25 Απρ 2018

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας θέλει να μπουν σταυροί σε κάθε κυβερνητικό κτίριο

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας θέλει να μπουν σταυροί σε κάθε κυβερνητικό κτίριο
Η κυβέρνηση της Βαυαρίας θέλει να μπουν σταυροί σε κάθε κυβερνητικό κτίριο
Τι λέει ο πρωθυπουργός Σέντερ και τι διευκρινίζει για το θρησκευτικό σύμβολο
Οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση έχει προκαλέσει το σχέδιο της κυβέρνησης του κρατιδίου της Βαυαρίας, στη Γερμανία, να τοποθετηθούν σταυροί υποχρεωτικά σε κάθε κυβερνητικό κτίριο. Ένας επιφανής κληρικός μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, ενόψει των εκλογών.

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση - CSU, κόμμα – εταίρος των Συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ σε εθνικό επίπεδο, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από την Εναλλακτική για τη Γερμανία- AfD στις εκλογές του Οκτωβρίου.
Η πρόταση του πρωθυπουργού Μάρκους Σέντερ για υποχρεωτική τοποθέτηση του χριστιανικού συμβόλου σε κάθε κυβερνητικό κτίριο του κρατιδίου αναμένεται να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, για παράβαση της νομοθεσίας περί θρησκευτικής ουδετερότητας. Ο ίδιος υποστηρίζει πάντως πως ο σταυρός δεν επιδεικνύεται ως χριστιανικό σύμβολο αλλά ως σύμβολο της ταυτότητας της Βαυαρίας, του πλουσιότερου και πιο συντηρητικού κρατιδίου της Γερμανίας.
«Θέλουμε να στείλουμε το σαφές σήμα πως οι άνθρωποι επιθυμούν να αναδείξουν την ταυτότητά τους» δήλωσε τοποθετώντας ένας ξυλόγλυπτο σταυρό στον τοίχο του γραφείου του, δώρο από έναν πρώην καρδινάλιο του Μονάχου.
Το CSU είναι αντιμέτωπο με την άνοδο της δημοτικότητας του ακροδεξιού AfD. Αν και το συντηρητικό κόμμα κυβερνά το κρατίδιο αυτό εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια χωρίς διακοπή, ο Σέντερ δέχεται πιέσεις να αποδείξει ότι μπορεί να διατηρήσει την ισχύ του CSU.
Το κόμμα είχε πάρει αποστάσεις από την απόφαση της Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τις πόρτες της Γερμανίας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ, που πλέον είναι ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε μάλιστα μόλις ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ότι «το Ισλάμ δεν έχει θέση στη Γερμανία».
Όμως το AfD, που είναι κατά της μετανάστευσης και του ισλάμ, απέρριψε την πρόταση να υπάρχουν σταυροί στα κυβερνητικά κτίρια, καταγγέλλοντας «τις συνηθισμένες πολιτικές κινήσεις». «Ο Χριστιανικός Σταυρός μετατρέπεται σε εκλογικό αξεσουάρ, την ώρα που οι συντηρητικοί αρνούνται να προστατεύσουν τις βασικές μας αξίες με πραγματικές πράξεις» σχολίασε η συμπρόεδρος του AfD Αλίτσε Βάιντελ σε ανακοίνωσή της σήμερα.
Ακόμη και κληρικοί τάχθηκαν κατά της πρότασης Σέντερ. «Πολλοί θεωρούν προκλητικό και υποκριτικό τον τρόπο που μιλάτε για τον χριστιανισμό» έγραψε ο ιερωμένος Μπούρκχαρτ Χόζε σε ανοικτή επιστολή του προς τον Σέντερ. «Σταματήστε αυτή την κατάχρηση του χριστιανισμού και των συμβόλων του ως δήθεν αναχώματα ενάντια στο ισλάμ» πρόσθεσε.
newsbeast,25/04/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com