28 Ιουν 2012

Παραλειπόμενα από την ορκωμοσία της νέας Βουλής (28/06/2012)


Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι εικόνες που βλέπουμε σε κάθε ορκωμοσία της Βουλής.
Εκείνο που φάνηκε περισσότερο αυτή τη φορά ήταν οι βουλευτές που δε σήκωσαν το χέρι τους για να ορκιστούν. Η δύναμη των αριστερών κομμάτων έχει αυξηθεί πια...
«Καλή σας δύναμη» ευχήθηκε σε όλους τους βουλευτές ο Αρχιεπίσκοπος. Τον όρκο τους στο κοράνι έδωσαν και οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές, με τα μέλη της Χρυσής Αυγής να μη σηκώνονται ούτε και αυτή τη φορά σε ένδειξη σεβασμού.

Όταν ο Γιάννης Τραγάκης είπε στους βουλευτές πως πρέπει να πάνε να υπογράψουν τα πρακτικά της Βουλής ώστε να λυθεί η συνεδρίαση και ρώτησε: "δέχεστε να λυθεί η συνεδρίαση;", οι βουλευτές σηκώθηκαν... τρέχοντας!
Το χρονικό της ορκωμοσίας
Ώρα 11.20: Ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης καλείται από τον κ. Τραγάκη να συνοδεύσει στην αίθουσα της Ολομέλειας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Ώρα 11.25: εισέρχεται στην αίθουσα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον οποίο υποδέχθηκε ο προεδρεύων Ιωάννης Τραγάκης και ξεκινά η τελετή του αγιασμού την οποία παρακολουθούν όρθιοι οι βουλευτές. 
Ώρα 11.35: Ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ψάλλουν το «Σώσον κύριε τον λαόν Σου…».
Ώρα 11.40: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έρανε με τον αγιασμό τον Πρόεδρο του Σώματος Ιωάννη Τραγάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο που κατευθύνθηκε στον Αρχιεπίσκοπο από τα υπουργικά έδρανα.
Αμέσως μετά τον αγιασμό δέχθηκε ο Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο τέως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Ο Αρχιεπίσκοπος έρανε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που έτεινε ελαφρά το κεφάλι του ως ένδειξη αποδοχής. Δια χειραψίας χαιρέτισε ο Αρχιεπίσκοπος τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Παραδοσιακά, η Λιάνα Κανέλλη είναι η μοναδική βουλευτής του ΚΚΕ που ασπάζεται το σταυρό
Ώρα 11.45: ο πρόεδρος Ιωάννης Τραγάκης καλεί τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να δώσουν τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο ενώνοντας τον αντίχειρα και το δείκτη του δεξιού τους χεριού. Δεν ύψωσαν το χέρι οι βουλευτές του ΚΚΕ εκτός από την κ. Λιάνα Κανέλλη. Το χέρι ύψωσαν 9 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ώρα 11.46: Ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Κεφαλογιάννη προέπεμψε τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αμέσως κλήθηκαν να δώσουν όρκο στο Κοράνι οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές Χουσείν Ζειμπέκ (Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ) και Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης ΠΑΣΟΚ). 
Όρθιοι παρακολούθησαν την ορκωμοσία των μουσουλμάνων βουλευτών όλοι οι συνάδελφοί τους με εξαίρεση τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παρέμειναν καθιστοί τα έδρανα τους όπως είχαν πράξει και στην προηγούμενη βραχύβια Βουλή. 
Οι φωτογραφίες είναο από newsit.gr/   

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

"Ο Αρχιεπίσκοπος έρανε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που έτεινε ελαφρά το κεφάλι του ως ένδειξη αποδοχής."
Προφανώς ο συντάκτης του σχολίου αυτού ευρίσκεται εις βαθύν ύπνον! Ο πρόεδρος του Σύριζα έτεινε την κεφαλήν του εις τον αγιασμόν ως "ένδειξη αποδοχής"; Ο Τσίπρας είναι αθεότερος του Τσε Τουνγκ και του Βισαριόνοβιτς Γιουκασβίλι (γνωστότερος ως Στάλιν). Το Κ.Κ.Ε. πιστεύει εις την αθεϊστικήν θρησκείαν του Καρόλου Μαρξ, εις την εσχατολογίαν του προλεταριάτου και την κυριαρχίαν του επί παντός κεφαλαίου, εις τον υλισμόν κ.λπ. Οι ηγητορίσκοι του σύριζα και τινές των οπαδών του δεν πιστεύουν πουθενά παρά μόνον εις την ικανοποίησιν του εγώ και πάσης ηδονής και απολαύσεως και ως εκ τούτου αποτελούν τον μέγιστον των κινδύνων. Ο μακαριότατος όμως χαριεντίζεται και παίζει με το στόμα της πεινασμένης και λυσσασμένης ύαινας πιστεύοντας ότι η ύαινα διασκεδάζει με τα αρχιεπισκοπικά παιχνιδίσματα και δε θα καταβροχθίσει την Εκκλησίαν. Κούνια που σας κουνά μακαριότατε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com