31 Μαρ 2011

Από το 2012 σε όλα τα σχολεία της Ρωσίας θα πρέπει να διδάσκονται τα Θρησκευτικά

29 март 2011, Патриаршия

Във всички училища в Русия ще се учи религия

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 2011 στη Μόσχα,από το Ρωσικό Υπουργείο Παιδείας και από τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων θρησκειών,ανακοινώθηκε ότι από το 2012 όλα τα σχολεία στη Ρωσική επικράτεια, θα πρέπει να διδάσκονται τις «Βασικές αρχές της θρησκευτικής κουλτούρας και Ηθικής».

Σύμφωνα με στοιχεία, τα χρόνια της πιλοτικής μελέτης του μαθήματος των Θρησκευτικών έδειξαν μεγάλη "επιτυχία".Το μάθημα των Θρησκευτικών όμως είχε επιστρέψει μέχρι τώρα μόνο σε ορισμένες περιοχές της χώρας, αλλά το Πατριαρχείο της Μόσχας και το Κρεμλίνο τα τελευταία χρόνια στήριξαν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο στόχων για την ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας που θα βασίζεται σε κοινές αξίες.

Μέχρι τώρα μαθητές από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν μια από τις τέσσερις παραδοσιακές θρησκείες - Ορθοδοξία, Ισλάμ, Ιουδαϊσμό, Βουδισμό, ή "Στοιχεία ηθικής." Μέχρι στιγμής, τα μαθήματα διδάσκονταν μόνο σε μία περίοδο, αλλά η Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε και πέτυχε από το 2012 τη διδασκαλία του καθ 'όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Η επικεφαλής του Τμήματος της διδασκαλίας της θρησκείας στο Υπουργείο Παιδείας,Έλενα Ρομάνοβα, εξήγησε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με τα σχολικά βιβλία, καθώς επίσης και με τους εκπαιδευτικούς, επειδή έχουν ανάγκη από «πρόσθετη εκπαίδευση". Για το Πατριαρχείο Μόσχας είναι κυριολεκτικά ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, γιατί αν στη Ρωσία δεν γίνει πραγματική «ηθική επανάσταση», η χώρα δεν θα επιβιώσει.

От 2012 г. във всички училища в Русия ще се учи религия

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com