29 Μαΐ 2012

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:«Εδώ στη Ρωσία προσπαθείτε να εντάξετε τα Θρησκευτικά στα σχολεία, ενώ στην Ελλάδα γίνεται το ακριβώς αντίθετο.»


Ο Αρχιεπίσκοπος στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας
Ο Μακαριώτατος σε ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Θεολογική Σχολή της Μόσχας, ερωτήθηκε από τους φοιτητές για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Ελληνικά σχολεία, αλλά και για θέματα πνευματικής αγωγής. 
Απαντώντας στο ζήτημα της εκκλησιαστική εκπαίδευσης, ο Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ στη Ρωσία προσπαθείτε να εντάξετε τα Θρησκευτικά στα σχολεία, ενώ στην Ελλάδα γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Έπειτα διαπιστώνεται και το άλλο: μπορεί ο μαθητής να είναι άριστος στο μάθημα των Θρησκευτικών, χωρίς να έχει ουδεμία σχέση με την ενορία του. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: τι είδους γνώση είναι αυτή; Δε θα έχουμε εκκλησιαστική αγωγή, αν δεν υπάρχει το πνεύμα του Θεού σ’ αυτήν την προσπάθεια». 

Σημείωσε ακόμη, με έμφαση: «Άλλο ο πνευματικός άνθρωπος που έχει κοσμική παιδεία κι άλλο ο πνευματικός άνθρωπος ως φορέας των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος». 
Στο ακροατήριο των φοιτητών ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και για την καλώς εννοούμενη πίστη στην πατρίδα: «Άλλο ο Εθνικισμός κι άλλο η αγάπη για την πατρίδα. Την αγάπη για την πατρίδα την επαινούμε, τον εθνικισμό τον καταδικάζουμε».  Συμβουλεύοντας τέλος, τους φοιτητές, δήλωσε: «Η πιο μεγάλη αρετή είναι η ταπείνωση και ο εγωισμός είναι αυτός που φέρνει διαίρεση». 
Επιμέλεια: Μάκης Αδαμόπουλος - Εκκλησία Ελλάδος/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που το κάνουν αυτό συνεργάτες του! Ας μην κοροϊδεύομαστε.

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστή φράξια του ΚΑΙΡΟΥ απεργάζεται τη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών από ομολογιακό σε θρησκειολογικό.Ευτυχώς αντέδρασαν η ΠΕΘ,ο σύνδεσμος θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης,ιεραποστολικές αδελφότητες,μοναχοί,ευαισθητοποιμένοι μπλόγκερς κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι! Ποιός αποδίδει τιμές στον Καλαϊτζίδη και αθωώνει την Ακαδημία που αποδομεί σταδιακά το μάθημα των θρησκευτικών; Κι αν ακόμη παραμείνει το μάθημα των θρησκευτικών ως θρησκειολογικό, εμείς θα έχουμε εξορίσει το Ορθόδοξο μάθημα των θρησκευτικών, δι' ευχών του Αρχιεπισκόπου...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η κλίκα της θλιβερής Σύναξης περιβάλλει το σημερινό αρχιεπίσκοπο.

Ανώνυμος είπε...

Σύναξη,Καιρός,Γιανναρόπληκτοι και Ζηζιουλόπληκτοι!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com