27 Ιαν 2024

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος για τον ψευτογάμο των ομοφυλοφίλων.

 

*Θέλουν να δημιουργήσουνε ένα νομικό πλαίσιο στο παρά φύσιν.

*Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται στήριξη μέσα από το πνευματικό θεραπευτήριο της Εκκλησίας για να ξεπεράσουνε τα πάθη και τις δυσκολίες τους.
*[Η ομοφυλοφιλία] είναι ένα πάθος, είναι μία αμαρτία … δεν περιμένουμε κανέναν κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας δώσει την έννοιά της. Ξέρει πολύ καλύτερα η Εκκλησία τί είναι.
*Η Εκκλησία δεν ταυτίζεται· θεραπεύει τα πάθη και την αμαρτία.
*Ο βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος σημαίνει ότι ακολουθεί την ζωή της Εκκλησίας. … Δεν μπορεί να είμαι θρησκευόμενος άνθρωπος και να μην πολεμώ τα πάθη και τις αμαρτίες μου.

σ.σ. Κανείς μας δεν μπαίνει στην Εκκλησία με την πιο μεγάλη αμαρτία του ζωγραφισμένη στο κούτελο. Ούτε κρατά στο χέρι ένα χαρτί με «δικαιώματα» που πρέπει να του αναγνωριστούν. Δεν υπάρχουνε στην Εκκλησία μοιχοί με δικαιώματα, βιαστές, ναρκέμπορες, μαχαιροβγάλτες με δικαιώματα. Με τον ίδιο τρόπο δεν μπορούνε να υπάρχουνε και ομοφυλόφιλοι με δικαιώματα. Στην Εκκλησία μπαίνουμε ταπεινωμένοι αφήνοντας τα «δικαιώματά» μας απ΄ έξω, για να θεραπευθούμε μαθαίνοντας τα δικαιώματα του Θεού.

Η προπαγάνδα της λοατκι+ ατζέντας, (κυβέρνηση, μμε κλπ) βλέπει την Εκκλησία ως έναν πολύ σημαντικό χώρο που πρέπει να αλώσει και όχι φυσικά ως θεραπευτήριο ψυχών. Μιλάει για «σεξουαλικούς προσανατολισμούς» –ποτέ για αμαρτία– και για «δικαιώματα», και με αυτούς τους όρους «κλειδώνει» την συζήτηση στα πλαίσια που υπηρετούν την προώθηση της ατζέντας. Θέλει η Εκκλησία να αναγνωρίσει τους ομοφυλόφιλους όπως δηλώνουν, όχι να τους θεραπεύσει. Δυστυχώς οι αγαπούληδες ιεράρχες, αντί να προτάξουν ευθέως την διδασκαλία της Εκκλησίας, τσιμπάνε με την πρώτη σε αγαπουλίστικες ερωτήσεις και ρίχνουν νερό στον μύλο της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας.

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος όμως -και μπράβο του- δεν τσίμπησε, και έδωσε την απάντηση που έπρεπε.

ΕΡΩΤΗΣΗ Χωρίς ωστόσο, απ’ ό,τι καταλαβαίνω από αυτά που μας λέτε, να κλείνετε παράλληλα και την πόρτα της Εκκλησίας και σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι, πέραν από τον προσανατολισμό τον σεξουαλικό τους, μπορεί να πιστεύουν στον Θεό, να είναι βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι, έτσι;

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ: ΟΧΙ. ΟΧΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Προσέξτε λίγο. Εκεί είναι λίγο η σύγχυση. Ο βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος σημαίνει ότι ακολουθεί την ζωή της Εκκλησίας. Λάθη μπορούμε να κάνουμε. Προσέξτε. Δεν κρίνω αυτήν την στιγμή τους ανθρώπους. Η Εκκλησία δεν πολεμάει τον αμαρτωλό αλλά την αμαρτία. Αμαρτωλοί είμαστε όλοι. Αλλά μην μπούμε σε αυτόν τον παραλογισμό. Ο χριστιανός δεν είναι ο καλός υπάλληλος που λέω, κάνει καλά την δουλειά του το πρωί μετά ας κάνει ό,τι θέλει στην ζωή του. Ο χριστιανός έχει τρόπο ζωής. Η Εκκλησία έχει την διδασκαλία της. Μπαίνω λοιπόν στην Εκκλησία και ακολουθώ την διδασκαλία της. Δεν μπορώ να είμαι θρησκευόμενος άνθρωπος και να μην παλεύω τα πάθη και τις αμαρτίες μου. Αυτό συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους. Το κρίνω πνευματικά. Μην με παρεξηγήσει κάποιος…..


Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, απάντησε πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι διαφορετικό, λέγοντας πως: «Η εκκλησία πάντα θα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε ομοφυλοφιλική σχέση λόγω του ότι η Αγία γραφή, η διδασκαλία των πατέρων, τα μυστήρια προάγει τον άνθρωπο και δεν τον καταστρέφει ποιμαντικά. Επίσης, η παράδοση και οι αξίες του ελληνοχριστιακού πολιτισμού μας κατευθύνουν σε αυτό, επιπλέον και η φυσιολογία του ανθρώπου».

«Έχουμε τρελαθεί όλοι να ασχολούμαστε με μια ελάχιστη μειοψηφία που δεν ξεπερνάει το 1% για το δικαίωμα που θέλει. Για την εκκλησία, για εμάς, για τους ανθρώπους όπως το εισπράττω δεν θέλουν καμία ενημέρωση όπως το εισπράττω. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο στο παρά φύσιν. Για την εκκλησία που σέβεται τους ανθρώπους, οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται στήριξη μέσα από το πνευματικό θεραπευτήριο της εκκλησίας για να ξεπεράσουν τα πάθη και τις δυσκολίες τους. Είναι ένα πάθος και μια αμαρτία και δεν περιμένουμε από κανέναν κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας το ορίσει. Θέλουν να ψηφίσουν για ένα ελάχιστο  ποσοστό της κοινωνίας, ενώ και οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι αντιδρούν. Ξεφτιλίζουν το θεσμό του γάμου. Η εκκλησία επιμένει στη θέση της, ενημερώνει τους πιστούς με κάθε ευκαιρία. Οι πιστοί γνωρίζουν την κατάσταση. Θα υπάρξει μια ανακοίνωση προς το λαό και θα αναγνωστεί στην εκκλησία την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Είναι άλλο πράγμα για εμάς το νομοσχέδιο που θα καταστρέψει τα παιδιά, το ρόλο των γονέων και την οικογένεια και άλλο πράγμα η κατεύθυνση της εκκλησίας για την πνευματική ενίσχυση των πιστών», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ειρηναίος.

Ερωτηθείς αν οι άνθρωποι πέρα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό μπορεί να είναι και βαθιά θρησκευόμενοι, ο Μητροπολίτης Ειρηναίος απάντησε αρνητικά, εξηγώντας πως: «αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ο βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος σημαίνει ότι ακολουθεί τη ζωή της εκκλησίας. Λάθη μπορούμε να κάνουμε. Η εκκλησία δεν πολεμάει τον αμαρτωλό αλλά την αμαρτία. Ο χριστιανός έχει τρόπο ζωής και η εκκλησία έχει τη διδασκαλία της. Δεν μπορώ να είμαι θρησκευόμενους άνθρωπος και να μην πολεμούν τα πάθη και τις αμαρτίες τους».

Στην ερώτηση εάν έχει μιλήσει με τους τοπικούς βουλευτές, απάντησε πως έχει μιλήσει όντως αλλά καταλαβαίνει πως είναι σε δύσκολη θέση. «Πρώτα θα λογοδοτήσουν στα παιδιά τους και μετά θα λογοδοτήσουν στη Βουλή. Το νομοσχέδιο και η ψήφος του βουλευτή δεν είναι προσωπική. Ανατρέπονται οι αξίες του σημαντικότερου κύτταρου, της οικογένειας. Ο βουλευτής να πάει να ψηφίσει ακούγοντας την κοινωνία, αλλιώς δεν τους θέλουμε, γιατί δεν εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία», προσέθεσε με έμφαση.

Ερωτηθείς αν η εκκλησία θα δεχθεί να βαφτίσει παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων, ο κ. Ειρηναίος απάντησε πως «η εκκλησία που δεν αναγνωρίζει τον πολιτικό γάμο, δέχεται αν το ζευγάρι κάνει και θρησκευτικό γάμο. Ο ομοφυλοφιλικός γάμος δεν έχει θεραπεία», είπε μεταξύ άλλων, λέγοντας πως για το εάν θα βαπτίζονται ή όχι τα παιδιά αυτά θα το αποφασίσει η εκκλησία, σημειώνοντας πως υπάρχει πρακτικό πρόβλημα, φέρνοντας το παράδειγμα της βάπτισης στη Γλυφάδα.

Ακόμη και για ετερόφυλα ζευγάρια, απάντησε πως τα παντρεμένα με πολιτικό ζευγάρια δεν βαπτίζει και δεν θα βαπτίζει παιδιά από πολιτικό γάμο.

ptolemeos.gr

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com