28 Φεβ 2018

ΤΙΚΑ-τεκτωνική στο Αργυρόκαστρο


Οι υπηρεσίες του Ερντογάν δεν το βάζουν κάτω και με πρόσχημα την δήθεν παρέμβαση σε πολιτιστικά μνημεία συνεχίζουν την προσπάθεια να θέσουν υπό τον έλεγχο τους όσο περισσότερα τεμένοι και να συνεχίσουν να "προσηλητίζουν" στον Τουρκισμό αλβανούς πιστούς του Ισλάμ.

Όλα αυτά τα στοιχεία εμπεριέχονται σε πρόσφατες ανακοινώσεις του κλιμακίου της ΤΙΚΑ (ανάλογη της κάποτε ΥΔΑΣ) στα Τίρανα που ακάθεκτα συνεχίζει να παρασέρνει στο χορό της κρατικές αρχές και υπηρεσίες με το δέλεαρ των Δολλαρίων του Σουλτάνου. Προσφάτως 13 Φεβρουαρίου η ΥπΠολ Αλβανίας κα. Κουμπάρο Μιρέλα υπέγραψε Συμφωνία κατανόησης με τον επικεφαλής της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας Αρχιμουφτή Σκεντέρ Μπρούτσαϊ για την έγκριση διαδικασιών αναστηλωτικών εργασιών σε 5 ιστορικής διάστασης τζαμιά. Μεταξύ αυτών στο Αργυρόκαστρο και το Βεράτιο. Η χρηματοδότηση απ' την ΤΙΚΑ με βάση μελέτες που η ίδια έχει εκπονήσει σε γραφείο στην Κωνσταντινούπολη και με συμβάσεις που η ίδια θα συνάψει.
Ο βαθμός υποταγής της πολιτείας προκύπτει ακολούθως. Είναι πολύ πιθανό ο Αρχιμουφτής να μην έχει ενδώσει στους όρους και το παιχνίδι του Σουλτάνου Ερντογάν. Τούτο διότι τέλη Ιανουαρίου η φασιστοφυλλάδα του Ταγίπ Ερντογά Yeni Akit και με την υπογραφή του Ayhan Demir σε δύο φύλλα ασχολήθηκε εντελώς αντιδεοντολογικά με τον επικεφαλής των αλβανών μουσουλμάνων τον οποίο κατηγορεί ως Γκιουλενιστή. Προφανώς ήταν εκβιασμός. Μην αποδίδοντας όμως ανέλαβε η ΥπΠολ που ενώ δεν διαθέτει μέσα θέλει να επιδεικνύει έργο στον τομέα των αναστηλώσεων. Εκεί τα συμφέροντα συνέπεσαν με της ΤΙΚΑ.
Ακολούθησε συνάντηση της Κουμπάρο με μεγάλο τουρκικό κλιμάκιο, 15 Φλεβάρη όπου μετείχαν ο Τούρκος Πρέσβης Μεχμέτ Yozyk, ο επικεφαλής ΤΙΚΑ στα Τίρανα Nacip Ozytok καθώς και ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκικής Κυβέρνησης Adnan Ertem. Ο Τούρκος Πρέσβης επέμενε την επίσπευση διαδικασιών για διαφυνικούμενο με Καθολικούς Τζαμί στη Σκόδρα ώστε υπογραφεί σύμβαση από Αντιπρόεδρο Τουρκικής Κυβέρνησης σε επίσκεψη που επρόκειτω να γίνει σήμερα στα Τίρανα.
Εξ άλλου προς εβδομάδας σε μια εντελώς άκομψη χειρονομία ενώ παραγκονίστηκε ο Μουφτής Βερατίου στο υπό προγραμματισμό αναστήλωσης τζαμί τον Αλβανό Πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο ΤΙΚΑρχης Τιράνων Ozytok.
Η κάθοδος στο Αργυρόκαστρο και το Βεράτιο της ΤΙΚΑ-τεκτωνικής του Ερντογάν αποδεικνύει την ανάμειξη τουρκικών υπηρεσιών να δημιουργούν κλίμα ανησυχίας και ασφιξίας στους Ελληνικούς και κατ' επέκταση Ορθόδοξους πληθυσμούς. Η πείρα καταδεικνύει ότι τα στελέχη της ΤΙΚΑ ποτέ δεν στάθηκαν μόνο στα πλαίσια του προγράμματος που ανακοινώνουν.
Ιδιαότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εγκατάσταση κλιμακίου τους στο Κρατικό Κεντρικό Αρχείο Τιράνων, με διευθυντή τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων του Ιντριζοκόμματος, όπου με περίβλημα την δήθεν ψηφιοποίηση του υλικού επιχειρείται χάλκευση και χειραγώγηση του ιστορικού περιεχομένου, συγχώνευση Οθωμανικών εγγράφων που μετεγγίζουν από τουρκικά αρχεία κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com