26 Μαρ 2016

Κάθε Πέμπτη στη Λαϊκή αγορά Ερμιόνης συνεπείς στο ίδιο πόστο, για τον ίδιο σκοπό... αλλά, με διαφορετικές αφετηρίες και προορισμούς...

Πολύ καιρό τώρα συναντάμε κάθε Πέμπτη, στην είσοδο της Λαϊκής αγοράς Ερμιόνης,  τον πρωτοπρεσβύτερο της τοπικής Εκκλησίας Ερμιόνης εφημέριο της ενορίας Ταξιαρχών π. Ιωάννη Αμπελά, δίπλα με "Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά" (έτσι αποκαλούνται μας είπαν) να μοιράζουν στον κάθε πολίτη που θα το ζητήσει, φυλλάδια του δικού τους θρησκευτικού πιστεύω και σκοπού.

Αφορμή αυτού του σχολίου μας στάθηκε η εικόνα που βλέπετε και εσείς, πανομοιότυπη κάθε φορά. Κυρίως, η ευθυτενής - αγέρωχη στάση του παπά-Γιάννη επί ώρες στο ίδιο σημείο!!!  Μας θυμίζει τη στάση του εύζωνα - τσολιά σκοπού στο μνημείο του "Άγνωστου Στρατιώτη" μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων! Είναι άξιο παρατηρήσεως σ' αυτή την ηλικία!! ...
Ρωτήσαμε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά αν αυτή η διαφοροποίηση στο δικό τους πιστεύω είναι αίρεση και αυτοί είναι αιρετικοί όπως εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί νομίζουμε, και αυτοί μας απάντησαν δεν δεχόμαστε με τίποτα κάτι τέτοιο. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε την αλήθεια και να ξεχωρίσουμε το ψέμα  μέσα από την Αγία Γραφή. 
Πως το επιτυγχάνουν άγνωστο και αμφίβολο... 
Εκεί  τους αφήσαμε να κάνουν τη δουλειά τους   ή το καθήκον τους, όπως αυτοί νομίζουν και πιστεύουν...

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. stamdamd

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eύγε στον άξιο κληρικό και καλό ποιμένα που νοιάζεται και φροντίζει για το ποίμνιο του Χριστού. Όσο για τους Χιλιαστές, δεν είναι Χριστιανοί διότι Χριστιανός χωρίς Χριστό και χωρίς σταυρό δεν νοείται.

Χ.Ο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com