31 Δεκ 2014

Τζιχαντιστική προπαγάνδα στα Δυτικά ΒαλκάνιαΤζιχαντιστική προπαγάνδα στα Δυτικά Βαλκάνια
Του Ιωάννη Μιχαλέτου 
Η "αντιτρομοκρατική" εκστρατεία για την εκρίζωση των τζιχαντιστών στα Δυτικά Βαλκάνια δείχνει να χωλαίνει το τελευταίο διάστημα,ύστερα από μια σειρά συλλήψεων σημαντικών στελεχών που στήριζαν την αποστολή "εθελοντών" στη Συρία. 
Ως εκ τούτου συνεχίζεται η κυρίως διαδικτυακή προπαγάνδα με σκοπό την επανάληψη του φαινομένου αποστολής νέων τζιχαντιστών, καθόσον παρά τις αεροπορικές επιθέσεις εκ μέρους της "συμμαχίας των προθύμων" υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, το Ισλαμικό Κράτος, εξακολουθεί να είναι σε θέση όχι μόνον να ανθίσταται αλλά και να εξαπολύει επιθέσεις τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. 

Ο Βόσνιος Τζεβάντ Γκόλος απο το Μόσταρ μέσω του θεολογικού ινστιτούτου "Daru-l-Quran", αποτελεί ένα από τους ενεργούς παίχτες στην περιοχή σε σχέση με τα τα προαναφερθέντα, στενά συνδεδεμένος με την ομάδα του Νουσρέτ Ιμάνοβιτς που είναι ένας από τους κύριους υποκινητές των αποστολών στα μέτωπα του πολέμου. 
Η διεθνής οργάνωση " International Union for Muslim Scholars (IUMS)" που αποτελεί ένα ακόμα παρακλάδι της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας" και εδρεύει στο Κατάρ, διαθέτει αρκετούς πυρήνες προπαγανδιστικής δράσης στη Βοσνία καλώντας ευθέως στην "συνέχιση του αγώνα υπέρ του Ισλάμ στη Συρία".
Η ιστοσελίδα Put Vjernika, εξακολουθεί τη λειτουργία της με έδρα τη Βοσνία καλώντας διαρκώς σε "Τζιχάντ" και σε παγκόσμια κλίμακα έχοντας παρουσία και σε κοινωνικά δίκτυαFacebookTwitterYoutube όπως και η συνδεδεμένη οργάνωση με αυτήν El Tewhid.
Μια έτερη ιστοσελίδα, αυτή της οργάνωσης Dzemat Sabah που τη διαχειρίζονται Βόσνιοι που διαμένουν στη Δανία στις πόλεις Χέρνιγκ και Μπράντε κινείται στο ίδιο μοτίβο. Η οργάνωση αυτή μάλιστα χρηματοδοτείται από τη πρεσβεία της Βοσνίας στη Δανία. Ιδιαίτερη μνεία η οργάνωση αυτή τηρεί προς τον εξτρεμιστή Βόσνιο Jusuf Barcic, εάν από τους βασικούς υποκινητές των Βαλκανό-τζιχαντιστών εδω και έτη. 
Επίσης σημαντικό "έργο" επιτελεί και η σελίδα του πλέον αποθανόντος Mirza Ganic, όπως και η έτερη.
Όλες οι παραπάνω διαδικτυακές παρουσίες διακλαδώνονται με πολλαπλά "μπλογκ" και "περσόνες" σε φόρουμ και προπαγανδίζουν επί 24ώρου βάσεως τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και εμμέσως ή και αμέσως επιθέσεις εναντίων "απίστων" ανά τη γη. 
Λόγω της ήδη διαπιστωμένης εντολής - communiqué, του Ισλαμικού Κράτους για μεμονωμένες επιθέσεις από "Μοναχικούς Λύκους" σε οποιονδήποτε λεγόμενο "Μαλακό στόχο" ανά την υφήλιο, το πρόβλημα των Βαλκάνιων Τζιχαντιστών είναι εξόχως σημαντικό, καθότι έχουν τη δυνατότητα σχετικά άνετης κίνησης στην Ευρωπαική Ένωση και πολλαπλές διασυνδέσεις. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τζιχαντιστές της Βοσνίας, έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτουν πλέον στενού δεσμούς με αυτούς από το Βέλγιο και την Ολλανδία που με τη σειρά τους συνεργάζονται στη Συρία με τη Τσετσενική ομάδα Kataib al-Muhajirin. Οι δυνατότητες τρομοκρατικής δράσης από τους ανωτέρω είναι αρκετές για την επίτευξη μαζικών πληγμάτων, σε συνδυασμό με μοναχικούς λύκους, κάτι που έχει ήδη καταστεί δυνατό στο Καναδά, ΗΠΑ, Γαλλία.
Ο κίνδυνος τρομοκρατικής δράσης τουλάχιστον στην Ε.Ε. όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά αυξάνεται σταδιακά και θα εξακολουθήσει από ότι φαίνεται τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. 
Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία εξακολουθεί κανονικότατα να στηρίζει, χρηματοδοτεί και να εφοδιάζει τους τρομοκράτες και είναι περιττό να αναφερθεί σε ότι αφορά την Ελλάδα ότι αυτού του είδους οι ενέργειες και τα φαινόμενα εκτυλίσσονται σε όμορες ή γειτονικές χώρες σε συνδυασμό με ένα συνεχές κύμα παράνομης μετανάστευσης που επιβαρύνει τα μέγιστα το εσωτερικό σύστημα ασφαλείας. 
Πηγή RIMSE 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com