27 Απρ 2017

Σκυλί βραβεύεται για την ...«προσφορά απογόνων»(!) η πολύτεκνη μάνα (άνθρωπος) ...όχι!Σκυλί  βραβεύεται  για την ...«προσφορά απογόνων»(!)
η πολύτεκνη μάνα (άνθρωπος)  ...όχι!
 Παραθέτω από την ιστοσελίδα www.lifo.gr την είδηση:
  «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βράβευσαν έναν θηλυκό βελγικό Ποιμενικό (Mallinois) κατά την τελετή αποφοίτησης Σχολείου Εκπαίδευσης Στρατιωτικών Σκύλων, για την «προσφορά» 43 επίλεκτων απογόνων του.       Η τελετή και η βράβευση πραγματοποιήθηκαν στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ΄ ΚΝΟ).       Ο σκύλος που γεννήθηκε το 2009, εντάχθηκε στο στρατό ως σκύλος αναπαραγωγής και η προσφορά του σε απογόνους είχε μεγάλο οικονομικό όφελος για την υπηρεσία. Πλέον έχει ολοκληρώσει την αναπαραγωγική ζωή του...»
  Αλήθεια, στην Ελλάδα του 2017 με το όντως μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα το οποίο δύναται μάλιστα να θεωρηθεί κοινωνικοπολιτικά ως «βαρόμετρο» για τις εξελίξεις στη χώρα μας τις προσεχείς δεκαετίες, βραβεύεται με κάθε επισημότητα  σκυλί για την ...«προσφορά απογόνων» (το οποίο φυσικά ούτε προέβη στην τεκνοποίηση από αγάπη προς τα σκυλάκια, ούτε μόχθησε για να ...τα αναθρέψει• ότι έκανε το έκανε από ακατανίκητο ένστικτο)• ενώ την ίδια στιγμή η πολύτεκνη μάνα (και οικογένεια) η οποία ξεπερνάει τον εαυτό της κάθε μέρα και γίνεται ολόκληρη ένα θυμίαμα αγάπης και προσφοράς για την οικογένειά της, τα παιδιά της αλλά και την ίδια την κοινωνία, αντί να τιμάται, να προστατεύεται (όπως προβλέπεται άλλωστε και συνταγματικά) και να επιβραβεύεται, κατ’ ουσία  τιμωρείται ή  και υπονομεύεται θεσμικά, νομοθετικά, φορολογικά, πολιτικά έως και στη δημόσια Παιδεία!   Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ως κοινωνία έτσι, είναι σαν να κόβουμε με υπομονή το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποια πολύτεκνη μάνα;
Εγώ όσους ξέρω έφτασαν στα 35 τους και δεν κατάφεραν να βρουν σωστό σύντροφο ακόμα (είτε γιατί οι υποψήφιοι σύζυγοι, γυναίκες και άντρες, σήμερα είναι μέσα στην πορνεία, είτε μέσα στην χαζομάρα, είτε μέσα στην καλοπέραση).
Το να παντρευτείς σήμερα είναι απίθανο.
Και το να κρατήσεις το γάμο σου αν παντρευτείς ακόμα πιο απίθανο (μάλλον γιατί δεν προσπάθησες καν να βρεις σωστό σύντροφο, αλλιώς μάλλον δε θα είχες παντρευτεί εξ' αρχής...).
Τέλος, ακόμα κι αν παντρευτείς στα 30-35+ (που είναι η ηλικία που παντρεύονται οι Έλληνες) και δεν διαλύσεις τον γάμο σου σε 2-5 χρόνια (που φαίνεται να είναι ο μέσος όρος ζωής ενός ελληνικού γάμου σήμερα), πόσα παιδιά προλαβαίνεις να κάνεις; Στα 40 είσαι με το ένα πόδι στον τάφο!

Και εγώ θα ήθελα να είμαι πολύτεκνος, αλλά αποδεικνύεται ότι και μόνο αν καταφέρω να βρω κάποια σωστή κοπέλα πριν τα 40 μου τυχερός θα είμαι! Τέτοια χάλια έχει η ελληνική κοινωνία!

Επομένως για ποιους πολύτεκνους μιλάτε;
Μήπως είναι αλλοδαποί;
Γιατί και από τους λίγους (προσωρινά) παντρεμένους που ξέρω, βλέπω ότι αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους ως ατυχήματα. Και αυτό ήταν για να λέμε την αλήθεια...
Για να μη μιλήσουμε για τις εκτρώσεις των "χριστιανών" Ελλήνων...

Και σε λίγο δε θα παντρεύονται καν οι Έλληνες!
Και μέσα σε όλο αυτό το χάλι, εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι για τη στάση του αντίθεου και ανθελληνικού κράτους;
Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Αν δεν τους θέλαμε ας μην τους ψηφίζαμε.
Η δουλειά της Εκκλησίας και της (διακοσμητικού και υπονομευτικού ρόλου) ιεραρχίας της δεν βλέπω που είναι...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com