25 Δεκ 2019

Ιερότητα της ζωής



Ένα ζευγάρι στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είχε να πάρει μια τεράστια απόφαση στην ιδιαίτερα απίθανη κατάσταση (πιθανότητα μία στο εκατομμύριο!) που είχε να αντιμετωπίσει.
Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*
Έξι από τους γιατρούς του μαιευτηρίου τούς ενημέρωσαν ότι η εγκυμονούσα σύζυγος κυοφορούσε δύο κοριτσάκια με σύνδρομο Down. Η ομόφωνη πρόταση των έξι γιατρών ήταν ότι πρέπει η κυοφορούσα Ρέιτσελ Πρέσκοτ να προχωρήσει σε έκτρωση και των δύο εμβρύων.
Όχι μόνο η μητέρα προχώρησε στη γέννηση των ομοζυγωτικών διδύμων, αλλά αποφάσισε να μην κάνει καν καισαρική τομή κατά τη γέννα, παρόλο που οι μαιευτήρες τής είπαν ότι πρέπει να τη χειρουργήσουν. Τα κοριτσάκια γεννήθηκαν, και μαζί με τα άλλα δύο αδέλφια τους που υπήρχαν ήδη μεγαλώνουν στην εξαμελή οικογένειά τους.

Η δήλωση της μητέρας είναι άκρως συγκινητική: «Αγαπάμε κάθε στιγμή που ζούμε με τις κόρες μας, και είναι το φως της ζωής μας. Το σύνδρομο Down δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε. Το μόνο δύσκολο κομμάτι του να μεγαλώνεις παιδιά με σύνδρομο Down είναι πως ο υπόλοιπος κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την ομορφιά και την ευτυχία που τα παιδάκια αυτά ακτινοβολούν. Υπάρχουν αρνητικά στερεότυπα που έχουν οι άνθρωποι χωρίς εμπειρία με τα παιδάκια που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα, και αυτά τα στερεότυπα προκαλούν στιγματισμό και περιορισμό στη ζωή των παιδιών. Για αυτόν τον λόγο μοιραζόμαστε και την ιστορία μας».
Σε μια στιγμή που ο ετήσιος αριθμός των αμβλώσεων στην Ελλάδα ξεπερνά τις 150.000, με περίπου 40.000 από αυτές να αφορούν νεαρές κάτω των 16 ετών, καταλαβαίνετε ότι η παραπάνω ιστορία με τη γέννηση των διδύμων με το σύνδρομο Down είναι γροθιά στο μαχαίρι της χυδαίας ατομικότητας και του άκρατου φεμινισμού που έχουν κάνει τόσο εύκολο για τις γυναίκες να δολοφονούν μέσω άμβλωσης αθώα έμβρυα.
Όταν οργανωμένες αριστερές φεμιναζίστριες μαζεύονται σε μαζικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα με θέμα την απόλυτη επιλογή της γυναίκας να τερματίζει όποτε επιθυμεί το ανθρώπινο έμβρυο που κυοφορεί, τότε όλοι εμείς οι χριστιανοί που θεωρούμε ύψιστο αγαθό τη ζωή, και κυρίως τη ζωή ενός παιδιού, πρέπει να αντιδράσουμε.
Εύχομαι ολόψυχα καλά και Άγια Χριστούγεννα σε όλους, ευλογημένο το 2020, και μακάρι η γέννηση του θείου βρέφους να αποτελέσει οδηγό για την εκτίμηση προς τη ζωή των παιδιών.
*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)
newsbreak.gr,24-12-2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com