28 Μαρ 2013

Ηρακλής Ρεράκης, Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά καταστρέφει την θρησκευτικότητα των παιδιών της Ελλάδας


Κριτική για το νέο πρόγραμμα σπουδών στα Θρησκευτικά
Απαράδεκτο χαρακτήρισε από τα Τρίκαλα το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά ο κ. Ηρακλής Ρεράκης, καθηγητής Παιδαγωγικής - Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ρεράκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Παράρτημα Τρικάλων).
Θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών αποτέλεσε η «Ορθοδοξία και σύγχρονη Θρησκευτική αγωγή».
Ο κ. Ρεράκης, από του βήματος, εξαπέλυσε σφοδρότατη κριτική στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά «που αποδομεί ό, τι ιερό και όσιο έχουν τα οκτάχρονα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου».
«Πολιτεία και Εκκλησία οφείλουν να σκεφτούν αρκετά καλά, να μελετήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών που καταστρέφει την θρησκευτικότητα των παιδιών της Ελλάδας. Οφείλουν να επαναφέρουν τα πράγματα ως έχουν. Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Μπορεί να σταματήσει, να αποσυρθεί. Κρίνεται αναγκαία η εξέταση του από παιδαγωγούς που γνωρίζουν πραγματικά τι μπορεί να διδαχτεί στα παιδιά και πότε », σημείωσε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο καθηγητής.
Λίγο πριν την ομιλία, την εκδήλωση προλόγισε ο π. Απόστολος Μανώλης.
ΕΡΕΥΝΑ, 27/03/2013
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com