27 Οκτ 2018

Ρωσία – μείωση κατά 63,5% οι εκτρώσεις μέσα σε 17 χρόνια.


Ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ρωσσία έχει μειωθεί σχεδόν κατά 2/3 από τις αρχές του αιώνα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, αναφέρει η Interfax-Religion.
Το 2000 υπήρξαν 2.138,000 καταγεγραμμένες εκτρώσεις στη Ρωσσία και το 2017, 779.999.
«Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή πτώση, 63,5%», σημείωσε ο Γκόλικοβα.
Επιπλέον, ο αριθμός των Ρώσσων που καταδικάζουν την έκτρωση έχει τριπλασιαστεί μέσα σε 20 χρόνια, από 12% στο 35%. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Είχε ανακοινωθεί προηγουμένως τον Ιανουάριο του 2017, ότι ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ρωσσία είχε μειωθεί στο ήμισυ μέσα σε τέσσερα έτη, με πτώση κατά 13% το 2016, 96.300 εκτρώσεις. Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκβόρτσοβα, ο αριθμός των οικειοθελών εκτρώσεων, χωρίς παθολογικές καταστάσεις, εκείνο το έτος μειώθηκε κατά 72.000.
Ο αγώνας κατά των εκτρώσεων είναι το σημαντικότερο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, δήλωσε στην Μόσχα πέρυσι τον Οκτώβριο ο Πατριάρχης Κυρίλλος κατά την έναρξη του 7ου Εκκλησιαστικού Συνεδρίου για την Κοινωνική Εργασία.
Η Αγιότητά του απευθύνθηκε δύο φορές στην Κρατική Δούμα, κάνοντας έκκληση να βρουν μια λύση στον «τρομακτικά υψηλό» αριθμό των εκτρώσεων που εξακολουθούν να πλήττουν την Ρωσσία.
Η Εκκλησία πρόσφατα εγκαινίασε το 58ο καταφύγιο για εγκυμονούσες και μητέρες και διαθέτει επίσης 169 κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρη τη χώρα.
Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

2 σχόλια:

ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...


Ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ;

«Μεγάλη η απώλεια της πρώτης γυναίκας προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Σιμόν Βέιλ, που πρωτοστάτησε στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη Γαλλία», έγραψε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwittrer, με αφορμή το θάνατό της.


Αλήθεια ,αν οι αείμνηστοι γονείς του κ.Μητσοτάκη συμμερίζονταν την Σιμόν Βέιλ και τις αμβλώσεις της , θα υπήρχε τώρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας?
Ως γνωστόν οι γονείς του ως άνω κυρίου ήταν πολύτεκνοι.
Πάντως , ίσως και να 'χει δίκιο σ'αυτό που λέει ο κ.Κυριάκος ότι: "μεγάλη η απώλεια της Σιμόν Βέιλ που πρωτοστάτησε στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη Γαλλία".
Αν η διαπρεπής αυτή πολιτικός δεν μετανόησε, τότε μεγάλη και αιώνια η απώλειά της εις στο πυρ της γεένης και αιωνίου κολάσεως.

Ανώνυμος είπε...

H ΕΚΤΡΩΣΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟΝ ΑΔΙΚΗΜΑ(ΕΓΚΛΗΜΑ).Η ΜΗΤΕΡΑ ΦΟΝΕΥΕΙ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΤΟ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟΝ ΕΜΒΡΥΟΝ (ΑΦΑΙΡΕΣΙΣ ΜΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ). ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟΝ Α}ΟΤΑΝ ΙΑΤΡΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ "Η' ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ. Β)ΕΦΟΣΟΝ Η ΣΥΛΛΗΨΙΣ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΙΑΣΜΟΥ,ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕΩΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΟΡΗΣ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com