26 Δεκ 2019

Την αφαίρεση από τα δίπτυχα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ αποφάσισε το Πατριαρχείο Μόσχας.

Το Πατρ. Μόσχας διακόπτει την κοινωνία με το Πατρ. Αλεξανδρείας
Την απόφαση της διακοπής κοινωνίας και την αφαίρεση από τα δίπτυχα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄ έλαβε πριν από λίγο το Πατριαρχείο Μόσχας.

Αναλυτικότερα, υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου συνεχίσθηκαν σήμερα δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Πατριαρχική έδρα στην ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ Μόσχας όπου η Εκκλησία της Ρωσίας έλαβε την εν λόγω (σ.σ. αναμενόμενη) απόφαση με βάση και την προηγούμενη απόφασή της για την Εκκλησία της Ελλάδος.
Οι Ρώσοι Ιεράρχες εξέτασαν σχολαστικά την απόφαση του Πατριάρχη Θεοδώρου Αλεξανδρείας να αναγνωρίσει τη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας και εξέφρασαν τη βαθειά λύπη τους για την απόφασή του που καθιστά αδύνατη τη διατήρηση της ευχαριστιακής κοινωνίας μαζί του όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.
Επίσης αποφασίστηκε να διατηρηθεί η εκκλησιαστική κοινωνία με τους ιεράρχες της Αλεξανδρινής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκτός από εκείνους που υποστήριξαν ή θα υποστηρίξουν τη νομιμοποίηση του «Ουκρανικού σχίσματος» στο μέλλον.
Ακόμη θα αποσυρθούν οι ενορίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που βρίσκονται στην αφρικανική ήπειρο από τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και θα τους δοθεί ένα σταυροπηγιακό καθεστώς.
Εκτός από αυτό η Ιερά Σύνοδος της Μόσχας αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία του μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επί του θρόνου του Πατριάρχη Μόσχας, ενώ το μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας επί του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αποφασίστηκε να «υπαχθεί» στην ενορία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κάιρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα καταφέραμε, να διασπαστεί και η ορθοδοξία! Ξεκίνησε πριν 2000 χρόνια το ωραιότερο, το πλέον χαρμόσυνο μήνυμα, ο Θεός έκανε τη κίνηση ώστε το πλάσμα του να επιστρέψει στο αρχαίο κάλλος πριν τη πτώση, και κύλησαν οι αιώνες, μα τίποτα δε κατάλαβε! Απ΄ την αρχή οι ανθρώπινες ματαιοδοξίες και οι εγωισμοί, και οι επιθέσεις του πονηρού κυριάρχησαν, οι αιρέσεις πλήθυναν, σήκωσε ο καθένας το δικό μπαιράκι, και οδηγηθήκαμε ως εδώ, γυμνοί και ευτελισμένοι! Πολλοί οι καλεσμένοι ελάχιστοι οι εκλεκτοί, δύσβατος ο δρόμος προς τη στενή πύλη πολλά τα αγκάθια και πόσο μας αρέσουν και μας ελκύουν!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com