29 Ιουλ 2018

ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ άραγε Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ αντί πινακίου επικοινωνιακής και αναλώσιμης “αγάπης”;

Αποτέλεσμα εικόνας για ιερά σύνοδος
   Σήμερα 29.07.2018 διαβάστηκε σὲ ὅλους τοὺς Ναοὺς τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἡ κατωτέρω Ἐγκύκλιος. Διαλαμβάνει πολλὰ καὶ καλὰ πράγματα: Συμπάθεια στοὺς πυροπλήκτους, προσευχὴ γιὰ τοὺς πυρὶ θανόντες, ὑλικὴ συμπαράσταση στοὺς πυροπαθεῖς, αἱμοδοσία. Ἄριστα. Λείπει ὅμως κάτι. Λείπει ἡ ἀναφορὰ στὴν Μετάνοια. 

Λείπει ἡ ὀφειλομένη Θεολογικὴ Μαρτυρία γιὰ τὴν Ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, ἡ ὁποία οὔτε σαλιαρίζει, οὔτε ἐκδικεῖται ἢ τιμωρεῖ ἀλλὰ μὲ ἀπροσδόκητους καὶ ἐνίοτε ὀδυνηροὺς τρόπους μᾶς παιδαγωγεῖ καὶ μᾶς ἐκπαιδεύει, ἐπειδὴ μᾶς θέλει στὴν αἰώνια Βασιλεία κοντά Του. Αὐτὴ εἶναι ἡ Ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, ὅτι «εἰς τὸ εἶναι ἡμᾶς παρήγαγε καὶ παραπεσόντας πάλιν ἀνέστησε καὶ οὐκ ἀπέστη πάντα ποιῶν ἕως ἡμᾶς εἰς τὸν οὐρανὸν ἀνήγαγε καὶ τὴν Βασιλείαν Αὐτοῦ ἐχαρίσατο τὴν μέλλουσαν». Λείπει ἐντυπωσιακὰ μιὰ μικρὴ ἀλλὰ πανίσχυρη ἀναφορὰ ἀληθείας στὴν Ἀγάπη τοῦ Θεοῦ ὡς αἰώνιας ζωῆς: «ἵνα ζωὴν ἔχωσι καὶ περισσὸν ἔχωσι» (Ἰω. ι´ 9).
       Κι ἔτσι χάθηκε μιὰ μοναδικὴ εὐκαιρία  νὰ γεννήσει ἡ Σύνοδος τὴν «καλὴ ἀνησυχία», νὰ πεῖ χωρὶς ἀδιάκριτο καὶ ἀνυπόφορο διδακτισμὸ ἀλλὰ μὲ στοργικὴ μέριμνα καὶ ὅτι χρειαζόμαστε πάνω ἀπ᾽ ὅλα ἀλλαγὴ νοοτροπίας. Χάθηκε ἡ εὐκαιρία νὰ τονισθεῖ ὅτι μεγάλο μερίδιο εὐθύνης σ᾽ αὐτὴ τὴν ἐθνικὴ συμφορὰ ἔχει ἡ συλλογικὴ καὶ ἀτομικὴ κακή μας νοοτροπία: Τοῦ ὠχαδερφισμοῦ, τοῦ ξερολισμοῦ, τῆς προχειρότητας, τοῦ ἀδίστακτου ὠφελιμισμοῦ, τῆς ἀφροσύνης, τῆς διχόνοιας.
  Ἆραγε τόσο πολὺ μετράει ἡ ἐπικοινωνιακὴ «ζυγαριά», ὥστε νὰ ἐκποιηθεῖ ἡ ἀνεπανάληπτη προνομία τῆς Ἐκκλησίας νὰ ὑπενθυμίζει τὴν μετάνοια, τὴν ἀλλαγὴ τῆς κακῆς νοοτροπίας ποὺ ὁδηγεῖ στὸν ὄλεθρο καὶ στὴν ἑκατόμβη θυμάτων;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/diarkis.htm
Αυτός είναι ο πίνακας των μελών της παρούσης Συνοδικής Περιόδου.
Εγκρίνουν αυτό το κείμενο που δεν αναφέρεται σε μετάνοια όλοι οι συνοδικοί ιεράρχες;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι άνθρωποι, θέλουν η ανθρώπινη διάσταση της Εκκλησίας να είναι όπως το Ι.Κ.Α. (Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων). Δεν ενδιαφέρονται ΚΑΘΟΛΟΥ για την Θεία διάσταση της Εκκλησίας.
Πολλοί ποιμένες της Εκκλησίας, υποκύπτουν δημόσια στον προαναφερόμενο πειρασμό των ανθρώπων, και παρουσιάζουν μια Εκκλησία της μορφής του Ι.Κ.Α.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ Δ.ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ-ΕΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕ- ΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οταν γινεται κηρυγμα ,οτι ο Θεος δεν τιμωρει και πως ο Θεος ειναι αγαπη.
Πως να γινει κυρηγμα για μετανοια;
Καμια φορα διερωμαστε ,αν εμεις εχουμε καταλαβει λασθος το Ευαγγελιο.Εδω λεει ,οτι δια της αμαρτιας εισηλθε ο Θανατος ,οτι λογω της ομοφυλοφιλιας εκαψε ο Θεος τα Σοδομα και τα Γομορα,για τις αμαρτιες εγινε ο καταλυσμος του Νοε,οι αμαριες μας επιφερουν την αγανακτηση και την οργη του Θεου,σαφως λεει η Γραφη ,οτι ο Θεος λογω της αμαρτιας μετανοιωσε που εκανε τον ανθρωπο και ανοιξε τους καταρακτες του ουρανου και πνηγηκαν ολοι εκτος του Νοε και οσων ηταν στην κυβωτο του Νοε.
Ο Θεος δεν θα ηταν δικαιος και δεν θα αγαπουσε τον κοσμο αν αδιαφορουσε και δεν τιμωρουσε λογω της αμαρτιας τους ανθρωπους.
Ακομη και ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ,ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ.
ΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΜΑΣ ΕΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ,ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ.
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΥΒΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ.ΟΤΑΝ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΧΥΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΧΥΜΟΣΥΝΗΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΛΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΟΔΗΝΩΝ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ.
Φαινεται ,οτι οι οικουμενισται ειναι κατ εξοχην ανθρωπο της αγαπης και γιαυτο εξισωνουν ακομη και ολες τις θρησκειες και δεν ομιλουν ποτε για μετανοια και τιμωρια,διοτι αυτα θα αφορουσαν και τους αμετανοητους ετεροδοξους αδελφους ,που θα επρεπε να μετανοησουν για τις αιρεσεις τους.
ΔΥΣΤΥΧΩς ΣΗΜΕΡΑ ΚΗΡΥΤΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗς ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙς ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΑΣ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ; ΕΧΕΤΕ ΤΑΥΤΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.ΑΦΗΣΤΕ "ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ" ¨" ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ" ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΥΨΩΣΕΤΕ ΦΡΑΧΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com