28 Ιουλ 2018

Η βάση αγνοουμένων «missing people» που ντρόπιασε το κράτος


Αποτέλεσμα εικόνας για missingpeople.audax
Τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας επίσημος φορέας καταγραφής των ανθρώπων που αγνοούνται από τις πυρκαγιές, μια ιδιωτική εταιρία κυβερνοασφάλειας πήρε την πρωτοβουλία και...
...καλύπτοντας το κενό που άφησε η Πολιτεία, δημιούργησε από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας μια ανοιχτή βάση δεδομένων αναζήτησης αγνοουμένων (μέσω της οποίας έχουν βρεθεί ήδη δύο άτομα) με την ονομασία Μissing People (https://missingpeople.audax.gr/), η οποία λειτουργεί σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική. 
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Θεοφάνη Κασίμη, «μετά τις πυρκαγιές, πολλοί αναζητούσαν δικούς τους ανθρώπους αναρτώντας φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. Όμως, δεν βοηθούσε σε τίποτα να υπάρχει αυτό το υλικό διάσπαρτο».

Αν και οι πληροφορίες για τους αγνοουμένους που υπάρχουν στην πλατφόρμα προέρχονται από τις ίδιες ανοιχτές πηγές, ωστόσο, για να δημοσιευτεί η φωτογραφία τους τα μέλη της εταιρίας που τη διαχειρίζονται έρχονται σε επικοινωνία με συγγενείς των ατόμων που αναζητούνται, με σκοπό να γίνει η αναγκαία ταυτοποίηση.
Οσοι έχουν πληροφορίες σχετικά με κάποιον αγνοούμενο, αν για παράδειγμα τους έχουν δει κάπου, ακόμα και αν τους εντόπισαν σε πλάνα τηλεοπτικών καναλιών, μπορούν να στείλουν μήνυμα σε ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση. Ο ίδιος τονίζει ότι στη συνέχεια τα εν λόγω στοιχεία αποστέλλονται άμεσα στην Πυροσβεστική για επίσημη διασταύρωση.
dimokratianews28.07.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com