29 Σεπ 2010

O πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadić θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ανακοίνωσε πως τη Δημοκρατία της Σερβίας, στην επίσημη τελετή ενθρόνισης του Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου, που προβλέπεται να γίνει στις 3 Οκτωβρίου στο Πατριαρχείο Πεκίου, θα την αντιπροσωπεύσει ο πρόεδρος κ. Boris Tadić.

Επίσης, τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας κάλεσαν τα στελέχη της Κυβέρνησης της Σερβίας, τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό βίο της χώρας να σεβαστούν αυτό το γεγονός, σεβόμενοι τον πνευματικό χαρακτήρα της πράξης της ενθρόνισης του Πατριάρχη.

Επίσης, τα μέλη της Συνόδου υπενθυμίζουν πως πρόκειται αποκλειστικά για εκκλησιαστική και πνευματική πράξη για το σερβικό λαό, καθώς και ότι είναι ανεπιθύμητη και απόλυτα απαράδεκτη κάθε τυχόν πολιτικοποίηση αυτού του γεγονότος.

Επιπλέον, ο Σέρβος Πατριάρχης και τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας απηύθυναν έκκληση προς τους πιστούς να σέβονται τον πνευματικό χαρακτήρα της τελετής της ενθρόνισης, καθώς και τις διατάξεις της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι εκκλησιαστικές Αρχές με τους παράγοντες των διεθνών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο, με σκοπό να περάσει αυτή η πράξη δέησης στην έδρα της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που βρίσκεται στο Πατριαρχείο Πεκίου ήδη επί αιώνες, κατά τον καλύτερο τρόπο.

glassrbije.org

Δείτε σχετικά:

-Σε θρόνο δώρο από την Ελλάδα θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου η επίσημη τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

-Προετοιμασίες για την τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, στο Πετς

-Στις 3 Οκτωβρίου η τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου στο Πατριαρχείο του Πετς

-Αναβολή επισήμου ενθρονίσεως του Πατριάρχη Σερβίας

-Τον Πάπα είχε προσκαλέσει και ο πρόεδρος της Σερβίας δύο μήνες πρίν τον Πατριάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com