29 Μαρ 2013

Λυκούργος Νάνης,Ο μακαριστός π.Αυγουστίνος μπροστάρης των αντιοικουμενιστικών αγώνων


Ο μακαριστός π.Αυγουστίνος υπήρξε μπροστάρης του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Με κηρύγματα, δημοσιεύματα, αναφορές, υπομνήματα, τηλεγραφήματα και ποικίλες παρεμβάσεις, ματαξύ των οποίων εξέχουσα θέση καταλαμβάνει η διακοπή του μνημοσύνου του πυραυλοκινήτως φερομένου προς ένωση μετά των αιρετικών παπικών και κηρύσσοντος και φρονούντος αιρετικά μακαριστού Αθηναγόρα στην οποία προέβη μαζί με τους μακαριστούς Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο και Παραμυθίας Παύλο το 1970, πολέμησε τον οικουμενιστικό ιό που έχει καθώς φαίνεται προσβάλλει ικανό αριθμό εκκλησιαστικών αξιωματούχων.

Αξίζει να παρατεθεί η κατακλείδα της έμπονης και αγωνιώδους επιστολής την οποία απηύθυνε το 1985 προς τον τότε πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Δημήτριο με αφορμή διάφορες εκτρωματικές  οικουμενιστικές ενέργειες που σημειώνονταν τότε και που δυστυχώς εξακολουθούν να σημειώνονται με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερη έκταση και στις χαλεπές μας μέρες:
"Κρούων λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου εκ της εσχατιάς αυτής της Ελληνικής Πατρίδος εκφράζω την αγωνίαν ου μόνον του ποιμνίου μου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Ακούσατε τας φωνάς αυτάς ως φωνήν υδάτων πολλών και μη μας φέρετε ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩΜΕΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ.
Ας μη θεωρηθεί τούτο ως απειλή, αλλ ως κραυγή πόνου και αγωνίας και ως υστάτη έκκλησις προς την υμετέραν Παναγιότητα διά την άμεσον επάνοδον της μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως εις την τροχιάν εκείνην, η οποία εν Πνεύματι Αγίω εχαράχθη εις οικουμενικάς και Τοπικάς Συνόδους και εκ της οποίας αείμνηστοι πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας, πρότυπα αληθών ποιμένων, ουδ επ ελάχιστον παρεξέκλιναν, αλλ εθυσίασαν και αυτήν την ζωήν των υπέρ της Ορθοδοξίας".
Τέτοιου είδους γλώσσα χρησιμοποιούσε ο φλογερός και ασυμβίβαστος ποιμένας της Φλώρινας, το εξαίσιο αυτό θρησκευτικό και εθνικό σύμβολο, ο μικρός το δέμας αλλά γίγας το πνεύμα και το ομολογιακό φρόνημα μακαριστός και πολύκλαυστος π.Αυγουστίνος! Αλήθεια τι θα σκεπτόταν, τι θα έλεγε και έγραφε και προ πάντων τι θα έπραττε ο αείμνηστος αντικρύζοντας τις σημερινές ασχήμιες και την προδοσία που συντελείται γύρω μας;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα χνάρια του μητροπολίτου Αυγουστίνου ακολουθούν τα γνήσια τέκνα του που ανήκουν στην Ιεραποστολική αδελφότητα Ο Σταυρός με πρώτο τον κ. Σωτηρόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε, χρόνια τώρα, να βρεθούν μιμητές της αγωνιστικής διάθεσης αυτού του πανάξιου ιεράρχη.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ανώνυμε 10,25πμ. Ο Σωτηρόπουλος και η Αδελφότητα Ο Σταυρός είναι άξιοι διάδοχοι του.

Ανώνυμος είπε...

Η πληροφορία αυτή με συγκίνησε ιδιαιτέρως.
Με ανασύρει από τον βυθό της απογοήτευσης και με καθιστά αισιόδοξο.

Ανώνυμος είπε...

Τον άνθρωπο που έσωσε απ την πείνα 8150 ψυχές με τα συσσίτια της Κοζάνης στην περίοδο της κατοχής, τον ασκητή που δεν ήξερε το χρώμα του χρήματος, το λιπόσαρκο αρχιμανδρίτη που μεσολάβησε στα Γρεβενά για να μην εκτελεστούν κομμουνιστές αντάρτες, που συμφιλίωσε οικογένειες, που απέτρεψε αμβλώσεις και διαζύγια και φόνους ακόμη με τα κηρύγματά του, που καταδικάστηκε σε θάνατο απ τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, που όργωσε ιεραποστολικά τη χώρα, που βάπτισε τους τσιγγάνους της Φλώρινας και τους στέγασε τον λασπώνουν κάποια ελεεινά αθειστικά blogs με προεξάρχον αυτό που καπηλεύεται το Ροίδη και το Λασκαράτο! Αλλά όση λάσπη κι αν ρίξουν επιστρέφει πάνω τους!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com