7 Μαΐ 2021

Μητροπολίτης κηρύττει στον ναό ψευδώς ότι πέρασε την ασθένεια του κορονοϊού!

 

Μητροπολίτης κηρύττει στον ναό ψευδώς ότι πέρασε την ασθένεια του κορονοϊού!

Σπυρίδων Ζορμπαλάς.

Χριστός ανέστη αδελφοί, αλλά όπως φαίνεται από τα τρέχοντα γεγονότα, με τελευταίο αυτό των αλλαγών της αναστάσιμης ακολουθίας, η Μεγάλη Παρασκευή του έθνους μας συνεχίζεται, εν μέσω βλασφημιών προς τον Θεό όπως και τότε.

Ένα λυπηρό γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα ατοπήματα της διοικούσης εκκλησίας είναι και το περιστατικό που παρουσιάζει το άρθρο αυτό. Μητροπολίτης λοιπόν, που η έδρα της Μητροπόλεώς του βρίσκεται στο νομό Αττικής  και ο οποίος είναι σφόδρα υπέρμαχος των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό εντός των ιερών ναών, χρησιμοποίησε στο κήρυγμά του υπέρ των μέτρων, το έωλο επιχείρημα ότι και αυτός κόλλησε και πέρασε την ίωση του κορονοϊού. Ένα επιχείρημα το οποίο ακούγεται συχνά με σκοπό να ενισχύσει το φόβο των ανθρώπων, παρόλο που ουσιαστικά είναι παράλογο καθώς ουδείς σώφρων άνθρωπος θα ισχυριζόταν ότι ο λαός του Θεού (λαϊκοί, ιερείς και αρχιερείς) έχουν κάποιου είδους «ειδική»  ανοσία απέναντι στον κορονοϊό.  

Όλοι κινούνται μέσα σε μία κοινωνία και έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και αυτό είναι ένας λόγος που και άνθρωποι της Εκκλησίας κατά καιρούς έχουν νοσήσει. Όμως το πραγματικά απίστευτο σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο συγκεκριμένος δεσπότης ουδέποτε ασθένησε από κορονοϊό. Μία κυρία που βρισκόταν στο εκκλησίασμα όταν έγινε το σχετικό κήρυγμα, πλησίασε στο τέλος το δεσπότη και από ενδιαφέρον τον ρώτησε για την περιπέτειά του, λαμβάνοντας έκπληκτη από τον ίδιο την απάντηση ότι δεν πέρασε κορονοϊό αλλά πνευμονία! Ερωτηθείς επίσης από κάποιους πιστούς για το συγκεκριμένο θέμα, άνθρωπος του περιβάλλοντός του επιβεβαίωσε ότι ο δεσπότης ουδέποτε ασθένησε από κορονοϊό. Το όνομα του ανθρώπου αυτού, της κυρίας καθώς και του Μητροπολίτη είναι στην διάθεσή μου αλλά δεν επιθυμώ να τα παρουσιάσω εδώ. Διαμαρτυρήθηκε κανείς από το εκκλησίασμα για το περιεχόμενο του δεσποτικού κηρύγματος; Προφανώς όχι!  Υπεράσπισε κανείς μία άλλη ηλικιωμένη κυρία όταν ο αλητήριος επίτροπος μέσα στον μητροπολιτικό ναό της αυτής Μητροπόλεως άπλωσε το χέρι του και βιαίως της ανέβασε την μάσκα μέχρι τα μάτια της, προσβάλλοντάς την; Απολύτως ουδείς! Άρα, η περίπτωση να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος δεσπότης για αυτή τη στάση του παρουσιάζεται μηδαμινή.  Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.  Η αλήθεια αγαπητοί μου είναι ότι οι επίσκοποι ενεργούν έτσι γιατί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Γι’ αυτό και –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- τέτοιοι μας αξίζουν ! Και όσο ο πιστός λαός συμπεριφέρεται κατά αυτό τον τρόπο, εφησυχάζοντας την συνείδησή του πίσω από μία ουσιαστικά αρρωστημένη υπακοή, χωρίς να ελέγχει τα κακώς κείμενα, το κακό θα προχωράει μέχρι να έρθει η κάθαρση εξ ουρανού, με τρόπο βέβαια όχι ευχάριστο. Σκοπός λοιπόν αυτού του άρθρου όπως ίσως αντιλαμβάνεστε, είναι να καταδείξει ότι η πνευματική κατάσταση της Εκκλησίας μας προχωράει προς το χειρότερο και αν δεν ευαισθητοποιηθεί ο καθένας στον εκκλησιαστικό περίγυρό του ώστε να σταματήσουν τέτοιες συμπεριφορές, θα οδηγηθούμε με ευθύνη όλων μας σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επισκοπικό κατάντημα.
Επίσκοποι των ημερών μας έχουν μετατραπεί σε λοιμωξιολόγους, υγειινολόγους και εμβολιολόγους.
Ξεμπρατσώνονται μπροστά στις κάμερες φωτογραφιζόμενοι τη στιγμή του εμβολιασμού τους, προπαγανδίζουν τον εμβολιασμό με τα συγκεκριμένα εμβόλια, τα αδοκίμαστα σε βάθος χρόνου.
Δεν αφήνουν τους πιστούς να τους φιλησουν το χέρι, φοράνε μάσκα χωρίς
να είναι υποχρεωμένοι από την ΚΥΑ ακόμη και τη στιγμή που κοινωνούν τους πιστούς, βάζουν το αντίδωρο σε σακουλάκι.

Ανώνυμος είπε...

Οί Επίσκοποι σήμερα έχουν γίνει οί χειρότεροι όλων...!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστα... εσυ εισαι ο καλυτερος ολων...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com