15 Σεπ 2023

Γαλλία. Το ραδιόφωνο αρνείται να παίξει μια διαφήμιση με τη λέξη «Χριστιανός»

Ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός France Inter λογοκρίνει μια διαφήμιση στην οποία χρησιμοποιείται η λέξη «Χριστιανός». Προτάθηκε μια «συγκλονιστική λύση».

Μιχάλης Ιακώβου

Ο γαλλικός δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός France Inter αρνήθηκε να παίξει μια διαφήμιση για την ένωση L’Oeuvre d’Orient. Η λέξη «Χριστιανός» αποδείχθηκε ένα αμφιλεγόμενη να ακουστεί στο ραδιόφωνο. Η εφημερίδα Le Figaro ανέφερε ότι ο σταθμός δεν ήθελε να ειπωθεί η λέξη στον αέρα.

Πρόκειται για θρησκευτική ουδετερότητα. Το France Inter είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός που δεν συζητά θρησκευτικά θέματα. Ο Σύνδεσμος L’Oeuvre d’Orient είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στη βοήθεια των Χριστιανών στην Ανατολή. Ο όμιλος λειτουργεί για πάνω από 160 χρόνια.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, η οργάνωση ήθελε να πληρώσει για να διαφημιστεί στο ραδιόφωνο. Χρηματοδοτείται από δωρεές και μέρος των χρημάτων που συγκεντρώνεται, χρησιμοποιείται στην επέκταση των δραστηριοτήτων του.

Ο σταθμός αποφάσισε ότι μια τέτοια διαφήμιση θα παραβίαζε την αρχή της θρησκευτικής ουδετερότητας. Μερικοί ακροατές μπορεί να αισθάνονται προσβεβλημένοι από τη λέξη «Χριστιανός». Προτάθηκε μια λύση, αλλά η L’Oeuvre d’Orient δεν συμφώνησε.

Ο σταθμός France Inter είναι ευαίσθητος στη δέσμευση και θέλει να υποστηρίξει το L’Oeuvre d’Orient», πρότεινε μια εναλλακτική, που ήταν να μιλήσουμε στο υλικό αντί για Χριστιανούς της Ανατολής – για το έργο για τη Μέση Ανατολή – πρότεινε ο εκπρόσωπος του ραδιοφώνου.

Η ένωση L’Oeuvre d’Orient δεν συμφώνησε με αυτή την λύση. Ο τοπικός επίσκοπος Pascal Gollnisch σχολίασε το θέμα, ζητώντας από το ραδιόφωνο να επανεξετάσει το θέμα και να αλλάξει γνώμη.

Αυτός ο τρόπος ερμηνείας είναι απαράδεκτος. Μετατρέπει την ένδοξη ανεξιθρησκεία σε ανοιχτό αθεϊσμό. Το L’Oeuvre d’Orient δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την καρικατούρα ανεξιθρησκείας, που απευθύνεται σε μειονότητες που υφίστανται διακρίσεις στη Μέση Ανατολή, σχολίασε ο επίσκοπος, Pascal Gollnisch.

geostratigika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com