26 Δεκ 2023

«Η μακεδονική γλώσσα εισήλθε στις δέκα παγκόσμιες γλώσσες του Οικουμενικού Πατριαρχείου»

 

Δεκέμβριος 23, 2023. Ελλάδα.

  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημοσίευσε φέτος το Μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη μακεδονική γλώσσα για τα Χριστούγεννα.

 «Μπορούμε δικαίως να ισχυριστούμε ότι η βία είναι το αμάρτημα των αμαρτιών. Είναι μια πλήρης αντίθεση μεταξύ της κτιστής φύσης μας και της υπερφυσικής μας κλήσης να αναζητήσουμε στοργική ενότητα με τον Θεό και με τον πλησίον μας… Η ειρήνη είναι μια αληθινή αποκάλυψη της βαθύτερης πραγματικότητας της δημιουργίας, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και τη μορφή όπως σχεδιάστηκε από Αυτόν σύμφωνα με τις αιώνιες συμβουλές Του», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην επιστολή του για τα Χριστούγεννα.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημοσιεύει τα Χριστουγεννιάτικα Μηνύματα στη μακεδονική γλώσσα στην ιστοσελίδα του, αφού αποφάσισε στις 9 Μαΐου 2022 να επαναφέρει τη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων στην κανονική ενότητα ως Αρχιεπισκοπή Οχρίδας, αναφέρει η ηλεκτρονική πύλη των Σκοπίων Religija.

Η μακεδονική γλώσσα είναι ουσιαστικά μεταξύ των δέκα παγκόσμιων γλωσσών στις οποίες το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημοσιεύει τις επιστολές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com