας την οργή του Θεού και την απέχθεια των πιστών.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ "ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ",ΑΛΛΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ" ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com