22 Φεβ 2018

Τα βλάσφημα «τραγούδια» εξαπατούν… τους μαθητάς μας εις το μάθημα των Θρησκευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΚΤΙΝΕΣ
Τα βλάσφημα «τραγούδια» εξαπατούν… τους μαθητάς μας εις το μάθημα των Θρησκευτικών
Γράφει ο Πρόεδρος Νικόλαος Ζαχαριάδης, Καθηγητής Θεολόγος – Συγγραφεύς
ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ Του Παραρτήματος της Πανελ. Ενώσεως Θεολόγων Ν. Ηλείας

Αγαπητοί αναγνώστες, κάθε φορά που γράφω και εκφράζω προσωπικές μου απόψεις, για τα Θρησκευτικά και άλλα, νιώθω έντονο τον πόνο, γιατί με αυτούς τους φακέλους, εξευτελίζεται η Χριστιανική Ελληνική μας Παράδοση, αφού αυτοί προκαλούν σύγχυση στους μαθητές, με τον ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. Η Μουσική στους φακέλους είναι μία σκέτη κοροϊδία! Τι παριστάνουν;
Η Μουσική γενικά, υπήρξε, μέσον έκφρασης, αλλά και προώθησης αντιλήψεων και συναισθημάτων. Ερωτώ. Που είναι η Βυζαντινή Μουσική στους νέους φακέλους των Θρησκευτικών; Που είναι τα Δημοτικά μας τραγούδια;
Με αυτά τα τραγουδάκια που παρουσιάζουν, αδυνατεί κάποιος να πιστέψει ότι προορίζονται για τα Θρησκευτικά. Κύριοι -σκεφτήκατε ποτέ– με ποιό σκοπό θα κατανοήσουμε την ανάπτυξη της Χριστιανικής και ΕΘΝΙΚΗΣ συνειδήσεως των Ελληνιπαίδων μας; Με τον μιμητισμό και την ξενομανία, που τείνουν να γίνουν συρμός και διασυρμός, με καταστροφικές συνέπειες για το ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.
ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΗ;
1. Έπρεπε να διδάσκεται η Βυζαντινή μας Μουσική στα σχολεία, γιατί όλοι οι μεγάλοι Μουσικοσυνθέτες του κόσμου γνωρίζουν πολύ καλά αυτή (την γλώσσα) που λέγεται Βυζαντινή Μουσική. Η Μουσική αυτή έφτασε σε εμάς, από τους αρχαίους θεωρητικούς της προχριστιανικής Ελλάδας και αναπτύχθηκε σε περίτεχνη επιστήμη, από τους μελωδούς και Πατέρες της Χριστιανικής μας πίστεως. Στα 400 χρόνια της μαύρης τουρκικής σκλαβιάς, η Βυζαντινή μας Μουσική, υπήρξε η παρηγορητική φωνή στη διατήρηση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας του υπόδουλου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
2. Ένα άλλο σκέλος της μουσικής μας που εκλείπει από τους φακέλους των Θρησκευτικών είναι τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, τα οποία είναι η εθνική μας κληρονομιά, είναι η ψυχή του λαού μας, είναι η ταυτότητά μας. Αυτά τα τραγούδια, σώθηκαν σαν κείμενα, από τον μεγάλο μας λαογράφο Νικόλαο Πολίτη και άξιους συνεχιστές… Σήμερα τα Δημοτικά μας τραγούδια κινδυνεύουν να χάσουν το Ελληνικό ηχόχρωμά τους, από συνθέτες τουρκογύφτικης προέλευσης, από μουσικούς της Δύσεως, που βάλθηκαν να τα εξευρωπαΐσουν. ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ…
ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Ακούστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, τι είδους τραγούδια σερβίρονται στους φακέλους των Θρησκευτικών.
1. Μπαγάσας. Στίχοι τραγουδιού: «Ρε μπαγάσα (αναφέρεται στο Θεό) περνάς καλά εκεί πάνω… σαν σε χαζεύω, δε χαμπαριάζεις»! (Τα σχόλια δικά σας).
2. Εν «κατακλείδι» Σιδηρόπουλος: Σκέπασε όλους, τους νεκρούς ψαλμούς. (Η κρίση δική σας).
3. «Ο δικός μου Θεός», Θαλασσινός «Ο δικός μου Θεός, δε μυρίζει λιβάνι, δε φοράει στεφάνι, δε χωράει σε εικόνες! (Η αγανάκτηση όλων μας… είναι δεδομένη… Λυπητερόν! Άξιον κατακρίσεως να κοροϊδεύουν τον Κύριο και Θεό μας) «Βλέπετε – αγρυπνείτε και προσεύχεσθε (Μαρκ. κεφ. 13 στιχ. 33).
4. «Γλυκό σταφύλι», Θαλασσινός: «Κάντο γλυκό σταφύλι, για να σε φιλώ στα χείλη… κέρασέ με όσο θέλεις και μοίρασέ μου το κορμί» Προβληματιστείτε… και αφυπνιστείτε (Τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος… Απ. Παύλος, Προς Ρωμαίους κεφ. 6, στιχ. 23).
5. «Καθρέφτης», Δεληβοριάς. (Εν: Μπορούν οι άνθρωποι να εικονίζουν το Θεό;): Αντανακλά αυτά που θέλουν, οι γυναίκες και έτσι τις πείθεις ότι είμαι το άλλο του μισό. Μπροστά τους γδύνονται! Τους λένε γλυκές κουβέντες πίσω από το Τζαμί – εγώ ολομόναχος κοιτάζω… (Το που παραπέμπουν αυτοί οι τελευταίοι στίχοι… αισχρόν εστι και λέγειν (Εφεσίους κεφ. 5, στιχ. 12).
«Ω γενεά άπιστος και διεστραμμένη έως πότε έσομαι μεθ’ ημών; Έως πότε ανέξομαι υμών;» (Ματθαίος κεφ. 17, στιχ. 17)
Που είναι οι ύμνοι της Εκκλησίας μας;
Άλλα πολλά παρουσιάζονται στους φακέλους των Θρησκευτικών, που μόνον αναγούλα σου προκαλούν! Δυστυχώς εμπαίζουν τα Θεία, τα ιερά και τα όσια της φυλής μας. Αυτά τα αχαρακτήριστα, τι παράδειγμα θα δώσουν στους μαθητές 8 – 14 ετών;
Ερωτώ. Αυτές οι μουσικές επιλογές αρμόζουν για το μάθημα των Θρησκευτικών;
Χρησιμοποιούν αυτοί οι φάκελοι, το όνομα του Θεού επί ματαίω. Μιλάνε για θρησκευτικές εμπειρίες, άλλων θρησκειών, η χριστιανική διδασκαλία, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, πολτοποιείται και εξαφανίζεται… Επίσης τονίζουν όπως κατάλαβα, ότι πρέπει να ψάχνουμε από κοινού την αλήθεια και το νόημα της ζωής, να γίνεται αναθεώρηση ατομικών και κοινών απόψεων… όλα αυτά που παρέθεσα πιο πάνω από Ορθοδόξου Παραδόσεως, πρόκειται να οδηγήσουν τα παιδιά μας στα σχολεία σε δημόσια μύηση στην ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΘΕΪΑ…
Βλέπουμε και συνειδητοποιούμε ότι τη χριστιανική μας διδασκαλία και την πολιτιστική μας κληρονομιά τις ξεπάτωσαν… δεν άφησαν τίποτα όρθιο! «Λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους, τα ήθη και τα έθιμα είναι προορισμένοι να πεθάνουν». Εμείς με αυτό το πρόσχημα, δεν θα πεθάνουμε! Θα υψώσουμε την φωνή μας μέχρι τα πέρατα της Οικουμένης «Χάρις υμίν και ειρήνη από Θεού Πατρός ημών και Κυρίου Ιησού Χριστού» (Β  Κορινθίους κεφ. 1, στιχ. 2).
Κοινοποίηση: Α) Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό Β) Σε όλα τα παραρτήματα Π.Ε.Θ. Ελλάδας. Τηλ. Επικοινωνίας: 2621 044682 – 6982547160
Ορθόδοξος Τύπος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει κανενα εθνος στον κοσμο ,του οποιου η πολιτικη ηγεσια κατεκλεψε το δημοσιο και το καταποντησε στην εσχατη φτωχιια και χρεοκοποια εξεφτελιζοπντας το διειθνως.
Και δεν υπαρχει πολιτικη ηγεσια στον κοσμο ,που να εμπαιζει και να υβριζει και μαλιστα την επισημη θρησκεια του εθνους.
Δεν ικανοποιουντε με τον ηθικο καταποντησμο που επεβελλαν με το νομο υπερ της ομοφιλοφιλιας ,με την μειωτικη θεσι του μαθηματος των θρησκευτικων της ορθοδοξιας εναντι ετεροδοξων και αλλοδοξων θρησκευματων,εμπαιζουν και υβριζουν τον Αρχηγο της πιστεως μας τον Κυριο ημων Ιησου Χριστο και την υπεραγια μητερα Του,το ποιο εξαισιο πλασμα που προσεφεραν οι αιωνες στο Θεο, ανωτερο και αυτων των Αγιων Αγγελων και Αρχαγγελων και γιαυτο την εξελεξε ο Ιδιος ο Θεος ως μητερα Του,διοτι μονον αυτη ηταν η μονη αγνη εν απολυτω ενοια.
Το προβλημα του μαθηματος των θρησκευτικων και των βλασφημων τραγουδιων του βιβλιου των θρησκευτικων,δεν αγγιζει μονον τα παιδια και τους γονεις ,που εχουνε παιδια στο σχολειο,αλλα αγγιζει και ολους τους βαπτισμενους χριστιανους ,που θελλουν να λεγοντε ορθοδοξοι και ειναι συνειδητοι χριστιανοι ,γιαυτο πρεπει οπως ξεσηκωθηκαμε για το ονομα της Μακεδοπνιας ,να ξεσηκωθουμε ακομη περισσοτεροι για την πιστι μας και αν δεν συμμαζευτουνε να μην τους πληρωσουμε φορους ουτε μια δεκαρα.
Δεν πληρωνουμε φορους για να χτιζουνε τζαμια για λαθρομεταναστες και δασκαλους να μαθαινουν γραμματα στα παιδδια των λαθρομεταναστων και να διδασκοντε τις θρησκειες τους και να κροιδευουν τη δικη μας θρησκεια.
Η Ορθοδοξια δεν ειναι μονον θεμα των παιδιων αλλα και δικο μας.
Οταν εμπαιζουν και βριζουν την πιστι μας, μας φτυνουν στο προσωπο και αυτο δεν θα το ανεχτουμε, πρεπει να ριξουμε ολες τις πολιτικες ηγεσιες αυτου του ειδους.
Δεν πληρωνουμε φορους για να θυσαυριζουν αυτοι και να μας οδηγουν σε οικονομικη και ηθικη αθλιοτητα ,να υβριζουν το Θεο μας και να μας φτυνουν στο προσωπο,αυτοι ειναι καταπτυστοι και πρεπει οταν κανουμε διαδηλωσι τρια η πεντε εκατομυρια να τους φτυνουμε και στο προσωπο για πληθουν απο την ηθικη βρωμα που αναδιδουν και να καθαρισει ο τοπος απο τετοια αποβρασματα της κολασεως.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον κ. Ζαχαριάδη.
Θέλουμε και άλλα να γράφει σχετικά με τα ζητήματα που καίνε την παραπαίουσα κοινωνία μας.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του μαθηματος της θρησκεολογιας,που ειναι προιον του επικυρωθεντος οικουμενισμου δια της Κολυμβαριου ψευτοσυνοδου.
Ας δουν οι οικουμενισται πατριαρχαι και ιεραρχαι τα εργα των χειρων τους ,που οδηγησαν την πιστι ,δεν εναι σε θεσι να τακτοποιησουν τα του οικου τους , ο εναγκαλισμος ετεροδοξων και αλλοδοξων τους μαρανε ,ανυψωνοντας στο υψος του Χριστου τους μυστας αλλων θρησκειων και υποβιβαζοντας τον Θεανθρωπο Χριστο στο επιπεδο των μυστων αλλων θρησκειων.
Πως το συμβιβαζουν τωρα με τη συνειδησι τους να βριζεται ο Χριστος με βλασφημα τραγουδια θρησκευτικων μαλλον δε ασματα δαιμονιων .
Θα αντιδρασουν ο πρασινος πατριαρχης Βαρθολομαιος και η Ιεραρχια ;
Μεχρι τωρα επικρατει σιγη ιχθυος.
Ειναι και αυτοι συνυπευθηνοι γι αυτη την καταντια του μαθηματος των θρησκευτικων,τι απολογια θα δωσουν στο Χριστο ,οταν εξ αιτιας τους υβριζεται το Ονομα του;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com