31 Δεκ 2019

Οι νεοπαγανιστές της "Κλιματικής Αλλαγής"


Η "Δευτέρα Παρουσία" αποτελεί θεμελιώδες δόγμα της εκκλησίας κατά το οποίο μετά τη πρώτη επί γης ενανθρώπιση του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριαδικής Θεότητας, του Ιησού Χριστού, θα ακολουθήσει η «δευτέρα παρουσία» Του προκειμένου να κρίνει «ζώντας και νεκρούς». Ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί αυτή παραμένει άγνωστος όπου κατά το Ευαγγέλιο "ουδέ οι άγγελοι του Θεού γνωρίζουν".
Σήμερα, υπάρχει μια νέα θρησκευτική αφήγηση, ιδίως μεταξύ των νέων, με ένα νέο σενάριο για το "τέλος του κόσμου". Ουσιαστικά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εσχατολογικό σενάριο που ασχολείται με τα έσχατα γεγονότα της ιστορίας του κόσμου και την κατάληξη του ανθρώπινου γένους. Αναφερόμαστε για το νέο σενάριο περί συντέλειας του κόσμου που το επαγγέλλεται μία Νέα Θρησκεία, αυτή της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη που πιο απλά αναφέρεται ως «Κλιματική αλλαγή».
Αλλά αυτή η αφήγηση είναι καταθλιπτική και ζοφερή, χωρίς να περιέχει κανένα λυτρωτικό στοιχείο χωρίς καμία θετική προσδοκία.

Η νεοπαγανιστική αυτή θρησκεία έχει τους δικούς της θεούς, όπως για παράδειγμα τη «Μητέρα Γη».
Θεοποιεί την Δημιουργία με τους ιεροσπουδαστές της να εξομολογούνται στα φυτά τις «αμαρτίες» που διέπραξαν εις βάρος της φύσης, θεωρώντας ότι τα φυτά και τα δένδρα είναι πρόσωπα.
Έχει τους ανώτατους ιερείς και θρησκευτικούς ηγέτες τους λεγόμενους γκουρού των κλιματικών αλλαγών και τους ριζοσπάστες οικολόγους.
Έχει τους προστάτες αγίους όπως η νεαρή Γκρέτα Τούνμπεργκ από την Σουηδία.
Και τέλος έχει το δικό της σενάριο για το τέλος του Κόσμου:
«Το τέλος του κόσμου είναι κοντά. Πολύ κοντά.»
Δεν θα σχολιάσουμε εδώ τα επιστημονικά ζητήματα σχετικά με την λεγόμενη ανθρωπογενώς επηρεαζόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη, τα οποία είναι συντριπτικά εναντίον της νέας θρησκείας, αλλά θα σχολιάσουμε την επίδραση που έχουν οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές, πιστοί και κήρυκες της νέας θρησκείας στην κουλτούρα μας, ειδικά στη νεότερη γενιά.
Ένας διαδικτυακός τόπος στην Αυστραλία παρέχει συμβουλές για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, ειδικά τους νέους, να απαλλαγούν  από το άγχος και την πίεση που σχετίζονται με την λεγόμενη κλιματική αλλαγή. Υπογραμμίζει με σοβαρότητα ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι νέοι μπορεί να αισθάνονται άγχος για την κλιματική αλλαγή, όπως:
Δεν μπορούν να προγραμματίσουν το μέλλον τους ή καλύτερα αναλογιζόμενοι το μέλλον, τους πιάνει απελπισία, αισθάνονται θυμωμένοι διότι οι άνθρωποι γύρω τους δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν, είναι απογοητευμένοι διότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν τώρα για να αλλάξουν τα πράγματα, ανησυχούν και σκέπτονται αν είναι υπεύθυνο από μέρους τους να κάνουν οικογένεια, αισθάνονται ότι όλα είναι εκτός ελέγχου.
Ένας τίτλος της 2ας Μαΐου στο Science News for Students αναφέρει :
«Η αλλαγή του κλίματος προκαλεί κινδύνους για την ψυχική υγεία σε παιδιά και εφήβους».Και σε άρθρο της 19ης Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του Conversation.com προειδοποιεί ότι «η νεανική παραμέληση των φόβων για την κλιματική αλλαγή είναι μια συνταγή για πρόκληση άγχους».
Στην πραγματικότητα, ήδη από το 2016, η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA) ισχυρίστηκε ότι «η αλλαγή του κλίματος απειλεί την ψυχική υγεία» Μια ομοσπονδιακή έκθεση στις ΗΠΑ που αξιολόγησε την ειδημοσύνη των ψυχολόγων περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους η αλλαγή του κλίματος μας επηρεάζει όλους.
Αλλά εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Δεν είναι η "κλιματική αλλαγή" που "απειλεί την ψυχική υγεία". Είναι ο αποκαλυπτικός τρόπος με τον οποίο προβάλλεται αυτή και απειλεί την ψυχική υγεία.
Η επιστροφή του Ιησού για να να κρίνει «ζώντας και νεκρούς» είναι μια συναρπαστική προοπτική. Το τέλος του παρόντος Αιώνος πλησιάζει και σύντομα θα είμαστε με τον Κύριο για πάντα! Αυτός ο κόσμος θα καταστραφεί, αλλά ο Θεός θα έρθει να μας λυτρώσει! Όμως δεν υπάρχει τέτοια ελπίδα στη σημερινή κρίση και την καταστροφή που θα προέλθει από την λεγόμενη κλιματική αλλαγή. Αντ’ αυτού, παράγει φόβο και προκαλεί απογοήτευση, ειδικά στους νέους που επαναλαμβάνουν πολλές φορές με αγωνία: 
«Ο κόσμος μας καταστρέφεται και δεν κάνετε τίποτα γι' αυτό! Δεν σας ενδιαφέρει;»
Για να παραθέσω άμεσα τη Γκρέτα Τούνμπεργκ:
«Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κενά λόγια σας ... Είμαστε στην αρχή μιας μαζικής εξαφάνισης και όλα όσα μπορείτε να πείτε είναι για χρήματα και παραμύθια αιώνιας οικονομικής ανάπτυξης - πώς τολμάς και το λες!»
Αλλά υπάρχει έστω και ένας σοβαρός λόγος για τους φόβους της;
Ένας τίτλος τον Οκτώβριο του 2018 διακήρυξε : «Έχουμε 12 χρόνια για να περιορίσουμε την καταστροφή της αλλαγής του κλίματος, προειδοποιεί ο ΟΗΕ».
Έξι μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2019, ο ιστότοπος των Ηνωμένων Εθνών επανέλαβε αυτούς τους ισχυρισμούς:
«Μόνο 11 χρόνια έχουν απομείνει για να αποτραπούν μη αναστρέψιμες βλάβες από την αλλαγή του κλίματος, προειδοποιούν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της Συνόδου Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης. Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση της κατεπείγουσας έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας.»
Δεν είναι να απορεί κανείς που η έφηβη Γκρέτα και η γενιά της είναι «στα όπλα» Δεν είναι να απορεί κανείς που είναι τόσο αγχωμένοι. Δεν είναι να απορεί κανείς που είναι θυμωμένοι. 
«Είναι η πολιτική σας και η απληστία σας και ο εγωισμός σας που έχουν κλέψει το μέλλον μας!», ανέφερε η Γκρέτα. 
Όπως αναφέρθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, «Τριγύρω από τις διαμαρτυρίες για την αλλαγή του κλίματος, τα δάκρυα παραμένουν.» Οι νεαροί ακτιβιστές επικαλούνται  την καταθλιπτική επιστήμη και την αναπτυσσόμενη αγωνία, θρηνούν για ένα μέλλον που ανησυχούν ότι δεν θα έχουν ποτέ.
«Πολλοί νεαροί ακτιβιστές του κλίματος λένε ότι αισθάνονται απελπισμένοι και συγκλονισμένοι ..." Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώσουμε σε έναν πλανήτη γεμάτο εάν», δήλωσε ο συνιδρυτής της Zero Hour, Jamie Margolin, ένας 17χρονος από το Σιάτλ, που επί πλέον ανέφερε:  «Υπάρχει πάντα η αίσθηση ότι όλα τα όμορφα σε αυτόν τον κόσμο είναι προσωρινά για τη γενιά μου».
Πόσο λυπηρό, πόσο τραγικό ακούγεται αλλά ευτυχώς δεν είναι αλήθεια! Η αλήθεια είναι ότι :
«Για περισσότερο από 50 χρόνια, οι κλιματικές κινδυνολογίες στην επιστημονική κοινότητα και το περιβαλλοντικό κίνημα δεν έχουν κάνει ούτε μία σωστή πρόβλεψη αλλά αντίθετα έχουν ένα τέλειο ιστορικό για 41 λανθασμένες προβλέψεις. Με άλλα λόγια, σε τουλάχιστον 41 περιπτώσεις, αυτοί οι λεγόμενοι εμπειρογνώμονες έχουν προβλέψει ότι κάποια τρομερή περιβαλλοντική καταστροφή είναι επικείμενη ... και η οποία δεν συνέβη ποτέ».
Ως εκ τούτου, προκύπτει άμεσα η ερώτηση: 
«Γιατί να αναδιαρθρώσουμε πλήρως την οικονομία μας και να θυσιάσουμε την προσωπική μας ελευθερία για προβλέψεις κάποιων «ειδικών» που το σκορ είναι 0-41, εις βάρος τους και που ποτέ δεν έχουν προβλέψει σωστά;»
Έτσι, οι νέοι από τις ψευδείς προβλέψεις και από ανυπόστατους ισχυρισμούς στρεσάρονται, αγχώνονται για κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Οι νέοι μεγαλώνουν βρισκόμενοι σε αναμονή για κάτι που θεωρούν αναπόφευκτο, που όμως δεν θα έλθει ποτέ και έτσι δεν μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους λόγω του φόβου για το αύριο. Η αθωότητα της νιότης κλέβεται από αυτούς τους «ειδικούς» στρέφοντας τους νέους εναντίον των μεγαλύτερων κατηγορώντας τους για πράγματα και καταστάσεις που ουσιαστικά δεν υφίστανται.
Μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν τα ΜΜΕ τα οποία αναπαράγουν  οτιδήποτε αλιεύουν στο Διαδίκτυο φτάνει να «πουλάει» ως είδηση. Και δυστυχώς ο φόβος για την συντέλεια του κόσμου πάντα πουλούσε. Θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη περίσκεψη και κριτική για τις πληροφορίες που διαδίδονται στο διαδίκτυο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πληροφορίες που εμφανίζονται είναι ακριβείς; Ακόμη οι φόβοι που ενσταλάζονται από Οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, που ξέρουμε ότι πολλές φορές υπηρετούν συμφέροντα και όχι τους λαούς της Γης,  είναι δικαιολογημένοι;
Το ιερό ευαγγέλιο υποστηρίζει: Είναι αλήθεια ότι αυτός ο κόσμος δεν θα παραμείνει για πάντα. Μια μέρα, ο Ιησούς θα επιστρέψει και θα κάνει νέο ουρανό και νέα γη. Έτσι, ας ζήσουμε τη ζωή μας εδώ σύμφωνα με τον Λόγο του, προσδοκώντας την επιστροφή Του, κάνοντας κάθε στιγμή να μετράει. Με αυτόν τον τρόπο, είτε ο Χριστός έλθει αύριο, είτε σε 10 ή 100 χρόνια, η ζωή μας θα είναι πλήρης και ευλογημένη.
Προκαλούμε έναν ιερέα της ειδωλολατρικής νέας θρησκείας της «κλιματικής αλλαγής» να βρει ένα καλύτερο μήνυμα από αυτό.
Δείτε σχετικά και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com