27 Μαρ 2013

Η ουνιτική παρουσία και συμμετοχή στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου δείχνει τι ακριβώς επιθυμεί ο Παπισμός

Η προκλητικότατη παρουσία και συμμετοχή ουνιτών και η ανάγνωση του Ευαγγελίου στα Ελληνικά, στην τελετή της ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου , δείχνει τι ακριβώς επιθυμεί ο Παπισμός.
Τα βίντεο είναι από την ανάγνωση του Ευαγγελίου στα Ελληνικά από ουνίτη "κληρικό"  και από την παρουσία των ουνιτών στην κατακόμβη της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, που πήγε να προσευχηθεί ο Πάπας Φραγκίσκος, πριν την τελετή ενθρόνισης. ΚαΙ μόνο αυτά θα έπρεπε να αποτρέψουν  τους ορθοδόξους απ΄ το να αποδώσουν τιμή διά της παρουσίας τους στο πρόσωπο του νέου Πάπα της Ρώμης



Δείτε και:

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένο το όνομα του Τριαδικού Θεού. Και οι Ουνίτες είναι αδέλφια μας πιστεύουν στον Χριστό μας και ως επίσκοπό τους έχουν τον Επίσκοπο Ρώμης. Πού είναι το κακό;

Ανώνυμος είπε...

Οι αντίχριστες δυνάμεις με επικεφαλής το διεθνιστικό οικονομικό κεφάλαιο, εξαιτίας της δικής μας αμελείας, άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο προς την Παγκόσμια Κυβέρνηση και την Παγκόσμια θρησκεία.
Το πρόβλημα τώρα είναι ποιος θα τους σταματήσει.
Ο Ορθόδοξος κλήρος τι περιμένει;
Πότε θα ενημερώσει τον λαό μας;

Ενισταμενος είπε...

Δεν μας ενδιαφερει τι επιδιώκει ο πάπας.Μας θλίβει η παρουσία του εκπροσώπου της ορθοδόξου Εκκλησίας και όσων τον αποδέχονται και δεν παύουν το μνημόσυνο του μπας και συνέλθει.

Ενισταμενος είπε...

Το κακό ειναι ότι τα αδέλφια μας αυτα δεν τρώνε χορταρακι και δαγκώνουν.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Πρώτε σχολιαστή!

Το κακό σου τον καιρό! που μας παρουσιάζεις τους προβατόσχημους λύκους τους Ουνίτες για αδέλφια μας.

Ξύλο με βρεγμένη σανίδα θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Οι ορθοδοξοι λατρευουν τον Χριστό και οι παπικοι τον παπα, να το κακο.

Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε τον ορισμό της επάρατης, επαίσχυντης και δαιμονικής προελεύσεως ουνίας όπως τον παραθέτει ο μακαριστός Χρυσόστομος Παπαδόπουλος στο σύγγραμμά του με τίτλο "ΦΥΣΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ", σελίδα 19, Αθήναι, 1928:
'Ουνία είναι η ΑΠΑΤΗΛΗ, ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΙΝ ΤΩΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΩΝ, ένωσις, καθ ήν ο ενούμενος μετά της Λατινικής "Εκκλησίας", αποδέχεται μεν το πρωτείον του πάπα και ΑΠΑΣΑΝ την διδασκαλίαν της Λατινικής "Εκκλησίας", διατηρεί όμως την ιδίαν λειτουργικήν τάξιν και τινα ίδια ήθη και έθιμα, κατά το ιησουητικόν δόγμα, " unite dans la foi, variete dans les rites" (ενότης εις την πίστιν, ποικιλία εις τα λειτουργικά τυπικά), προς ΒΑΘΜΙΑΙΑΝ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΑΠΟΤΟΜΟΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΙΝ προς την λατινικήν "Εκκλησίαν" των ενουμένων". Οι επί μέρους σκοποί της ουνίας πρώτε ανώνυμε συνοψίζονται στον εξής έναν κύριο και κεντρικό σκοπό: ΤΟΝ ΕΚΛΑΤΙΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Πληθώρα ρωμαιοκαθολικών θεολόγων ομολογούν την αναμφισβήτητη αυτή αλήθεια. Τα ονόματά τους περιέχονται στο μνημειώδες σύγγραμα του μακαριστού αγωνιστή της Ορθοδοξίας και λογίου κληρικού π.Σπυρίδωνος Μπιλάλη που τιτλοφορείται " ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΣ". Οι ορθόδοξοι της Ανατολής έχουν γευτεί την επίθεση "φιλίας" και "αγάπης" των ουνιτών όπως για παράδειγμα οι Ορθόδοξοι της Τσεχοσλοβακίας στα τέλη της δεκαετίας του 1960 που υπέστησαν τα πάνδεινα με συνέπεια να παραλληλιστεί ο συγκεκριμένος διωγμός των Ορθοδόξων μ αυτόν του Δεκίου! Η ουνία προσφυέστατα έχει αποκληθεί "ο δούρειος ίππος για την άλωση και εκπόρθηση της Ορθοδοξίας" και το "αγκάθι" που τορπιλίζει το διάλογο μεταξύ ορθοδόξων και ετεροδόξων και τον καθιστά περιττό αφού διακυβεύεται η αρχή της ειλικρίνειας κατά τη διεξαγωγή του απ τη μεριά των Ρωμαιοκαθολικών! Και δυστυχέστατα για την ιερή υπόθεση της Ορθοδοξίας κάποιοι εκκλησιαστικοί αρχηγέτες με την εν γένει τακτική που μετέρχονται κατά τις επαφές τους με τους ετεροδόξους δίνουν την εντύπωση ότι έχουν συμβιβαστεί με την ύπαρξη και δράση της ουνίας και δεν τη θεωρούν πλέον ουσιώδες εμπόδιο στην προσπάθεια προσέγγισης των ετεροδόξων! Κάποιος μάλιστα απ αυτούς έφθασε στο σηείο να δωρίσει και άγιο δισκοπότηρο σε ουνίτη ψευδεπίσκοπο! αντί να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αθέμιτο προσηλυτισμό που ασκεί εν μέσαις Αθήναις! Αλλά και στη Ρώμη πριν λίγες μέρες αντί οι αμετανόητοι παπικοί σε ένδειξη καλής θελήσεως να αποτρέψουν την επίσημη συμμετοχή ουνιτών στην τελετή "ενθρονίσεως" του νέου πάπα Ρώμης αυτοί έπραξαν το αντίθετο κάνοντας προφανώς "επίδειξη δύναμης" περιφρονώντας σκαιώς τους παρισταμένους ορθοδόξους κληρικούς.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

"Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, η πρώτη Εκκλησία των Ορθοδόξων, αποτελεί την ορατήν μορφήν της εν κόσμω στρατευομένης Εκκλησίας, την αρχήν των δογμάτων, την πηγήν της θεολογίας, την βάσην της αυθεντικότητας, την εγγύησιν της ενότητας αλλά κυρίως την ενσάρκωσιν της Ορθοδοξίας"
Τις παραπάνω βλασφημίες ξεστόμισε ο Ικονίου Θεόληπτος. Ντροπή! Το παπάτο στο Βόσπορο καλά κρατεί!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ τον κ. Παναγιώτη Τελεβάντο για τα φιλόφρονα λόγια.
Και μόνον ο βάρβαρος τρόπος και οι απειλές για «ξύλο» δείχνουν το ποιος είσθε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com