26 Ιουν 2023

Στο σημερινό παράλογο κόσμο «είσαι ό,τι δηλώσεις»… Ακόμα και γάτα…

Στο σημερινό παράλογο κόσμο «είσαι ό,τι δηλώσεις»… Ακόμα και γάτα…

Γράφει ο Λάρης Βραχίμης, δικηγόρος

Στην Αγγλία, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να προωθήσει νομοσχέδιο που απαγορεύει στα σχολείο να προβαίνουν σε «κοινωνική αλλαγή φύλου» παιδιών μυστικά από τους γονείς τους. Αυτό όμως δεν εμπόδισε πρόσφατα καθηγήτρια να απειλήσει με οριστική αποβολή δυο μαθήτριες που δεν αποδέχτηκαν τον «αυτοπροσδιορισμό» μιας συμμαθήτριας τους ως γάτας.

 Στην Κύπρο το Υπουργείο Παιδείας έδωσε ελεύθερη πρόσβαση σε ακτιβιστές να προχωρούν σε σεμινάρια σε σχολικούς ψυχολόγους και Συμβούλους όπου τους διδάσκουν την ιδεολογία του φύλου: ότι δηλαδή το φύλο είναι φάσμα, ότι μπορεί να είσαι όποιο από τα άπειρα «φύλα» αποφασίσεις να δηλώσεις ότι είσαι ανεξάρτητα από τη βιολογία σου και ότι οι καθηγητές και σχολικοί ψυχολόγοι οφείλουν να αποδέχονται και επιβεβαιώνουν το φύλο που ένας μαθητής ανακοίνωσε ότι είναι – προφανώς ακόμα και αυτό της γάτας. Οι απόψεις αυτές δεν έχουν κάποια επιστημονική βάση αλλά είναι καθαρά μια ιδεολογική κατασκευή γεμάτη αντιφάσεις, παραθρησκευτικού χαρακτήρα.

 Στις φωτογραφίες σεμινάριο που δόθηκε από εθελοντές του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΣΟΠ) το 2022 σε εκπαιδευτικούς ψυχολόγους των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου όπου έκαναν κατήχηση ως προς τα ιδεολογήματα του φύλου χρησιμοποιώντας ως βοήθημα το λεγόμενο Gender Unicorn. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου δεν είχε εγκριθεί ούτε από το Υπουργείο Παιδείας ούτε όπως φαίνεται από τον ΚΣΟΠ, όμως οι εθελοντές φαίνεται να το παρουσίασαν ως να είναι οι οδηγίες που πρέπει οι εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι να ακολουθούν, χωρίς καμιά αντίδραση από το Υπουργείο.

Τον Μάιο 2023 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου εθελοντές του ΚΣΟΠ, μέλη του διδακτικού προσωπικό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και μέλη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (ΥΕΨ) και της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) του Υπουργείου Παιδείας έκαναν σεμινάρια σε Συμβούλους Εκπαιδευτικής Αγωγής των δημοσίων σχολείων υπό μορφή εργαστηρίων όπου τους υπέβαλαν ότι έχουν υποχρέωση να ενθαρρύνουν τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας να «εξερευνούν το φύλο τους» (να διερωτούνται σε ποιο από τα άπειρα «φύλα» ανήκουν και να επιλέγουν τι τους ταιριάζει ώστε να γίνουν ο «αυθεντικός τους εαυτός») και ότι το σχολείο οφείλει να προχωρά στην «κοινωνική αλλαγή του φύλου παιδιών» (να βάζουν για παράδειγμα στα αγόρια κοριτσίστικα ρούχα, να τα φωνάζουν με γυναικείο όνομα και να τους συμπεριφέρονται σαν να είναι κορίτσια) κρυφά από τους γονείς τους. Το υλικό αυτό διανεμήθηκε και γραπτώς και φέρεται ότι προέρχεται από την ΥΣΕΑ.

Αν αυτό το υλικό δόθηκε εν γνώση της Υπουργού και της κυβέρνησης, τότε θα πρέπει να αναμένουμε παραιτήσεις. Αν όχι, όπως μας διαβεβαιώνουν, τότε το κάθε πρόσωπο που εμπλάκηκε αυθαίρετα σε αυτά τα σεμινάρια θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλα καθήκοντα και να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον τους.

Λάρης Βραχίμης

enromiosini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com