25 Δεκ 2016

Ανορθόδοξες θεραπευτικές μέθοδοι

Αποτέλεσμα εικόνας για εναλλακτικεσ θεραπειεσ βελονισμος
ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Σεβασμιώτατε,

Σας ευχαριστώ θερμά που εμπιστευτήκατε την ελαχιστότητά μου για την συγκεκριμένη εισήγηση. Το θέμα είναι σοβαρό και αποτελεί μία ευκαιρία για όλους μας να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε, με τη σειρά μας, το ευλογημένο ποίμνιο της Μητροπόλεώς μας, για τις αποκαλούμενες ἀνορθόδοξες θεραπευτικές μεθόδους.
 Σεβασμιώτατε, Θεοφιλέστατε, ευλαβέστατοι ιερείς,
Εισαγωγή
Ο όρος Ανορθόδοξες Θεραπευτικές Μέθοδοι, συνοπτικώς ΑΝ.ΘΕ.Μ. (από τα αρχικά των τριών αυτών λέξεων) προτάθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α.) το 1997. Υπό τον όρο αυτόν, συμπεριλαμβάνονται όλες οι «εναλλακτικές», ή «συμπληρωματικές», ή «αναπληρωματικές», ή  «παραδοσιακές» θεραπευτικές, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τις χίλιες. Γρήγορα δε, ο όρος αυτός έγινε ευρύτερα αποδεκτός.
Στα «Πορίσματά της» «Η Θ’ Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων  Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα Αιρέσεων και  Παραθρησκείας», στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο, στην Εύβοια, από 8-13 Οκτωβρίου 1997, στο κεφάλαιο των  «Διαπιστώσεων» γράφει: «β: ‘ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ’ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ». Πάρα πολλές Αποκρυφιστικές και Παραθρησκευτικές ομάδες εμπλέκουν με έναν πολύ επικίνδυνο τρόπο μέσα στις διδασκαλίες τους και θέματα που αφορούν την υγεία… Οι ‘ανορθόδοξες (κατά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών) θεραπευτικές μέθοδοι’… και άλλες αποκρυφιστικές τεχνικές, για να εξαπλώσουν τις δοξασίες τους χρησιμοποιούν τις «θεραπευτικές αυτές», επαναφέροντας το γιατρό-μάγο στη σύγχρονη κοινωνία… Οι πλείστες από τις μεθόδους και τεχνικές αυτές, θεμελιώνονται σε ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη και ζωή κοσμοθεωριακή τοποθέτηση και εμπλέκουν μέσα στις διαδικασίες τους τον ανατολικό μυστικισμό, τη μαγεία-σαμανισμό και τις αντιχριστιανικές αντιλήψεις της ‘Νέας Εποχής’».

Η συνέχεια στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας http://www.imilias.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά ας τα διαβάσουν με προσοχή κυρίως οι πνευματικοί μας, πολλοί των οποίων κατευθύνουν τα πνευματικά τους παιδιά σε γιατρούς ομοιοπαθητικούς!
Παρασύρονται δυστυχώς από κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά αυτών των γιατρών(εικονίσματα, καντήλια, σταυροκοπήματα κ.α.)και νομίζουν, ότι έχουν να κάνουν με καθαρόαιμους πιστούς Ορθοδόξους. Τα πράγματα, όμως, είναι εντελώς διαφορετικά. Η ομοιοπαθητική, όπως επίσης και άλλες διαδεδομένες εναλλακτικές λεγόμενες ιατρικές, δεν είναι τόσο αθώα, όσο φαίνεται. Πρόκειται για καλοστημένη σατανική παγίδα, που οδηγεί τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται, κατευθείαν στον θάνατο τον πνευματικό.
Το δυστύχημα είναι, ότι οι περισσότεροι επίσκοποί μας κρατάνε κλειστά τα στόματά τους, σε ότι αφορά στο καταστροφικό έργο όλων αυτών των ''ανορθόδοξων θεραπευτικών μεθόδων''. Τί να σου κάνει ο απλός και ακατήχητος λαός μας;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com