25 Σεπ 2024

Απίστευτη έξαρση στη βία ανηλίκων: Δεν προλαβαίνει ο κόσμος να διαβάζει ειδήσεις σοκ – Αυξήθηκαν 47% τα περιστατικά από πέρυσι!

Απίστευτη έξαρση στη βία ανηλίκων: Δεν προλαβαίνει ο κόσμος να διαβάζει ειδήσεις σοκ – Αυξήθηκαν 47% τα περιστατικά από πέρυσι! 

Απίστευτη έξαρση στη βία ανηλίκων: Δεν προλαβαίνει ο κόσμος να διαβάζει ειδήσεις σοκ – Αυξήθηκαν 47% τα περιστατικά από πέρυσι!

Πρωτοφανές ξέσπασμα στη βία ανηλίκων - Τρομάζουν τα στοιχεία - Ανίκανη και απρόθυμη η Πολιτεία να αντιμετωπίσει τις πραγματικές αιτίες

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι η έκρηξη νεανικής βίας που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με το αστυνομικό ρεπορτάζ πλέον να αναδεικνύει σοκαριστικές υποθέσεις σε καθημερινή βάση.

Κυριολεκτικά τα δημοσιογραφικά sites δεν προλαβαίνουν να γράφουν για συμπλοκές συμμοριών, λιντσαρίσματα, μαχαιρώματα, βιασμούς, παρενοχλήσεις, κλοπές, εκβιασμούς, αλλά και επίδειξη της βίας στα social me ψυχρές καταγραφές εγκληματικών πράξεων με το κινητό.

Το πιο ανησυχητικό ακόμα είναι ότι το φαινόμενο τείνει να γίνει «κανονικότητα» στην κοινωνία, αφού είναι τόσα πολλά τα περιστατικά βίας που δυστυχώς οδηγούν τους πολίτες σε σταδιακή εξοικείωση και στη μοιρολατρική στάση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να αλλάξει αυτή η πρωτοφανής μάστιγα.

Ενδεικτικό ότι ο κόσμος δεν προλαβαίνει καν να σοκαριστεί όσο πρέπει με μια είδηση, γιατί αμέσως τον «βομβαρδίζει» η επόμενη, είναι ότι στο τρομακτικό περιστατικό βίας με τη 14χρονη στη Γλυφάδα που ξυλοκοπήθηκε μπροστά σε 20 άτομα, ήρθαν να γνωστοποιηθούν άλλα 3 περιστατικά βίας ανηλίκων.

Χθες το πρωί σε σχολείο στην Ερμιόνη Αργολίδας ένας 12χρονος δέχθηκε αναίτια επίθεση από δύο 17χρονους που επιτέθηκαν φραστικά στον ανήλικο και στη συνέχεια ο ένας 17χρονος έβγαλε μια φαλτσέτα και ξύρισε το μουστάκι του 12χρονου ενώ έκλεψε και από την τσέπη του 2 ευρώ.

Στη Μεταμόρφωση, 16χρονος έκλεισε ραντεβού για να παλέψει με συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από χτυπήματα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Μητέρα» για τις πρώτες βοήθειες. Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη σε ΕΠΑΛ και τον συνέλαβε, ενώ αναζητούνται και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας.

Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Κυριακής ένας 16χρονος που βρισκόταν με τη 14χρονη φίλη του, δέχθηκε επίθεση με μεταλλικό σωλήνα από έξι ανήλικους που τον χτύπησαν ανελέητα στο κεφάλι και στο σώμα. Η επίθεση φέρεται να έχει ως λόγο την ερωτική αντιζηλία.

Απίστευτη εκτίναξη της βίας

Η τρομακτική πραγματικότητα ότι η νεανική βία παρουσιάζει αλματώδη αύξηση περιστατικών χρόνο με το χρόνο, αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία, αφού το 2023 είχαμε 6.157 ανήλικους δράστες αξιόποινων πράξεων , και φέτος έχουμε φτάσει τους 8.978, τρεις μήνες πριν την εκπνοή του έτους! Δηλαδή το πρώτο 8μηνο του 2024 καταγράφεται αύξηση 47% στα περιστατικά εγκληματικότητας ανηλίκων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα! Ειδικότερα στα περιστατικά πρόκλησης σωματικών βλαβών, η αύξηση άγγιξε το 73% (383 ήταν πέρυσι, 666 φέτος).

Εκτιμάται ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες σχηματίζουν σε κάθε 24ωρο 37 δικογραφίες για ανήλικους, που σημαίνει ότι κάθε τρεις ώρες κατηγορούνται 2 ανήλικοι!

Όσο η Πολιτεία αρνείται να παραδεχτεί τις πραγματικές αιτίες που οδηγείται σε αυτόν τον κατήφορο η νεολαία μας, ο κύκλος βίας θα ξεπερνάει κάθε όριο. Ένα ξέσπασμα βίας που κυρίως οφείλεται στην κρίση αξιών που η ίδια η Πολιτεία πυροδοτεί. Με τη διαφθορά της, με τη συγκάλυψη σκανδάλων, με νόμους που παραβιάζουν τη φύση του ανθρώπου και της οικογένειας, αλλά και με τον μηδενισμό που προωθείται στα σχολεία μέσω της woke ατζέντας.

sportime.gr25 Σεπ 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com