22 Φεβ 2018

Σύμβουλος της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών στη φυλακή για βιασμό 12χρονου αγοριού

Ένας πρώην σύμβουλος της UNICEF και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των παιδιών αποδείχθηκε o ίδιος παιδόφιλος και καταδικάστηκε σε πάνω από έξι χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου αγοριού.

Ο πρώην εργαζόμενος της UNICEF, ο 77χρονος Peter Newell, συνέβαλε στο Εγχειρίδιο εφαρμογής της UNICEF για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ήταν ο συντονιστής της φιλανθρωπικής οργάνωσης ”Association for the Protection of All Children” στη Βρετανία, γνωστή και ως Approach, έως ότου παραιτήθηκε το 2016 όταν εμφανίστηκαν οι κατηγορίες.
Η οργάνωση αυτή έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες από το NSPCC, το Barnardo, την Save the Children και την Unicef.
Μια ανάρτηση του 2013 στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ ταυτοποίησε τον Newell ως «Συντονιστή της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Παύση κάθε Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών».
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Newell είναι επίσης ο πρώην Συντονιστής Έρευνας για την Επιτροπή για τα παιδιά και τη βία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Newell ”φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα στο δικαστήριο του Blackfriars αφού παραδέχθηκε πέντε κατηγορίες για βιασμό και άσεμνη επίθεση σε παιδί ηλικίας κάτω των 16 ετών κατά τη διάρκεια μιας τριετούς περιόδου στη δεκαετία του 1960”, ανέφερε η Βρετανική Telegraph.
H UNICEF δήλωσε στη Daily Mail ότι «ήταν βαθιά συγκλονισμένη ακούγοντας για τη σύλληψη του Peter Newell» και ότι «δεν είχαμε γνώση αυτού του εγκλήματος όταν εργάστηκε ως σύμβουλος της UNICEF πριν από 10 χρόνια».
Οι ειδήσεις της αρπακτικής συμπεριφοράς του Newell έρχονται λίγο μετά την αποκάλυψη ότι οι υπάλληλοι της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam χρησιμοποίησαν θύματα του σεισμού στην Αϊτή ως πόρνες, ενώ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε και η εκτίμηση ενός πρώην εκτελεστικού διευθυντή του ΟΗΕ ότι εργαζόμενοι του ΟΗΕ ήταν υπεύθυνοι για 60.000 βιασμούς σε όλο τον κόσμο.
Η ιστοσελίδα της UNICEF στην Ινδία είχε δημοσιευμένη μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου μια ομιλία του Newell για τα δικαιώματα των παιδιών, αναφέρει το Lifesite News.
“Η ιδέα ότι η παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της σωματικής ακεραιότητας ενός παιδιού είναι αποδεκτή, φυσιολογική ή ακόμα και όπως κάποιοι εξακολουθούν να προτείνουν «προς το καλύτερο συμφέρον τους» διαιωνίζει την ιδιότητά τους ως αντικείμενα ή περιουσία και κάνει κάθε άλλο είδος ακραίας κατάχρησης και εκμετάλλευσης, μαζί με τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σωματεμπορία, πιο πιθανό και πιο εύκολο”, έλεγε ο Newell σε αυτή την ομιλία.
Η Telegraph αναφέρει επίσης ότι ένα έγγραφο 229 σελίδων που ο Newel συνυπόγραψε με τη σύζυγό του Rachel Hodgkin για τη UNICEF, περιελάμβανε τμήματα για τον σεξουαλικό τουρισμό και τη σεξουαλική συναίνεση.

Το offtherecord στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com