29 Δεκ 2025

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ «ΕΥΛΟΓΙΑ» ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ! (Αναφορά στην απόπειρα θέσπισης (και) της πολυγαμίας στην Ευρώπη)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 29η Δεκεμβρίου 2025.

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ «ΕΥΛΟΓΙΑ» ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ!

(Αναφορά στην απόπειρα θέσπισης (και) της πολυγαμίας στην Ευρώπη)

        Η ξέφρενη πορεία της Woke Agenda στην Ευρώπη σαρώνει κυριολεκτικά και τα τελευταία και τα τελευταία γνήσια απομεινάρια του δυτικού αιρετικού Χριστιανισμού. Η εκκοσμίκευση των δυτικών «εκκλησιών» είναι καταιγιστική, ώστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε την ραγδαία απομάκρυνσή τους από την γνησιότητα της βιβλικής και εκκλησιαστικής παράδοσης. Τα πάντα κανονίζονται από τα ολέθρια διδάγματα της σύγχρονης «αφύπνισης», η οποία οδηγεί τον σύγχρονο κόσμο στον αφανισμό!

       Η αμαρτία, ως παρείσακτο στοιχείο στην «καλή λίαν» (Γεν.1,31) δημιουργία του Θεού, έφερε την διαστροφή από τον τελεολογικό της σκοπό. Κύρια να αποκοπεί και να απομακρυνθεί ο άνθρωπος, το κορυφαίο δημιούργημα του Θεού, από Αυτόν και να απολεσθεί. Ο μισόκαλος και «απ’ αρχής ανθρωποκτόνος» διάβολος (Ιωάν.8,44), αντέστρεψε την πορεία του για την κατά χάριν θέωσή του, οδηγώντας τον σε κατιούσα πορεία προς την φθορά και το θάνατο. Και όντως τα έργα της αμαρτίας είναι «θάνατος» (Ρωμ.6,23), και ως θάνατος εννοείται ο χωρισμός του ανθρώπου από το Θεό, ο Οποίος είναι ο χορηγός, η πηγή της ζωής. Μακριά από το Θεό ο άνθρωπος δεν ζει, αλλά απλά επιβιώνει μέχρι να τον βρει και ο βιολογικός θάνατος και δυστυχώς ο αιώνιος, η παγιωμένη μετά θάνατον κατάσταση.

       Ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να μας λυτρώσει από αυτή την φρίκη. Πήρε την ανθρώπινη φύση και την ένωσε στο θεανδρικό Του πρόσωπο, ώστε δι’ αυτής της ενώσεως να επιτελείται η σωτηρία μας. Πέραν αυτού, απαιτείται και η αλλαγή της ζωής μας, προσαρμοσμένη στα σωτήρια ευαγγελικά διδάγματα. Ο Χριστός μας σώζει ως ψυχοσωματικές οντότητες. Σώζει μαζί και την ψυχή μας και το σώμα μας, που σημαίνει ότι απαιτείται κάθαρση τόσο της ψυχής, όσο και του σώματος. Και γι’ αυτό όρισε κανόνες ζωής, δια των οποίων ο άνθρωπος αποκολλάται από τις ενστικτώδεις παρορμήσεις και καταστάσεις, βιώνοντας ανώτερη μορφή ζωής, για την οποία δημιουργήθηκε να ζήσει και η οποία κατά την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, είναι η πραγματοποίηση του «καθ’ ομοίωσιν», η καλλιέργεια της πίστης στο Θεό και η απόκτηση αρετών.

     Δυστυχώς όμως ο άνθρωπος ανθίσταται στην κλήση του Θεού για σωτηρία και θέωση και εμμένει στην ενστικτώδη ζωή, στην ικανοποίηση των ορμέμφυτών του, αυτό που ονομάζεται αμαρτία!

     Στις μέρες μας η κατάσταση αυτή έχει ξεφύγει από κάθε ηθικό φραγμό. Ονομάστηκε δε ως «αφύπνιση» (Woke) και προβάλλεται ως δήθεν απελευθέρωση από τα «δεσμά» του παρελθόντος. Ο σύγχρονος άνθρωπος ωθείται να «απολαύσει» τη ζωή του, απαλλαγμένος από τους όποιους περιορισμούς που θέτει η ηθική του παρελθόντος!

     Αυτή η «ατζέντα» έχει εισαχθεί δυναμικά και στον παραχαραγμένο και παρηκμασμένο δυτικό Χριστιανισμό, ο οποίος έχει μεταβληθεί σε δουλική θεραπαινίδα της  Woke Agenda. Οι «εκκλησίες» της Δύσης έχουν υιοθετήσει όλες τις πρακτικές «αφύπνισης», δίνοντάς τους «χριστιανικό», «ηθικό» και «μεταφυσικό» χαρακτήρα, κύρια τις γενετήσιες ελευθεριότητες και το χειρότερο: τις γενετήσιες παρεκτροπές, όπως η ομοφυλοφιλία, η οποία «καθαγιάζεται» σ’ αυτές!

     Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωσή μας πήραμε από πρόσφατο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, γυναίκα πάστορας προτεσταντικής «εκκλησίας» στη Γερμανία, τέλεσε «γάμο» σε τέσσερις άνδρες ομοφυλόφιλους, ως μια οικογένεια! Με άλλα λόγια η δαιμονική αυτή παστόρισσα, διέπραξε δύο τεράστια ατοπήματα, τέλεσε  «γάμο» μεταξύ ανδρών και «ευλόγησε» την πολυγαμία! Παρέβηκε δηλαδή δύο θεμελιώδεις αρχές της χριστιανικής διδασκαλίας, αποδέχτηκε την ομοφυλοφιλία και την πολυγαμία!

      Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Μια αντισυμβατική “εταιρία γάμου” με τη συμμετοχή τεσσάρων ανδρών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία στις αρχές Νοεμβρίου και αναζωπύρωσε τη δημόσια συζήτηση σχετικά με τα όρια της εκκλησιαστικής πρακτικής, το νομικό πλαίσιο του γάμου και τις κοινωνικές ευαισθησίες. […] η 33χρονη πάστορας Lena Müller -η οποία περιγράφει τον εαυτό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως "φεμινίστρια και πάστορα", εστιάζοντας στην ένταξη, τον φεμινισμό, τη queer-φιλία και τον αντιρατσισμό- αναρτήθηκε στο Instagram ότι είχε διεξαγάγει την πρώτη της τελετή "πολικού γάμου". Η ανάρτηση, που αργότερα διαγράφηκε, έδειξε την Müller, την ροζ πάστορα, μαζί με τέσσερις άνδρες, και έγραφε: “Τέσσερις νεαροί άνδρες είπαν “ναι” ο ένας στον άλλο, γιόρταζαν την αγάπη μαζί μας και τοποθετήθηκαν υπό την πολύχρωμη ευλογία του Θεού”»![1]

        «Η τελετή φέρεται να πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ενός pop-up φεστιβάλ γάμου το καλοκαίρι - ένα υπαίθριο / προσωρινό φεστιβάλ γάμου που δημιουργήθηκε μπροστά από μια προτεσταντική εκκλησία στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου, όπου τα ζευγάρια θα μπορούσαν να λάβουν μια ευλογία χωρίς προηγούμενη εγγραφή. Η Müller είπε ότι κατά τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής συζήτησης έγινε σαφές ότι οι τέσσερις πίστευαν βαθιά στη σχέση τους. Επέλεξαν ακόμη και ως βιβλικό τους στίχο: “Η αγάπη ποτέ δεν τελειώνει”. Είπε στη Neue Osnabrücker Zeitung ότι “από την πρώτη στιγμή θα μπορούσατε να δείτε τη μεγάλη αγάπη μεταξύ τους” και ότι η ομάδα του φεστιβάλ συμφώνησε γρήγορα να προχωρήσει με την ευλογία. “Τι θα μπορούσε να έχει ο Θεός ενάντια στο να υπάρχουν τέσσερις αντί για δύο;”»[2]!

       Μπορεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να μην έχει (για την ώρα) νομική ισχύ αυτός ο ανίερος και βδελυρός «γάμος», αλλά δεν παύει να έχει τη σημασία του. Η «ευλογία» του από την εν λόγω γυναίκα προτεστάντισσα πάστορα φανερώνει την βαθύτατη αλλοτρίωση των δυτικών κοινωνιών από το δαιμονικό πνεύμα της σύγχρονης εποχής, η οποία πασχίζει να αποτινάξει και τα τελευταία ίχνη χριστιανικής κληρονομιάς. Όπως προαναφέραμε, οι δυτικές «εκκλησίες», δεν έχουν απλά ευθυγραμμιστεί στο πνεύμα του πτωτικού κόσμου, αλλά διατελούν σε πλήρη αποστασία.

     Εν προκειμένω, η συγκεκριμένη «ιέρεια» όφειλε να γνωρίζει τις βασικές αρχές της χριστιανικής διδασκαλίας περί της ευλογημένης ένωσης ανδρός και γυναικός «εις σάρκαν μίαν» (Γεν.2,24) και πως κάθε εκτροπή από αυτή τη σχέση δεν είναι απλά καταδικαστέα, αλλά βδελυρή ενώπιον του Δημιουργού. Θα έπρεπε να γνωρίζει τι αναφέρει ρητά ο απόστολος Παύλος για την ομοφυλοφιλία και τους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι περιέπεσαν «εἰς πάθη ἀτιμίας … τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι», μετάλλαξαν «τὴν φυσικὴν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν» (Ρωμ.1,26-27) και οι οποίοι, εμμένοντας στο βδελυρό και αφύσικο αυτό πάθος, «βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι» (Α΄Κορ.6,9). Κι ακόμα ο Θεός ευλόγησε το δυαδικό  ζεύγος άνδρα – γυναίκα και όχι την πολυγαμία «ἕκαστος τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἐχέτω, καὶ ἑκάστη τὸν ἴδιον ἄνδρα ἐχέτω» (Α΄Κορ.7,14) ορίζει ο απόστολος Παύλος, αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε σχέση πολυγαμίας, η οποία λογίζεται ως μοιχεία.

      Πως λοιπόν η εν λόγω πάστορας «ευλόγησε» «γάμο» μεταξύ ανδρών και μάλιστα τεσσάρων ως «μία οικογένεια»; Υπό ποια έννοια «διέγνωσε» και την γνώμη του Θεού, λέγοντας: «“Τι θα μπορούσε να έχει ο Θεός ενάντια στο να υπάρχουν τέσσερις αντί για δύο;», όταν η Θεία Αποκάλυψη, τα Ιερά Κείμενα, αντιτίθενται ξεκάθαρα κατά της ομοφυλοφιλίας και της πολυγαμίας;

     Νομίζουμε ότι η πρωτοφανής αυτή ενέργεια της παστόρισσας έχει και μια άλλη διάσταση και απηχεί τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη. Η επέλαση εκατομμυρίων νόμιμων και παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών στην ευρωπαϊκή ήπειρο έφερε και το ζήτημα της πολυγαμίας, η οποία είναι θεμιτή από το Κοράνιο και πρώτος διδάξας της ο «προφήτης» του Ισλάμ Μωάμεθ, ο οποίος είχε στρατιά συζύγων. Δεν είναι λίγοι οι οποίοι έφεραν μαζί τους περισσότερες από μία συζύγους και απαιτούν να τις νομιμοποιήσουν οι ευρωπαϊκές νομοθεσίες.

     Αποκαλυπτικό είναι σχετικό δημοσίευμα, με τίτλο: Είναι η πολυγαμία ανθρώπινο δικαίωμα;»[3] Σύμφωνα μ’ αυτό μουσουλμάνος πολυγαμικός μετανάστης από την Υεμένη στην Ολλανδία, ζήτησε από την ολλανδική κυβέρνηση να γίνουν δεκτοί ως μόνιμοι κάτοικοι, εκτός από τον ίδιο, την πρώτη του σύζυγο με τα 8 παιδιά τους και οι άλλες δύο σύζυγοι και τα 5 παιδιά τους. Όταν απερρίφθη η αίτησή του εκείνος προσέφυγε στο «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καταγγέλλοντας την ολλανδική κυβέρνηση για «για παραβίαση του δικαιώματός του σεβασμού της οικογενειακής του ζωής, λόγω της άρνησης να δεχτεί τα άλλα πέντε παιδιά του»[4]! Όπως γράφηκε: «σύμφωνα με το Δικαστήριο, τα Κράτη θα πρέπει να αναγνωρίζουν και τις “ασυνήθιστες οικογενειακές σχέσεις” και να αποδέχονται “το γεγονός ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος ή μία επιλογή όσον αφορά τη ζωή ενός ατόμου στην οικογένεια ή την ιδιωτική του ζωή”» και «έχει καταστεί αδύνατο, με την τρέχουσα σκέψη, να δικαιολογηθεί η απόρριψη της πολυγαμίας στο όνομα της μονογαμίας, δηλαδή στο όνομα ενός ηθικού και θρησκευτικού κανόνα»[5].

     Δεν γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει το ΕΔΑΔ, αλλά γνωρίζουμε το «κλίμα» της ευρωπαϊκής κοινωνίας το οποίο διάκειται ευνοϊκά προς την πολυγαμία, η οποία υπάρχει εδώ και χρόνια υπό την μορφή της «πολυσυτροφικότητας». Καθότι «Ο 20ός αιώνας σηματοδότησε την εμφάνιση της σύγχρονης πολυσυντροφικότητας μέσα από τα κινήματα του “ελεύθερου έρωτα” που αμφισβητούσαν τους κοινωνικούς κανόνες γύρω από το γάμο. Η σεξουαλική επανάσταση των δεκαετιών 1960-70, καθώς και τα φεμινιστικά και LGBTQI+ κινήματα, συνέβαλαν στο να καταρριφθεί η αυστηρότητα της εποχής. Η λέξη “polyamorous” δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1990, σε ένα δοκίμιο με τίτλο A Bouquet of Lovers της Morning Glory Zell-Ravenheart, μιας αυτοαποκαλούμενης μάγισσας»[6].

      Περαίνουμε την ανακοίνωσή μας με την παρατήρηση ότι ο σύγχρονος αποστατημένος κόσμος δεν θα μπορούσε να έχει χρησιμότερο σύμμαχο από τον αιρετικό και απόλυτα παραφθαρμένο και παρηκμασμένο δυτικό Χριστιανισμό στην ανατροπή των αρχών της χριστιανικής πίστης και του χριστιανικού τρόπου ζωής! Η Woke Agenda δε θα μπορούσε να έχει άλλον συνεπέστερο προωθητή των αντιχριστιανικών της αρχών και επιδιώξεων! Μέσα στις δυτικές «εκκλησίες» διενεργείται το «μυστήριο της ανομίας», στο όνομα του Θεού! Η μιαρή «ευλογία» του πολυγαμικού «γάμου» ομοφυλοφίλων από την Προτεστάντισσα «ιέρεια» είναι μια τραγική έκφανση του διενεργούμενου μυστηρίου της ανομίας στην αποστατημένη Δύση!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com